yorgunella
♾️Grafik Gurusu♾️
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır ders anlatamıyordum.
Yeni bir dersle karşınızdayım umarım faydalı olur
bulut şeklinde yazılar yapmayı göstereceğim. çeşitli bulut brushlarına ihtiyacımız yoktur.. zor gibi görünen kolay bir çalışma..
ilk önce uygun ölçülerde sayfamızı açıyoruz.
sayfamızın ortasına istediğimiz kelimeyi yazıyoruz. ben sitemizin maskotu "hezarfen"i yazmak istedim :angel:
uygun bir font ayarlıyoruz. keyfe göre
daha sonra layerimizi birtane kopyalayıp saklıyoruz her türlü aksiliğe karşı..
sağ tıklayıp rasterize layer ile layere çeviriyoruz..
layeri seçili hale getirip path bölümüne gelip aşağıdaki adımları takip ediyoruz..
pen tool ile bir yandan ctrl+shift tuşuna basarak her harfe birkez tıklayarak aktif hale gelmelerini sağlıyoruz...
daha sonra brushı seçip özelliklerini aşağıdaki gibi ayarlıyoruz..
seçiğimiz yazının üstüne gelip sağ tıklıyoruz ve stroke subpathı seçiyoruz.
ve tekrar sağ tıklayıp delete path ile pen tool ile çizilen pathleri siliyoruz..
ve bulutlarla yazımızı yazmış oluyoruz.. isteğe göre renkler verilebilir.. etrafına yıldızlar eklenip süslenebilir.. O da sizin hayal gücünüz ve yapmak istediklerinize bağlı
Başarılar dilerim..
sizlerde yapıp bizlerle paylaşabilirsiniz :angel:
not: Tamamı bana aittir.
Yeni bir dersle karşınızdayım umarım faydalı olur
bulut şeklinde yazılar yapmayı göstereceğim. çeşitli bulut brushlarına ihtiyacımız yoktur.. zor gibi görünen kolay bir çalışma..
ilk önce uygun ölçülerde sayfamızı açıyoruz.
sayfamızın ortasına istediğimiz kelimeyi yazıyoruz. ben sitemizin maskotu "hezarfen"i yazmak istedim :angel:
uygun bir font ayarlıyoruz. keyfe göre
daha sonra layerimizi birtane kopyalayıp saklıyoruz her türlü aksiliğe karşı..
sağ tıklayıp rasterize layer ile layere çeviriyoruz..
layeri seçili hale getirip path bölümüne gelip aşağıdaki adımları takip ediyoruz..
pen tool ile bir yandan ctrl+shift tuşuna basarak her harfe birkez tıklayarak aktif hale gelmelerini sağlıyoruz...
daha sonra brushı seçip özelliklerini aşağıdaki gibi ayarlıyoruz..
seçiğimiz yazının üstüne gelip sağ tıklıyoruz ve stroke subpathı seçiyoruz.
ve tekrar sağ tıklayıp delete path ile pen tool ile çizilen pathleri siliyoruz..
ve bulutlarla yazımızı yazmış oluyoruz.. isteğe göre renkler verilebilir.. etrafına yıldızlar eklenip süslenebilir.. O da sizin hayal gücünüz ve yapmak istediklerinize bağlı
Başarılar dilerim..
sizlerde yapıp bizlerle paylaşabilirsiniz :angel:
not: Tamamı bana aittir.