Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

photoshop pen tool hakkında

zoltar

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar

photoshop cs 8 de
pen tool ile paths seçip yanda add to path area seçip belli bir şekil mesela s harfi çizdim daha sonra brush ı seçip istediğim brush ayarlarını giriyorum. daha sonra tekrar pen tool u seçiyor resmin üzeirne sağ tıklayıp stroke path de brush ı işareteyip simulate peressure ı tikleyip tamam a bastığımda cizmis oldugum path değil de sadece anchor pointler brush ile boyanıyor bu neden oluyor neden tüm s harfini boyayamıyorum. bir yerde eksik mi yapıyorum anlayamadım.
pen tool ile çizdiüim şekli nasıl boyayabilirim
yardımcı olursanız sevinirim

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Stroke to Path - sadece çizgi üzerine boyma efekti olacak.. yani sadece çizgi şeklinde... Stroke - Kontur demek ... kontur - çizgi

eğer aynı şekilde, ama Stoke değil Make Selection dersiniz, o zaman şekli seçili hale gelip, yani layer açarken, alt + backspaces kombinnasyon tuşları ile dolgu rengi verebiliyorsunuz....

zoltar

🌱Yeni Üye🌱
benim problemim şu

pen tool ile çizdiğim şekli reimde brush ile görünür hale getirebilmek.mesela altta ki linkte anlatıldığı gibi ama tüm çizgi değillde sadece anchor pointler nokta şeklinde boyanıyor yani bir s harfi değilde birbirinden ayrı 3 nokta oluyor. yukarıdaki anlattıgım gibi yapıyorum olması gereken olmuyor. photoshopu pek biilmediğim iiçin de nerede hata yaptıüımı anlayamadım internet üzerinde birkac sayfaya baktım aynı sekilde anlatılmıs ama ben yapınca olmuypr programda farkında olmadan bir ayarları eksik yapmıs olabilirmiyim bilmiyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
benim problemim şu

pen tool ile çizdiğim şekli reimde brush ile görünür hale getirebilmek.mesela altta ki linkte anlatıldığı gibi ama tüm çizgi değillde sadece anchor pointler nokta şeklinde boyanıyor yani bir s harfi değilde birbirinden ayrı 3 nokta oluyor. yukarıdaki anlattıgım gibi yapıyorum olması gereken olmuyor. photoshopu pek biilmediğim iiçin de nerede hata yaptıüımı anlayamadım internet üzerinde birkac sayfaya baktım aynı sekilde anlatılmıs ama ben yapınca olmuypr programda farkında olmadan bir ayarları eksik yapmıs olabilirmiyim bilmiyorum

ilk önce bilertmek istiyorum yüklediğiniz linki ben sildım... nedeni forum kuralları okuduyu zaman anlarsınız

photoshop daha iyi öğrenmek için Photoshop dersleri inceleyin... tam olarak yapamadığınız nokta anlamadım...

siz pen tool ile çizgi çizin... daha sonra Brush ayarlara girip brush seçin, daha sonra Pen alıp, yeni layer açın, maus üzerine sağ click yapıp Stroke demeisiniz

NOT: eğer zemin mesela siyah rengi... ve Stroke vereceğiniz zaman üste olan renk tonu siyah normal olaran Stroke verilmiş mı verilmedı göremezsınız... Stroke vermeden önce önde olan renk tonu değiştirin...

daha önce söylediğim gibi Photoshopla iyi anlaşabilmek için Photoshop derleri inceleyin

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım neler yaptığını değilde ne yapamadığını yazarsan inan anlayacağız ve yardımcı olacağız....

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
ünternetimdeki bir problemden ötürü dün cevaplayamadım
ozaman soyle soyleyeyim
asagıdaki linkte adım 3 u yapamıyorum
https://www.grafikerler.net/electrifying-energy-beams-elektrikli-sarmal-t33598.html

olusturduğum path brush ile kaplanmıyor sadece anchor pointler kaplanıyor
yani sonuç bir sarmal değil birbirinden bağımsız noktalar oluyor.

sanırsam sonurunuz Brush paletinde....

Window - Brush ... resimde ki ayarları gösterdım

ama eğer siz resmi eklersiniz soru daha iyi anlayabiliriz

zoltar

🌱Yeni Üye🌱
sayın kasta095 evet problemim sizin söylediklerinizi yaptıktan sonra halloldu
çok teşekkür ederim