Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop resim büyütme

Okaymezi

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba. Her fotoğrafın yüksek çözünürlükte bulmak mümkün olmuyor. Sürekli olarak yüksek boyutta fotoğraf arıyorum.
Photoshopta direkt büyüttüğümde bozukluklar oluyor, bu sebeple de onOne Softwarenin Perfect Resize 7 (Professionel Edition) ile büyütme yapıyorum.
Resimleri büyüterek, bozulmayı en aza indirip nasıl yapabilirim?
Dikkatimi birşey çekti. Geçen gün babam elinde ki küçücük bir çocukluk fotoğrafını fotoğrafçıya götürdü ve neredeyse fotoğrafın beş altı katı boyutunda fotoğrafı çıktı olarak alabildi.
Bir arkadaşım "dokulama" gibi bir yöntemden bahsetti, bu kullanılıyormuş fakat kendiside bilmiyormuş. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Fotoğrafları dergi için kullanıyorum.

Benzer konular

d_ile_k

🌱Yeni Üye🌱
PS ve benzeri araçlarda yapılan işlem, fotoğrafın çözünürlüğünü ya da görüntü kalitesini arttırmıyor. Bu nedenle bozulmalar olması çok doğal. Bunu söyle düşünebiliriz. Örneğin kendi fotograf makinemiz ile çektiğimiz bir görüntü yaklaşık 3-4 mb boyutlarında yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf var.. Bu fotoğrafı facebook'a yüklediğimizi ve daha sonra kullanmak için facebooktan imajı kaydettiğimizi düşünelim. Bu işlem görmüş, asıl çözünürlük ve dosya değerinde olmayan dosyayı, photoshop ya da benzeri programlarla, fotograf makinenizdeki ilk '' yüksek çözünürlüklü'' haline getiremezsiniz. Forumda pixel, dpi vb konuları incelerseniz daha iyi anlayabilirsiniz. Fotoğrafcıdaki küçük dosyanın bir kaç katı büyüklüğünde olması ise tarama çözünürlüğü ile alakalı bir durum. Eğer yüksek bir çözünürlükte dosyayı tararsanız, küçük bir vesikalık dosyayı açık heva reklam panosunda bile kullanabilirsiniz. Dokulama ile kastedilen rötuslama için kullandıkları araçlar olsa gerek. Yanlış aktarmışlar sanırım, dosya boyutuyla alakalı bir uygulama değil.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba. Her fotoğrafın yüksek çözünürlükte bulmak mümkün olmuyor. Sürekli olarak yüksek boyutta fotoğraf arıyorum.
Photoshopta direkt büyüttüğümde bozukluklar oluyor, bu sebeple de onOne Softwarenin Perfect Resize 7 (Professionel Edition) ile büyütme yapıyorum.
Resimleri büyüterek, bozulmayı en aza indirip nasıl yapabilirim?
Dikkatimi birşey çekti. Geçen gün babam elinde ki küçücük bir çocukluk fotoğrafını fotoğrafçıya götürdü ve neredeyse fotoğrafın beş altı katı boyutunda fotoğrafı çıktı olarak alabildi.
Bir arkadaşım "dokulama" gibi bir yöntemden bahsetti, bu kullanılıyormuş fakat kendiside bilmiyormuş. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Fotoğrafları dergi için kullanıyorum.

bence o fotoğrafında fotoğrafını çekmiştir fotoğrafçı. Düzgün çekilen fotoğraflar scanner aletinden çok daha iyi sonuçlar veriyor.