Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Cs5 3D Menüler kulanım dışı....

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop Cs5 (32 bit) 3d Menüler kulanım dışı 3d menüleri nasıl açabilirim?

Bu sorunun bilgisayarın özelikleriyle alakası var mıdır?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..

Benzer konular

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu sorunu çözecek bir baba yiğit yok mu yani :(

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ne sorunmuş be kardeşim çözemedik gitti :(

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Ekran Kartınızı Güncelleyin
---
Bilgisayarınızda CS4/5 Extended sürümü olmalı,
----
Ekran kartınız OpenGL özelliğini destekliyor var sayımıyla yola cıkarak

Edit > Preferences > Performance (kısayol CTRL+ k)

yolunu izleyerek açılan pencerenin sol alt tarafında yer alan Enable OpenGL Drawing (OpenGL Çizmini Etkinleştir) kutucuğundaki işaretleyin ; işaretli değilse bazı menüleri kullanamayacaksınız,

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler kullanmakta olduğun bilgisayarın özelikleri bunlar :

Marka :HP, Compaq
Model :HP F505EA GF794EA

Ekran kartı :NVIDIA GeForce Go 6100 and NVIDIA nForce Go 430
Ürün Tipi :Laptop

İşlemci Tipi :AMD Turion 64 X2
İşlemci Hızı :1.6 Ghz - 1.9 Ghz
Bellek (RAM) :1 GB
Hard Disk :80 GB - 120 GB
Ekran Boyutu :15" - 15.9"
Ekran Kartı :256 MB

Şuanda PS CS5 extended yazılımını kullanmaktayım 32 bit Win7 ile söylemiş olduğun Enable OpenGL Drawing kısmı kapalı görünüyor yani tıklanamıyor. Kartı günceleştireceğim ve sonucu tekrar buraya yazacağım.

Son bir sorum olacak yukarıda yazmış olduğum Pc özelikleri sence 3d özelikler için yeterlimidir. PC nin 3d özellikleri kaldırabilmesi için asgari düzey nedir...

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Ekran kartınızın OpenGL desteyi yok gibi gözüküyor
Pc özelikleri bence 3d için yeterli değil sürekli 3d ve modeleme işlemleri yapacaksanız size önerim masaüstü pc almanız ve windows 7 ultimate Türkçe 64bitlik bir işletim sistemi kullanmanız buna bağlı olarak güzel bir işlemci , en az 4 gb ram ve en az 1 gb ekran kartı almanız ( öneri : Nvidia 9800GT 1 GT) tabi maddi durmunuza bağlı olarak nvidia quadro bakabilirsiniz

Son düzenleme:

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Vermiş olduğunuz bilgiler için tekrardan teşekkürler Adobe Mater Collecton CS5 serisinden birçok programı profesyonel olarak kullanmaktayım.Fakat artık PS 3D ,3D Max, Maya vb programları da öğrenmeye karar verdim.Dediğiniz konuda haklısınız yeni bir pc şart zaten yazın kısmet olursa toshiba qosmio f60-147 modelini almayı düşünüyorum tekrardan teşekkürler :)

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Şimdiden hayırlı olsun ... ama alırken uzun vadede düşünerek alın derim sizlere günü kurtarma şekilde düşünmeyin... ben olsam çokta güzel masa üstü alırdım o parayla (kendim dizerdim örneğin; i7 li bir işlemci )
Not: Adobe After Effects CS5 sadece 64 bit işletim sistemlerinde çalışır

nfs700tx9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yılarca After Effects ve Premier kullandım CS5 versiyonaları 64 bit işletim sisteminde çalışıyor.Hatırlatma için tşler.Sürekli seyahat etiğim için laptop almam gerekli :)

incursion

🌱Yeni Üye🌱
Adode ürünlerini kurarken bir ID oluşturuyorsunuz bu ID yi adobe kaydediyor herhangibir ürünü deneme sürümü olarak kurtuduktan sonra crack yaptığınızda 30 gün sonra ürünler otomatik olrak 3D özelliğini kaybediyor ve o ID ile farklı bilgisayarlarda aynı şekilde kurulum yaptığınızda otomatik olarak ID nizin deneme sürümü kullanım hakkının dolduğu görülüp bazı özellikleri kısıtlıyor farklı bir ID oluşturduğunuzda size yeniden kullanım olanağı sağlar fakat buda geçici bir çözüm olacaktır. After Effect ürününü açıldığında 3d özelliği kullanmak istiyorsanız yeni kompozisyon açarken 3D Ray Trace modunda açmalısınız aksi takdirde 3d menüleri gelmeyecektir. 3D özelliğini kullanamamanız genel olarak bu şekilde olmaktadır ekran kartı ile ilgili problemlerde olabilir genel olarak başlıca sebep lisans sorunundan kaynaklanmaktadır.