Neler yeni

Photoshopdan Corele path yapıb yollamak.

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar şimdi normalde photoshopdaki shapeleri path yaparak Exportdan Path to İllustrator yapıb sonra Corelde aça biliyorum.
Şimdi Photoshopda bir obje var ama JPGdirben bunu nasıl PATH yapabilirim?Sonra Export edib Corele atım?
Yardımlarınız için önceden teşekkür ederim!

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Photoshopta shape olusturduğunda zaten path kısmında bunun vektor maskının bir pathi oluşmuş oluyor. Sende bunu kaydedip exportlayabiliyosun fakat jpegde durum boyle değil. Jpeg bir resim formatı yani şöyle p.shop içinde biri vektörel biri pixel bazlı nesne gibi düşün. Dolayısıyla resim formatındaki bir seyi path olarak exportlaman için dekupe yapman ve bunu path olarak kaydetmen gerekir. Ondan sonra exportlayabilirsin.

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle user82 arkadaşımıza cevapladığı için teşekkür ederim!Ama benim öyrenmek istediyim şu değildi.
Olayı dün gece kendim çözdüm.Şimdi sizlerle paylaşıyorum belki size de bir zaman lazım olur.
Şimdi JPG formatındakı nesneyi Select/Color Range ile seçiyoruz tabii ki,eğer nesne bir rengden oluşmuşsa bu daha kısa yol seçmek için.Sonra nesnemiz seçiliyor.Şimdi Marquee Tool olan aletin üzerine vuruyoruz, daha sonra seçilmiş nesnenin üzerine gelib mouse`un sağ düymesine tıklıyoruz ve açılan menyudan "make a path" diyoruz ve nesnemizin path`i otomatik alınıyor.Tabii ki, sonra üzerinde siz kendiniz bazı düzenlemeler yapacaqsınız.
Başarılar!

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkürler paylaşımın için ama kullandığın yöntem bir dekupe yöntemi zaten :) Yani ikimizde aynı şeyleri başka yollardan söylemiş olduk. Photoshopta bunun gibi birçok yol var. Pen tool, lasso araçları, extract, color range, background eraser tool, magic eraser tool, magic wand tool, quick selection tool, quick mask, calculation gibi ve bunlara ilave olabilecek yöntemlerde mevcut. Senin verdiğin örnekte eğer zemin tek renk ise magic eraser tool ile tek hamlede arka planı silebilirsin. Sonrada ister senin yaptığın yöntemle istersende path kısmından (layer paletinde) path yapıp export edebilirsin. Color range daha çok net yani renkleri birbirinden tamamen gözle bile ayrılabilen resimlerde daha güzel sonuç veriyor.

attrition

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeş,layer paletinden path almak oluyorda ama çok fark oluyr arasında. :(
Ben önce denedim bu yolu ama işime pek yaramadı.Eğer sen bunu başka bi yoldan yapıyorsansa,anlatsançok memnun olurum.Hem işimede çok yarar.
Önceden teşekkür ederim!

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Fark oluyor derken ne demek istediğini anlamadım seçili alanı path yaparken dikkat edeceğin tolerans -pen aracı kullanmamışsan- değerini iyi ayarlamak. Bu değer düştükçe daha çok nokta yükseldikçe ise daha az noktalı bir path elde ediyorsun. Path yaptıktan sonra düzeltmek için bu noktaları kullanmak zorunda kalabilirsin. O yüzden yapacağın işe göre tolerans değerini doğru vermen gerek. Bunun dışında ikiside aynı komut. Sadece biri seni layer palaetine gitmekten kurtarıyor.