Daha önce yanlış yere yazdım bunları galiba. Grafikerler.net üzerinden bir iş ilanına gittim. 72 sayfalık bir dergi, yayınlanacak reklamların hazırlanması ve web sitesinin yapılarak güncellenmesi için fiyat istediler. Fiyat verdim, pahalı buldular. Benden 10 dk. önce gelen bir arkadaşın hepsi için 750 tl. fiyat verdiğini söylediler. O arkadaşta tahminen siteden görerek gitti ilana.Açıkça şunu merak ediyorum. Bir derginin veya web sitesinin hazırlanması için gereken zaman ve emek belli. Hiçbirimizin elinde hazır yapılmış bir dergi, katalog, borşür, poster yada web sitesi bulunmuyor. Müşterinin isteği ve elindeki içerik doğrultusunda bişeyler yapıyoruz. Bunları yaparken de ister bi yerlerden malzeme alalım (hazır tasarımlar üstüne oynama vayahut vektör çizimler alma) istersek de sıfırdan yapalım uzun saatler ve emek harcıyoruz.
Bu arkadaşlar nasıl olurda böyle yerlerde sürünen fiyatlar verirler? Buraya neden yazıyorsun diyeceksiniz. Bu görüşmeye giden arkadaş benim gibi Grafikerler.net ten bu ilanı duyarak gitti. Hadi benden 100-200 aşağı fiyat olursa anlarım ama benim verdiğim fiyatın yarısı bile olmayan bi ücreti nasıl verebiliyor? Bilmediğim çalışma şekilleri mi var?