Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta'ki tasarımımı nasıl Freehand ile bozulmadan nasıl hazırlarım?

arda ff

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar.Bu sorunum üzerine yeni üye oldum ve tasarıma yeni başlamıştım.
Photoshopta yaptığım tasarımlarımı baskıya gönderirken bozulmaması için Freehande atıyordum fakat görüntüde bozulmalar oluyordu.
Logoyu büyütünce bozulmaması için neler yapmamı önerirsiniz?
Şimdiden Teşekkürler.

Benzer konular

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Merhabalar.Bu sorunum üzerine yeni üye oldum ve tasarıma yeni başlamıştım.
Photoshopta yaptığım tasarımlarımı baskıya gönderirken bozulmaması için Freehande atıyordum fakat görüntüde bozulmalar oluyordu.
Logoyu büyütünce bozulmaması için neler yapmamı önerirsiniz?
Şimdiden Teşekkürler.

PS'de baskıya uygun çözünürlükte hazırladıysanız Freehand'de nasıl göründüğünün önemi yoktur... 300 dpi ve uygun boyutta hazırlamanız yeterlidir...

whampir19

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
photoshopta çalışıp freehandde büyütürseniz bozulur photoshopta büyük çalısmanız lazım

otuz9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
otuz9.blogspot.com
Ps sonuçta pixel tabanlı çalışır, bozulmalar bi dereceye kadar normaldir.
Tabi Ps'de 300dpi ve .tiff formatlı çıkışlar alırsan işini görür.. ;)

chabalco

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
CMYK 300 DPI tiff olmak şartı ile save edip Freeehand'de import etmen mümkün lakin....
otuz9 arkadaşımızın dediği gibi Photoshop neticede pixel tabanlı bir yazılım...
Ufak puntolu yazılarda baskı esnasında sıkıntılar olabilir... Aynı şekilde çok ince çizgilerde Baskı işlemini yapan matbağa sıkıntılar yaşayabilir neticede Photoshop ile hazırlanan forma ile alınacak filmde siyah renk CMYK olan 4 renkte birden çıkacaktır.

Benimde elimde şu an 64 sayfalık bir dergi var 2 yıl evvel hazırlanmış bazı sebeplerden baskıya alınmamış dizgi tamamı photoshop ....

Ben şu şekilde çözdüm PSD dosyalarını Illustrator içine çağırıp siyah renk olan yazıları seçerek diğer renklerdeki tramlamaları C=0 M=0 Y=0 K=100 olacak şekilde ayarladım ...

Formasını da illustratörde yapıp film çıkışına gidecek...

Burada önemli olan husus illustratore dosyayi import ederken layer katmanların açık ve text lerin edit edilebilir olması resimde işaretli olması gereken yeri görebilirsin