Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop ile Illustrator arasindaki fark nedir ?

TheKingLeon

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaslar cok sacma bir soru belki, mazur görün:)
Photoshop ile illustrator arasindaki fark nedir. Illustratorta olupta photoshopta olmayan nedir? Illustratorla yapilan grafiklere bakiyorum, e bunlar zaten photoshop ilede yapilabiliyor diye düsünüyorum. Yanlismi düsünüyorum? Saygilar...

whampir19

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
en basit ayrımı biri vektör biri pixel tabanlı çalışıyor

photshopta yaptıgın bir çalışmayı çok fazla büyütemezsin ama vektörde ebat farketmez illustratorde saten resimler üzerinde bir şey yapmana gerek yok çok fazla ama photoshopun yeri ayrı illustratorun yeri ayrı

TheKingLeon

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
en basit ayrımı biri vektör biri pixel tabanlı çalışıyor

photshopta yaptıgın bir çalışmayı çok fazla büyütemezsin ama vektörde ebat farketmez illustratorde saten resimler üzerinde bir şey yapmana gerek yok çok fazla ama photoshopun yeri ayrı illustratorun yeri ayrı

Cevap icin tesekkürler.

ceronimo

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.buropen.net
katılmakla beraber,çok kabataslak bir ifadeyle ; Photoshop u daha çok fotoğrafçılar , illustrator ü matbaacılar kullanır diye biliriz.

MagiC_She58

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşların dedigi gibi photoshop genelde fotograflar içindir..illustrator ise cizim programı..cizgi film felan iyi cizilir..:D ama grafikerligin babası bence photoshop..:D

kintaro

🌱Yeni Üye🌱
İyide aga bu Photoshopda "Smart obje" diye teknoloji var.Onuda free transform yapınca çözünürlüğü bozulmuyor şeklin.O zaman photoshopla , illustratorun pek farkı kalmıyor.Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum.Şİmdi bakıyorumda eğitim videolarına adam 3 boyutlu şekil logo yapıyo illustratörle.E bunu 3dsmaxla yapsak 2 dakkada .jpeg ya da png çıktı alsak ya da kağıda baskı yaptırsak yazıcıda ,müşterinin dediği ölçüde daha ne var acaba aynı hesaba gelmez mi daha kaliteli olmaz mı.Daha kolay olmaz mı.Ve daha gerçekçi olmaz mı.Nedir yani bu illustarörü millet paşa gönlü bunu isterse bunla çalışsın diyemi yapmışlar yoksa Bu photoshop ekibi "ya biz photoshopun yeni sürümünde "smart obje" diye bir teknoloji kullandık.İlllustratöre aynı hesaba geliyo" mu ? diyolar bu adamlar nedir yani.