Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta saydam yazı

:::ÖMER:::

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar bu dersimize saydam yazı oluşturacağız,önce sayfamıza güzel bir arka plan oluşturacağız bunu gradient kullanarak sağlayacağız.

1.png

1-1.png

Şimdi ekranımıza harfimizi yazıyoruz. Yazı tipi sizin zevkinize kalmış. Sonra harfimizin rengini #41a993 bu renk koduyla değiştiriyoruz.

1-2.png

Daha sonra harfimizin fill değerini %20 yapıyoruz(layer penceresininin sağ üst kısmından) ve layerın üzerinde sağ tıklayıp blendig options diyoruz ve açılan penceredeki ayarları resimdeki ayarlarla aynı yapıyoruz.
1121.png

1-3.png

1-4.png

1-5.png

1-6.png

1-7.png

1-8.png

1-9.png

1-10.png

Eğer işlemleri hatasız yapmış iseniz şu görüntüyü elde etmiş olmalısınız.

115.png

Şimdi harfimizin bir kopyasını oluşturuyoruz bunu yapmak için layerımız üzerinde sağ tıklayıp duplicate layer diyeceğiz ve oluşan yeni kopya harfimizdeki bütün efektlerimizi kaldırıyoruz yani blending options efektlerini,daha sonra silgimizi seçiyoruz ve harfimizin sol üst köşesinden hafifçe siliyoruz ve şu görüntüyü elde etmiş olmalısınız. Yalnız bu silme işlemini yaparken ilk hazırladığımız harfin layerını görünmez yapın.

124.png

Şimdi görünmez yaptığımız layerı terkrar görünür yaptıktan sonra ortaya bir ışık efekti çıkmış olacaktır.

134.png

Şimdi az önce yaptığımız işlemi tekrar yapacağız yani harfimizi yine çoğaltacağız ve tüm efektlerini sileceğiz, daha sonra resimdeki gibi üst tarafı kalacak şekilde harfimizi sileceğiz.

143.png

Şimdi bu harfimize blending options tan gradient uygulayacağız ayarlar resimdeki gibi olmalıdır.

152.png

Ve tüm layerları görünür yapıyoruz. İşte saydam harfimiz karşınızda bunu tüm bir metne de uygulayabilirsiniz ,İşte çalışmamın son hali.

sonnn.jpg

Anlatım Tamamıyla bana aittir arkadaşlar..
Ömer Faruk İNCE​