Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop da Grayscala

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar photoshop da grayscala yaptığımız iş sadece siyah film de çıkması gerekmiyor mu???
bi kaç iş vardı montajladım işlerinden 2 tanesi cmyk diğerleri grayscala
mecburan cmyk kalıp alındı. ama grascalalar da bütün filmlerde çıkmış niye böyle oldu yardımlarınızı bekliyorum...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Ctrl + m yaptığınızda karşınıza curves penceresi çıkar:

40804124.jpg

Cmyk yazan channel penceresinden tek tek cyan, magenta,yellow değerleri için input 2; output 0 değerlerini uygulayıp filme göndermelisiniz. CMYK VE K kanallarına dokunmamalısınız... Gerçi filmcinize tek renk istiyorum demeniz halinde de çözüm üretmeleri gerekirdi.

agirbasali

🌱Yeni Üye🌱
imaj gray scalle ise filmde yada kalıpta tek renk çıkar. Film çıkışa gönderildiğinde yanış yapılmışır. Hangi programda film çıkışa gönderildiği belirtilmemiş. Eğer pdf dökümana çevrilip gönderildiyse doğru çevrilmemiş. Cmyk'ya dönüşmüş veya film çıkışa yani makinaya riplerken cmyk'ya dönüşmüştür.

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilginize teşekürler arkadaşalr ama bu iş belirttiğim gibi karışık. sadece grayscala resimler yok.
montaj da 2 tane cmyk iş var.
mecburen cmyk kalıp alınıyor.
ama cmyk kalıpta sadece cmyk olanlar 4 kalıpta da çıkması gerekmiyor mu.
gray scalalar da tüm kalıplarda çıktı. ben illustrator de çalşıyorum. montajı gönderiyorum ctp ye onlar pdf yapıp basıyolar kalıba...

işe çözüm olarak grayscalaları cmyk ya çevirdim channels paletinden cmy renk kanallarındaki işleri temizledim sadece K da kaldı tek renge çevirmiş oldum yani.
sonra montajın renk ayrımını yaptım baktım bi sorun yok ctp ye gödnerdim.

Burdan benim anladığım grayscala da olsa cmyk olarak pdf e çevrildiğinde cmyk basılıyor. sadece siyahını basmaya kalksak da tramı düşüyor. yanlışım varsa düzeltin:)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Grayscale de ayarlama yaptıktan sonra işinizin modunu yine cmyk'ya çevirmelisiniz zaten.cmy değerlerini düşürdükten sonra sorun yaşamazsanız. Grayscale baskı için tek renge düşürmez yanılgıya düşmeyin. Hatta bir görseli grayscale yaptıktan sonra renk değerlerine bakın. 4 renk de olur.

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grayscale de ayarlama yaptıktan sonra işinizin modunu yine cmyk'ya çevirmelisiniz zaten.cmy değerlerini düşürdükten sonra sorun yaşamazsanız. Grayscale baskı için tek renge düşürmez yanılgıya düşmeyin. Hatta bir görseli grayscale yaptıktan sonra renk değerlerine bakın. 4 renk de olur.

verdiğiniz bilgiler yanlış hocam.
ben bu konuda yaşayarak biraz tecrübe kazandım. :)

Photoshop da grayscala yaptığınız iş tek siyah da çıkar.
Ama baskıya gönderirken cmyk ya bağlarsanız grayscala olan iş te bütün renklere yayılır.

grayscala image ı tif olarak freehand e yada illustrator e atıp ordan print komutuyla (yazıcı olarak adobe sanal yazıcı seçili olmalıdır) pdf oluşturmak va bunu yaparken de 'output' dan 'Separations' u işaretlemeniz gerekiyor. Bunu işaretliyince zaten Sadece Siyah ta yazıcı simgesi kalacak yani sadece siyah ta basılacak iş olduğunu algılayacaktır.
image cmyk olsaydı 4 renkte de yazıcı simgesi olacaktı.

Anlaşılmayan bi şey varsa resimli anlatabilirim...

ilave olarak eğer grayscala va cmyk işleri aynı montajda basmak istiyorsanız:
Grayscala işleri photoshop da cmyk ya çevirip 'Channels' paletinden cmy kanallarındaki işleri kaldırmanız, daha doğrusu siyah a çevirmeniz gerekiyor. Yoksa graysacalalar pdf oluşumunda cmyk ya çevrilecek (cmyk olan işler olduğu için) bu da grayscalaların tek renk te değil 4 renkte çıkmasına sebep olacaktır.
Sadece grayscala basılcaksa merak etmeyin tek siyah ta basılır ama yinede filmcinize tek renk olduğunu belirtin en azından dosya ismine tek renk yazın.

Son düzenleme: