Photoshop, sunduğu çok çeşitli araçları sayesinde, farklı kullanıcıların aynı işlemleri farklı gerçekleştirebildikleri bir yazılımdır.
Agolloch “spot healing tool”la, eray_k ise “clone stamp tool” kullanarak bu işlemi gerçekleştirmişler. “Clone stamp tool” kullanırken dokunun özelliğine göre fırçanın “hardness” ayarlarını kontrol etmek gerekebilir.
Kullanılabilecek diğer bir araç ise: Patch Tool
BirinciYöntem: “Patch Tool” kullanırken “Source” seçeneğini işaretleyelim.
Sonrasında dokusunu değiştireceğimiz (sileceğimiz) alanı, “Patch Tool” ile seçelim.
Bu alana görüntünün içinden, başka bir yerden doku taşıyacağız. O nedenle, görselin neresinden doku alabileceğimizi önceden belirlemeliyiz.
“Patch Tool” ile seçili alanın içinde bir yere tıklayarak, seçim alanını, doku almak istediğimiz yere sürükleyelim. Seçili olanı sürüklemeye başladığımızda önceki alanının dokusunun değişmeye başladığını görebiliriz.
Uygun yere geldiğimizde farenin tuşunu bırakalım.
Sonuç:
İkinci Yöntem: “Patch Tool” kullanırken “Destination” seçeneğini işaretleyelim.
Bu kez dokusunu değiştireceğimiz alanı seçmiyoruz. Görüntünün içinden bu alana taşıyabileceğimiz başka bir alanı gözümüze kestiriyoruz. Arkasından sileceğimiz nesnenin üzerini kapatacak kadar bir alanı “Patch Tool” ile seçiyoruz.
“Patch Tool” ile seçili alanın içinde bir yere tıklayarak, seçim alanını, silinecek nesnenin üzerine sürükleyelim.
Uygun bir yerde farenin tuşunu bırakalım.
Sonuç
“Source” ya da “Destination” seçeneklerinden birini kullanırken “Transperant”ın seçili olmamasına dikkat edelim. “Transperant” seçeneği “Source” ve “Destination” seçeneklerinden herhangi biriyle, başka amaçlar için kullanılır.
Su, kum, toprak, tahıl yığını vb. dokularda bu işlem rahattır. Daha farklı, hassas çalışma gerektiren dokularda daha ayrıntılı ve başka yöntemler kullanmak gerekebilir. Örneğin bir tuğla duvarda, tuğla dizilimini göz önünde bulundurmanız gerekir, gibi.
Kolay gelsin.