Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Baslıcam Yeniyim Hangi Sürümü Kullanmalıyım İlk baslayan Biri Olrak

aroli

🌱Yeni Üye🌱
Selemaın aleykum arkadaslar Photoshop baslıcam suan bisey bilmiyorum Hangi sürümü Kurup kullanmaya baslamalıyım yardım ederseniz sevinirim.

graffiti82

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aleykümselam... önemli olan sürümün ne olduğu değil, neler yapabileceğin önemli. ama her zaman yeni versiyonları kullanmanı tavsiye ediyorum şimdiden başarılar

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Öyle ha deyince photoshopa başlanmaz ki sen önce de hele,
niçin photoshopa başlıyacan, alt yapı ya da meyilin var mı?
Bizde ona göre tavsiyede bulunalım, kendimizce...

aroli

🌱Yeni Üye🌱
Ya ilgilendin için sağol hayır daha önce hiç kullanmadım nasıl baslıcam bi sölerseniz önce neleri örenmeliyim acıklarsan sevinirim

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Hemen herkes önce kursa gitmeni önerecektir benim tavsiye etmek istediğim gibi ama azıcık temel bilgin varsa mantığını birazcık biliyorsan ya da azimliyim diyorsan öğrenebilmen için internette çok çeşit kaynak mevcut.

Şimdi sen programı edindiğinde eğer kursa felan gitmeyipde kendim öğreneyim dersen sakın olaki Türkçe yama kurmak gibi bir hataya düşme.
Çünkü takıldığın her problemde bilen birilerine danışman gerekir ama o bilenler Türkçe olarak değil ingilizce olarak bilecekdir, hem internette de çoğu kaynakda ( hatta hepsinde diyebileceğim kadar çok) ingilizce olarak anlatırlı.
İngilizceyi ingilizce olarak değilde mesleki ingilizce ( photoshop ingilizcesi) olarak gör.

Herneyse programı yükledin diyelim. Önce menüleri tool box ( araçlar kutusunu) layerları ve bunları etkileşim halinde kullanabilmeyi öğreneceksin.
Photoshopda bilmek pek önemli sayılmaz daha çok önemli olan seçebilme kabiliyetidir. Programın tool boxunda yer alan bazı seçim araçlarıyla iyi şekilde seçim yapabiliyorsan gerisi senin azimine ve merakına kalır. Unutma önemli olan doğru seçebilmekdir. Gerisi kuru bilgi desem yeridir belki kullanmassan unutursun bile.

aroli

🌱Yeni Üye🌱
Anladım cok tesekkürler zaten ingilizcem ileri düzede var sorun yaratmıcakdır peki hangi sürümünü kurıyım cs kac sürümü bunuda yanıtlarsan cok sevinirim

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Kusura bakma diğer konulara takılmışşım,
Hangi sürümü kullanacağın programı öğreneceğin kaynakla ilgili olmalı önce hangi kaynakdan öğreneceksin onu bul o kaynakda belki CS2 belki CS^üzerinden anlatır.
Ben kursdan ve kitapdan öğrendim. Kursda CS 2 üzerinden öğrettiler kitabta CS 2 üzerindendi ama 1-2 versiyonda pek bi değişiklik olmaz. CS 3 ü de hiç zorlanmadan kullanıyorum. CS 4 ü denemedim.

Dediğim gibi önce kaynak edin ona göre bir sürüm kullanırsın. ( CS 2 popülerdir kaynakda çık kanımca, ama her zaman yenilikleri takip etmeni öneririm ).

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
CS4 kullanın, eski sürümlerle vakit kaybetmeyin, yeni sürümlerde kolaylıklar daha çok :D

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Yeni başlayan birisi olduğunuz için en yeni veriyon olan Photoshop CS4 Extended versiyonunu öneririm.Her zaman en günceli bilmek avantaj sağlar.Şimdi CS2 deb başlarsan CS4 ile gelen bir çok özellikten mahrum kalırsın.

Tam performans alabilmen için CS4 ten başla derim.