Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop ile Resmin herhangi bir bölümünü Transparan nasıl yapablirim?

efsanerhan

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Photoshop ile resmin her hangi bir bölümünü Transparan yapmak istiyorum ama nasıl yapıldığını bir türlü bulamadım.Bu işlerde daha çok yeniyim,sorumunda bu şekilde tercüme edildiginide bilmiyorum.Alttaki resimde anlıyacagınız gibi,gelinligin sadece o kısmını transparan yapmak istiyorum.....
Şimdiden teşekkürler...

...
trasnparan.jpg

efsanerhan

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım çok sağ olasın..Denedim oldu ama son bir soru sormak istiyorum, o bölgeyi şecerken araç çubugundan hangi tuş şeçili olması lazım,mesela Pen tol tuşuyla o kısmı işaretlediten sonra kesemedim (Yada ben beceremedim) ,kusura bakma bu işlerde çok yeniyim. :D

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Eğer seçim işlemini pen tool ile yaptıysanız.Başladığınız noktaya gelince pathleri birleştirin.Path düz bir çizgi şelinde gözükecektir.
Daha sonra sağ tıklayıp "Make Selection" diyorsun.Kenarları yumuşatmak için Feather penceresi açılacaktır.Eğer seçimiin kenarlarını yumuşatmak istemiyorsan 0 değeri gir ve Ok de.Artık çizdiğin path seçili olacaktır.Bu seçtiğin kısmı yeni bir katmana almak içinse yapman gereken sadece seçimi kaldırmadan CTRL + J yapmak artık seçtiğin kıskım tek olarak yeni bir katmanda olacaktır.

Kolay Gelsin.

efsanerhan

🌱Yeni Üye🌱
@Ali Emre verdiğin bilgiler için çok sağ olasın,ama bir sorunla karşılaştım.Dediklerini harfiyen uyguladıktan ve sonuç aldım, ayrı bir katmanda açıldı.Ama eski katmanı nasıl kaldıracagım?Eskisi hala orada olduğu için üst üstte oluyor ve Transparan gerçekleşmiyor.Kusura bakmayın sizide uğraştırıyorum.

Ekleme:Çok sağ olasın arkadaşım,aklıma sonradan geldi o kısmı silgiyle silersek sorun çözülmüş olur. :D
Hepinize teşekkür ederim kolay gelsin.

Son düzenleme: