Sağolasın.. . Ben corel 12 kullanıyorum. . corel 10 ve alt versiyonlarında (sayfa ayarlarında) free size ölçüsünü en fazla 3200x610 mm'ye kadar çıkartılabiliyor ancak.. corel 12'de bu ölçüyü 16000x610 , mm'ye kadar çıkartılabiliyo.. fakat bu ölçüyü plotter tanımıyor ve kendi ölçüsünde yani 3200x610 mm'ye kadar olan kısmı görüyor.. aslında grafiğin bu mesafeden sonrasınıda görüyor ancak plotter 3200 mm ye geldiğinde son noktada olduğu yerde çizim yapıyor.. dediğin gibi plotter ayarlarında bir problem var ancak ben plotteride karıştırdım.. fakat bir türlü sonucu bulamadım yada hala henüz bu detayı keşfedemedim.. benim plotter Graphtec CE3000 .. bu plotterin kesim alanı 60 cm x 50 metre'ye kadar kesim yapabilmesi gerekiyor.. . Makinanın servisi bile bundan bi haber.. . ne biçim servisse. .
bu makinanın ayarlarını biliyormusun.. çünkü roland, mutoh gibi diğer plotterlerin ayarları ve çalışma sistemleri biraz farklı ve bildiğim ve gördüğüm kadarı ile Graphtec kullanıcısı (fiyatlarındanmıdır nedir) pek az.. .ve sanırım bende bunun muzdaripliğini yaşıyorum.. . Çoğu reklamcı grafikleri Corel ile çiziyor ve diğer kesim programları olan Casmate cut-flexi gibi programlar ile kesim yapıyor ancak eğer bu işi corel ile yapabilme ihtimalimiz varsa ne diye diğer programlarda kasılmaya gerek var diyenlerdenim ve diğer programlar bana biraz pasif geliyor.. . Çünkü bilene ve kullanabilene bu meslekte coreli tek geçerim.. . Photosop bile haybeye geliyor çünkü bana.. Corelin nimetlerinden faydalanmak ve bilmek lazım.. . ve böyle abudik gubudik problemleri aşmak lazım diyorum.. .yardımların ve ilgin için tekrar teşekkür ederim.