Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PNG'lerdeki bozukmayı engelleme

OwlShield

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Flash oyun yapımıyla uğraşıyorum. Oyunumdaki karakterler, çizimler genelde pixel biçimindeler. 35x35 px olan png formatındaki bir çizimimi Photoshop ile daha büyük bir hale getirmek istiyorum. Resmi yerleştiriyorum ve CTRL+T yaparak yeniden boyutlandırmak yani büyütmek istiyorum. Boyutu büyütme ekranı varken, yani boyutlandırmayı tam bitirip üstteki tike tıklamadan önce büyük halindeki görüntü gayet iyi oluyor ancak tike tıkladıktan sonra görüntü acayip bir şekilde bozuluyor.

Şöyleki :

Tike tıklamadan önce :

jmwhu.jpg

Tike tıkladıktan sonra :

jmwj6.jpg

Fotoğrafları ekleyince daha iyi anlaşılıyor anlatmak istediğim. Şimdi ben ne yapmalıyım bu bozulmanın önüne geçebilmek için ?

SemihAlev

🏅Acemi Tasarımcı🏅
.PNG Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamındaki (Portable Network Graphics) 'in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir. PNG biçiminde paletli ya da gerçek renkte görüntüler seçimlik bir saydamlık kanalıyla saklanabilir.

Yani dilediğinşey mümkün değil.

Yunusercin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Büyütme oranını çizim yaptığın programda yap.Misal biz vektörel çizimleri ben kendim için illustratorde yaparım.Tutup onu photoshopta büyütmeye çalışmam.Logo çalışmalarında örnek olarak bi logoyu internette kullandım.Daha sonra bu Logo benim için baskı aşamasında lazım oldu..Bunun için önlemimi önceden almış oluyorum çalışmayı ai. formatında kaydediyorum.Ve sonra girip istediğim kadar büyütebiliyorum hiç bir bozulmaya uğramadan..

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
sorunu paylaşım için teşekkürler..

Son düzenleme:

byhemsinli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ne paylaşımı kardeşim soru sordum ben. Post kasanlar burada da var demekki. :D

Ben çizimi Adobe' nin Pyxel Edit isimli programıyla yaptım. Onda da büyütme olayı yok galiba. Napsam yahu. :D

kardeşim bende sorunu paylaştığın için teşekkür ettim zaten. demek post kasmasını iyi biliyorsun.

OwlShield

🌱Yeni Üye🌱
Neyse beyler sağolun hallettim kullandığım programla. Herkese teşekkürler.