Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Php Öğreniyoruz

disayner

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.rehber54.net
Merhaba;

Konunun tamamını okumadım ama php öğrencek bir insan ilk önce php kodlarını nasıl kodlayacağını değil, neyle ve hangi araçları kullanarak-kurarak yapabileceğini öğrenmek ister.
Mesela bir php tasarımını lokalde önizlemek için hangi programlara ihtiyacımız var, bu programları lokalde nasıl kurarız, Php araçları nedir, nereden nasıl edinilir, nasıl kurulumu yapılıp çalıştırılır.. Bunları bilmeden kodların içine dalarak öğrenilebileceğini sanmyorum. Bu konuda nereye baksam, sıfırdan bir insanın bunu anlayabileceği bir dille yazılmış kaynağa rastlayamadım.
Keşke bu konuda yardımınız olabilse, çok makbule geçerdi.

Selam ve Sevgiler

Vedat

AppServer Kurabilirsin Bilgisayarına
Appserver Kurarken Verdiğin Databese Sifrelerini Unutma Belki Php Öğrenirken Sana Faydası Olmayacak Ama MYSQL ( Database) ile Php arasında Bağlantı Yapmak için Lazım Olacak
C nin İçinde App serv Diye Bir Klosor Acılacak
Onun İçinde www
Oraya Notbed Yardımıyla test.php yani php uzantılı bi dosya yap sonra bu kodları denyerek çalış Tavsiyem Kodları Deiştirp Deiştirip Bi Kaç Şekilde Dene Bende Öğrenmeye Çalışıyorum Ben Bu Şekilde Yapiyorum

y-Lcin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar Php ile ilgilenen dostlarım ßenim amacım citti anlamda bu php yi öğrenmek tabıkı buna ımkanım sadece ınternet ve ev ortamında calışacagım sizden istedigim php ye nerden baslarım ? mesela htmLde nasıL <htmL> </html> gibi adam dıor bunun ıcersıne yazıcan ne warsa yada body'in iciersine site icerdigi titleye site ismi falan ? istedigim ßöle ayrıntılar baslangıc kodu nedır nerye ıcerık yada hazır kodlar yazılır bısey hazırlamak icin oncelikle ne yazıpta baslamam gerek mesela htmL "<" ßu işaretse onda nedir vs vs.. yardımcı olursanız Cok mutLu olurum

Şimdiden TşkLer.. ;)

lethendir

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar Php ile ilgilenen dostlarım ßenim amacım citti anlamda bu php yi öğrenmek tabıkı buna ımkanım sadece ınternet ve ev ortamında calışacagım sizden istedigim php ye nerden baslarım ? mesela htmLde nasıL <htmL> </html> gibi adam dıor bunun ıcersıne yazıcan ne warsa yada body'in iciersine site icerdigi titleye site ismi falan ? istedigim ßöle ayrıntılar baslangıc kodu nedır nerye ıcerık yada hazır kodlar yazılır bısey hazırlamak icin oncelikle ne yazıpta baslamam gerek mesela htmL "<" ßu işaretse onda nedir vs vs.. yardımcı olursanız Cok mutLu olurum

Şimdiden TşkLer.. ;)

Bende Php' de yeni sayılırım ama bildiklerimi burada paylaşmayı düşünüyorum, öncelikle php <?php ---- ?> tagları arasına yazılır Html bilmem şart denilebilir çünkü genellikle kodlarımızı Html tagları arasına yazıyoruz.. Php'ye öncelikle ekrana yazdırma komutundan başlıyabiliriz echo komutu ekrana yazı yazdırır
Örneğin
<? echo "Merhaba Dünya"; ?>
Ben yeni başladığım zamanlar diyordum ya ne gerek var echo komutuna sanki html ile ekrana yazı yazdıramıcaz ama php'nin diğer konularına geldiğimizde ne kadar önemli olduğunu anlıyabiliyoruz, örneğin değişkenlerimizi yazdırırken echo komutuna çok ihtiyaç duyarız..
Şimdi gelelim değişkenlerimize; Değişkenler bir programlama dilinde olmazsa olmazlardandır:) Adı üzerinde değişebilen ve ona ait programda yer kaplayan bir alan olarak düşünebiliriz, değişkenlere değerler atıp işlemler yaptırabiliriz, ve bu değişkenleri programlarımızın istenilen yerlerinde kullanabiliriz.. $ işareti ile değişken tanımı yapılır(bir çok dilde değişkenler tanımlarken genelde ona ait isimlerle tanımlanır mesela int x(sayısal) string x(metin) türleri için kullanılır ama php bu işlerle bizi uğraştırmıyor ve $ işareti ile istediğimiz şekilde değerler atabiliyoruz..
$i=1;
$i="deneme";
$i=10,8;
$i=$i+1;
şeklinde tanımlamalar yapılabilir...

lethendir

🌱Yeni Üye🌱
Php'de Basit bir toplama işlemi yapmak

Öncelikle 2 sayfaya ihtiyacımız var 1 sayfa ile de yapılabilir ama kafa karışmasın ve daha iyi anlaşılması için 1 tane form sayfası ve 1 tanede toplama işlemi yapabilmesi için php sayfasına ihtiyacımız olcak

öncelikle Form.html sayfasını oluşturuyoruz ve 2 tane Text input ve 1 tane button koyuyoruz.. form tagındaki method ve action kısmı çok önemlidir, method verilerin nasıl gidiceği yöntemini belirleriz 2 çeşittir, get ve post olmak üzere, Get metodu url kodlaması ile gönderilir örneğim Form.php?sayi=4 gibi, Post ise bilgilerimizi kullanıcıya sızdırmadan bilgileri gönderir
action ise formun nereye gönderceğini belirtir..

Form.Html
Kod:
<form name="form1" method="post" action="hesapla.php">
  <label>
  <input type="text" name="s1" id="s1">
  </label> 
  + 
  <label>
  <input type="text" name="s2" id="s2">
  </label>
  <label>
  <input type="submit" name="button" id="button" value="Topla">
  </label>
</form>

Gelelim bu formun işlemlerini yapabilmesi için Topla.php ye
Öncelikle 2 tane değişken yapıp bu değişkenlere Posttan gelen değerleri atama işlemlerini yapıyoruz $_POST['deger']; burdaki deger kısmına formdaki input textin name i yazılır.. ve bu değerde $sayi1 değişkenine aktarılır..
Bu işlemleri yaptıktan sonra $sayi1 ve $sayi2 deişkenlerini + operatörü ile toplmasını sağlarız ve bu değeride $topla değişkenine aktarmış oluruz..
daha sonrada $topla değişkenini ekrana yazdırırız..

Hesapla.php
Kod:
<?
$sayi1= $_POST['s1'];
$sayi2= $_POST['s2'];
$topla=$sayi1+$sayi2;
echo $topla;
?>
Şimdilik basit örneklerle anlatmaya çalışıyorum umarım başarılı olabiliyorumdur elimden geldiğince güzel örneklerle php yi anlatmayı düşünüyorum

Son düzenleme: