Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

photoshop ram sorunu

xsrkn

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar derdimi sizlere nasıl anlatayım bilmiyorum şuan photoshop cs2 9.0 kullanmaktayım ama çok feci ram yiyor yaptığım çalışmalar ise rötuşlama ve fonlama sadece bu sorun neden kaynaklanilir...

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Photoshop CS2 versiyonu için min. 512 Mb Ram kullanmanız,sisteme fazla yüklenmesini istemiyorsanız önerim 1 Gb Ram kullanmanız gerekir.

Ayrıca Edit >> Prefrence >> Performance 'dan Photoshop için kullanılması gereken Ram miktarını ayarlayabilirsiniz.Sizin bu ayarları %75 den aşağı tutmamanızı öneririm.

adszqor.jpg

xsrkn

🌱Yeni Üye🌱
zaten 3 gb ram kullanıyorum o problem değil ama rötuşlama ya da fonlama için bu kadar çok yemesi normal değil bence sizde ki değerler nasıl arkadaşlar

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Şahsen ben 1GB kullanmama rağmen ram kullanımı gayet normal seviyelerde.Sisteminiz aşırı programla yüklü olması veya hdd nizde yer problemi varsa ram kullanımı artacaktır.

adszrlt.jpg

xsrkn

🌱Yeni Üye🌱
bugun sabah formatladım makina mı.. photoshopın ram için verdiği değer %55 fazlada değil bence makina da doğru düzgün yüklü birşey yok zaten gereksiz olanlarıda zaten kapatıyorum ama bir türlü anlamadım acaba sürümden vs. kaynaklanma ihtimali var mı dicem ama cs2 8.0 aynısını yapıyor

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Grafik kartınız mı yetersiz kalıyor diyeceğim ama 3gb ram bulunan makinede de kötü bir grafik kartı olmasını beklemiyorum.

xsrkn

🌱Yeni Üye🌱
ekran kartı olarak ati x1650 pro kullanıyorum 512mb fazlası ile yeterli olur diye düşünüyorum.. ki zaten ki çok büyüt boyutlarda çalışmıyorum..