Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Php hakkında bazı sorularım var

Sansar951

🌱Yeni Üye🌱
Herkeze Merhabalar

Öncelikle ben öğrenciyim yolun başındayım yani... Dreamweaver i bitirip Php ye geçiş yaptık visual basic öğreniyoruz php kodlarını öğreniyoruz sormak istediğim sorulardan bir tanesi şu php için görsel tasarım gibi bir program varmı ? yada kolaylık sağlıyacak birşey sadece oturup kod mu ezberliceğiz yada Dreamweaverde tasarlayıp php mi gömeceğiz tam bilgim yok bu konu hakkında bilgilendirirmisiniz ?

gelelim ikinci soruya ilk dersdeyiz şuanda php tasarımlarını görüntülemek için hoca apachi Iss falan kurun demişti bunun hakkında bilgisi olan varmı ?

Teşekkürler

Benzer konular

divana36

Forumdan Uzaklaştırıldı
Herkeze Merhabalar

Öncelikle ben öğrenciyim yolun başındayım yani... Dreamweaver i bitirip Php ye geçiş yaptık visual basic öğreniyoruz php kodlarını öğreniyoruz sormak istediğim sorulardan bir tanesi şu php için görsel tasarım gibi bir program varmı ? yada kolaylık sağlıyacak birşey sadece oturup kod mu ezberliceğiz yada Dreamweaverde tasarlayıp php mi gömeceğiz tam bilgim yok bu konu hakkında bilgilendirirmisiniz ?

gelelim ikinci soruya ilk dersdeyiz şuanda php tasarımlarını görüntülemek için hoca apachi Iss falan kurun demişti bunun hakkında bilgisi olan varmı ?

Teşekkürler

dostum hiç uğraşma ben o kadar uğraştım kendi kedime öğrenmedim ha öğrenenler vardır bilmem.Ben şahsen öğrenemedim gittim kursa yazdıldım şimdi PHP ile oyun sitesi kodluyorum tavsiyem kurs :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
dostum hiç uğraşma ben o kadar uğraştım kendi kedime öğrenmedim ha öğrenenler vardır bilmem.Ben şahsen öğrenemedim gittim kursa yazdıldım şimdi PHP ile oyun sitesi kodluyorum tavsiyem kurs :)

İyi de kendi kendime öğreniyorum demiyor ki.
Öğrenci olduğunu belirtmiş.Sorularına cevap verecek alt yapınız varsa yardımcı olun,Yok ise alakasız mesaj yazmayın lütfen.

divana36

Forumdan Uzaklaştırıldı
İyi de kendi kendime öğreniyorum demiyor ki.
Öğrenci olduğunu belirtmiş.Sorularına cevap verecek alt yapınız varsa yardımcı olun,Yok ise alakasız mesaj yazmayın lütfen.

ben zaten genel olarak yazı yazdım. İSS ve apache falan söylemiş ben genel bir yazı yazdım teşekkkrler :)

m_soysal

🌱Yeni Üye🌱
apache php my admin kurmanız gerekiyo php kodlarını çalıştırmanız için
wampserver veya easyphp programlarını indirip kurarsanız php kodlarınızı çalıştırabilirsiniz...

phpcoder

🌱Yeni Üye🌱
eğer yolun başındayım diyorsanız wamp server kurun bilgisayara, dreamviewer kullandım diyorsunuz php için editör olarak onu kullanabilirsiniz. wamp server kurunca o kendisi phpmyadmin,appache server ve php derleyiciyi kendisi kuruyor zaten. Ayrıca uğraşmanıza gerek kalmaz. Kurulumun nasıl yapılacağı hakkında internette bolca döküman var.
Kolay gelsin...

Paint

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle ilk soruna cevap vereyim bir siteye girdiginde iki türlü çalışmak tadır Sunucu ve ziyaretci sunucu kısmını php asp gibi yada farklı dillerle dinamik şekle getirizz görsel kısmını html yada bir çok dil var flash vs vs Örnek vericek olursak bir sorgu yapıyoruz var sayılım bi sitemiz var ve uyemiz login olucak gorsel input kısımlarını doldurdu login oldu database de uye ayit veri varsa sunucu bunu dogruluyacak ve tekrar bize html tagları içinde döndürcektir anlıyacagın php görsel saglamaz sadece bir kaç komut var ekrana yazdır Echo print gibi php bize uzaktan kontrol saglar pcmizi
diger soruya gelince apache içinde php sql mysql smtp gibi bi çok paket vardır yani bunu şu şekilde anlatıyım web site driveri yani bu paketler olmadan yaptıgın siteler kendi pc de çalıştıramazsın kod yapılarını tanımaz IIs uzun uzun anlatmak gerek hocanın dedigi gibi denilenleri kurmaz isen sorun yaşaman kaçınılmaz

eserver_sek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
xamp kur derim elinde bir sürüseçenek var bende öğrenciyim ama şuan alışveriş sitesi kodlayabiliriym yani anlıycağın çabalarsan php'de kim? :D

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım merhabalar.

Bende Senin Geçtiğin bu yollardan Geçtim ve Daha bende lise son sınıftayım.

ilk önce üvretli eğitim kısımına gelelim. Bir konu var tabi ki Kursta Daha çok şey öğrenirsin ama hepsi ard arda öğpretilince anlamakta güçlük çekebilirsin yada bir dersi vs.. bunlar ayrıntı kısmı.

Php de önerim if /else Function Class bu kavramların kullanışlarını okulda konuya gelmeden önce öğren.

sonrası zzaten kolay mysql_connect le db ye bağlarsın felan ilk dönem öğretilen terimleri iyi öğrenmeye bak . ben ilk dönemkilere pek aldırmadım anlamıyorum öle afedersiniz mal gibi str buymuş aa ne güzel demeye :) işime yarayacakken öğrenmeyi tercih ederim unutmamak için.

Turkekipin seti var al bence onu okulda bi sende geleceğini 5-6 derste gelirsin rahat bir biçimde :)

Soru ve sorunların olursa php ile ilgili sen ve diğer arkadaşlar pm atabilirler.

fatihkacak

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar...ben php de dinamik web sayfası olarak bi hastanenin randevu sitesini ödev olarak aldım..dreamweaver da sitenin bütün tasarımlarını hallettim..ancak hocamız site içerisinde mutlaka php kodunun kullanılması gerektiğini söyledi..html kodu içine php kodunu nasıl yazabilirim.Örneğin bir resim eklediğimde html koduyla ekleme yapıyorum bunu php koduyla yapmam mümkün mü? yardımcı olursanın çok sevinirim..

CryForLive

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Php öğrenmek çok zor birşey değil ama benim görüşüme göre yardımcı program kullanma kodları ezberlemek veya kullanma amacını kavraman amaclı notepad++ filan kullan

@fatihkacak html içinde kullanmak derken mantık yürüterekte bulabilirsin çok basit bir yöntem ac php taglarını html içinde mesela

<html>
<head>
<title>Ana Sayfa</title>
</head>
<body>

<span>benim yazım burada</span>

<?php echo 'ikinci yazımda burda'; ?>

</body>
</html>

şuanda bu iki yazıda sayfanda gözükücektir tabi sayfanın uzantısını .html değil .php yapıcaksın

Moderatör tarafında düzenlendi: