Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Pıyasanızı dusurmeyın

aligokceyilmaz

🌱Yeni Üye🌱
Feeelance iş yapan grafiker arkadaşlar takip ettiğim kadarıyla cok düşük fiyat veriyorlar. Lütfen emeğinizin karşılığını alın ve piyasanızı düşürmeyin.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ne yazık ki çoğumuzun ortak sıkıntısı. Ben sadece freelance çalışanların bunu yaptıklarına inanmıyorum. Piyasaya yeni gireninden tutun eskisine kadar artık hayat ve geçimşartları yüzünden bunu çoğu birey yapıyor. Onlarada hak vermeli. Bu Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ağızları açlık mı koksun?

myunder

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Daha önce yanlış yere yazdım bunları galiba. Grafikerler.net üzerinden bir iş ilanına gittim. 72 sayfalık bir dergi, yayınlanacak reklamların hazırlanması ve web sitesinin yapılarak güncellenmesi için fiyat istediler. Fiyat verdim, pahalı buldular. Benden 10 dk. önce gelen bir arkadaşın hepsi için 750 tl. fiyat verdiğini söylediler. O arkadaşta tahminen siteden görerek gitti ilana.Açıkça şunu merak ediyorum. Bir derginin veya web sitesinin hazırlanması için gereken zaman ve emek belli. Hiçbirimizin elinde hazır yapılmış bir dergi, katalog, borşür, poster yada web sitesi bulunmuyor. Müşterinin isteği ve elindeki içerik doğrultusunda bişeyler yapıyoruz. Bunları yaparken de ister bi yerlerden malzeme alalım (hazır tasarımlar üstüne oynama vayahut vektör çizimler alma) istersek de sıfırdan yapalım uzun saatler ve emek harcıyoruz.
Bu arkadaşlar nasıl olurda böyle yerlerde sürünen fiyatlar verirler? Buraya neden yazıyorsun diyeceksiniz. Bu görüşmeye giden arkadaş benim gibi Grafikerler.net ten bu ilanı duyarak gitti. Hadi benden 100-200 aşağı fiyat olursa anlarım ama benim verdiğim fiyatın yarısı bile olmayan bi ücreti nasıl verebiliyor? Bilmediğim çalışma şekilleri mi var?

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
blog.murattanhu.com
serbest çalışan biri, fiyatını; piyasanın gereklerinden düşük tutuyorsa, kendini ayağından vuruyor demektir. tabi bunu bir süre sonra çok fena anlar.
saygılar...

makgun2

🌱Yeni Üye🌱
piyasanızı düşürmeyin deniyor
işin piyasası nedir kimse bir fikir de vermiyor

mesela sadece dizgi için sayfa başı 10lira iyi midir
grafik çalışması olursa fiyat ne olur

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Hak verelim de, ben bu yüzden iş yapamıyorum. Adama hakkettiğim ücreti istiyorum. Adam gülerek dalga geçiyormuşum gibi, kapıma her gün sitenizi yapalım diye geliyorlar diyor. Üstelik verdikleri fiyat 100-150 Tl. Aynen benim istediğim yarısı bile değil. 4te1i bile değil. :worried:

Hem büyük bir hata. Ucuz iş yaparsan referansla gelen işleri de ucuz yapmak zorundasın. Yapmazsan sahtekarlık yapmış olursun. Bu da iş ahlakına aykırı bana göre.

pokumagaan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
BÖYLE UCUZA ÇALIŞIP GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN İLERİKİ YAŞLARINIZDA YEMEĞE EKMEK PARASI BULAMIYCAKSINIZ MESLEĞİNİZİ VE EMEĞİNİZİ UCUZA SATMAYA DEVAM EDİN... AMA OLAN BİZE OLUYOR O AYRI TABİ... 1 yıldır ucuza eleman çalıştırmaya çalıştıkları için işsizim tecrübe kolay kazanılmıyor üretmek zaman alıyor bu mesleği bu tecrübeyi 800 yada 1000 tl ya satmam ve sizde satmayın