Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta Patlama Yazı Efekti

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Photoshopta Patlama Yazı Efkti

memocan.jpg

1-İstenilen boyutlarda zemini beyaz olacak şekilde yeni bir döküman açalım.Yazımızı yazdıktan sonra da yazı Layerının üstüne sağ tıklayıp “ rasterize type” diyelim.Tekrar yazı Layerımıza tıklayarak “duplicate layer” diyelim.Sonra ise “edit/fill” komutunu seçelim. Açılan pencerede “use” kısmını “white”, “mode” bölümünü de “multiply” olarak ayarlayalım.Sonra da” filter/blur/gaussian blur” seçeneğini uygulayalım.

vccxvc-300x225.jpg

2-Sonraki adım da ise “Filter/distort/polar coordinates” komutunu seçilir açılan pencerede “polar to rectangular” seçeneğini seçelim.

jm-300x225.jpg

3-Çalışmamızı saat yönünde döndürmek için “image/rotate canvas/90CW” komutunu uygulayalım. Sonra “filter/stylize/wind” efektini kullanalım.Bu işlemi iki kez üst üste yapalım.(Ctrl+F)

yt-300x225.jpg

4-Çalışmamızı daha belirgin hale getirmek için “image/adjust/auto levels” komutunu seçelim

k-300x224.jpg

5-Sonra ki adımda çalışmamızı siyah zeminle kaplayalım. Bunun için “Image/adjust/invert” komutunu kullanalım.

r-300x225.jpg

6-Daha önce yaptığımız gibi “filter/wind” komutunu iki kez uygulayalım.

16-300x224.jpg

7-Şimdi ki adım da “Image/rotate canvas/90CCW” komutunu uygulayalım. Sonra “filter/distort polat coordinate” komutunu kullanalım. Açılan pencerede “rectangular to polar” seçeneğini işaretleyelim.

21-300x224.jpg

8-Katmanın özelliğini “hard light” olarak ayarlarsanız yazımızın zemin içerisindeymiş gibi görünmesini sağlarız.

32-300x225.jpg

9-Son adım olarak çalışmamıza renk vermek için “image/adjust/hue saturation” adımını uygulabiliriz. Kendi isteğimize göre rengini ayarlayabiliriz.Ve çalışmamız bitmiştir.

41-300x225.jpg

memocan.jpg

NOT : Alıntıdır... Sorunla Karşılaşırsanız Yazın...

Benzer konular

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Paylaşım için teşekkürler.
Bu kadar emek harcayıp alıntı dersler yerine kendinizin hazırlamış olduğu özgün dersleri yayınlamış olsanız,belli bir miktar ders paylaşımı sonrasında arı üyeliğe hak kazanmış olursunuz

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Paylaşım için teşekkürler.
Bu kadar emek harcayıp alıntı dersler yerine kendinizin hazırlamış olduğu özgün dersleri yayınlamış olsanız,belli bir miktar ders paylaşımı sonrasında arı üyeliğe hak kazanmış olursunuz

inanın ki bilmiyordum ,arı üyeliğin bizzat kendimizin hazırlamış olduğu derslerle olduğunu.
Artık boş vakitlerimde kendim yaptığım dersleri paylaşmaya yöneleceğim, teşekkür ederim bilginiz için.

Rylai

🌱Yeni Üye🌱
Paylaşım için teşekkürler güzel çalışma :)

0yhipokondriyak2j

by_taner

🌱Yeni Üye🌱
arkadailar iyi güzel anlatıyosunuzda yazıyı nasıl yazıyoruz onuda anlatsaydın bari yeni başlayanlar var üstelik senin anlatımın ingilizce benim kullandığım program türkçe:S

e.cay

🌱Yeni Üye🌱
Eline sağlık güzel olmuş...

Son düzenleme:

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
paylaşım için teşekkürler
ellerine emeğine sağlık

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
arkadailar iyi güzel anlatıyosunuzda yazıyı nasıl yazıyoruz onuda anlatsaydın bari yeni başlayanlar var üstelik senin anlatımın ingilizce benim kullandığım program türkçe:S

photoshop'u açtığında sol tarafta bir palet göreceksin, üzerinde araçlar bulunuyor... T şeklindeki yazı aracını aldığında herhangi bir bölgeye tıkladığında yazını yazabilirsin, yazı tipini,fontunu ayarlamak için de yazı aracı seçili iken, menü çubuklarının altındaki araç çubuğundaki seçenekler ile yazı fontunu ve boyutunu ayarlayabilirsin...Photoshop'u Türkçe yamayla kullanmanı da tavsiye etmem, ingilizce bir photoshop çıkınca karıştırırsın, ingilizceler kelimelerin akılda kalma oranı da yüksek , çünkü ilk duyduğun kelimeler kalıcılığı daha çok. kolay gelsin

.::.wisaL.::.

🌱Yeni Üye🌱
bunu çok beeniyorum bende "wisaL" yazmıştım eLLerine emeğine sağLık

DewiL93

🏅Acemi Tasarımcı🏅
güzel anlatım teşekkürler...