Bire bir uyuyor gibi... Temiz iş
Sol arka lambanın içini doldurmay unutmuşsunuz(orijinalinde var)
Sakın yanlış anlamayın, orijinallerinide ekliyorumki kıyaslama yapılabilsin, Gerçeğe nekadar yaklaştınız, hatlar nekadar gerçekçi...Bu modelleri hiç görmeyen biri çalışmanında başarılı olup olmadığını anlayamaz, değil mi?
Şuradaki hatalar beni biraz rahatsız etti doğrusu...Oraya fazla önem vermediniz sanırım....
Sonuç itibariyle bu çalışmada güzel...Deli bir araba tutkunu olarak takipçinizim...Birde kendinize aclen bir imza yapmalısınız bence...Var olanlar çok amatörce görünüyor.
Bu modelin duvar kağıtlarını indirmek için;
Porsche Mirage GT Duvar kağıtları ... Saygılar...
Merhaba,
Yazıma başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki, Çalışmalarıma yapacağınız her olumlu yorum beni memnun ettiği gibi yapacağınız her eleştiri de hatalarımı farketmemi sağlayacak ve beni ayrıca çok memnun edecektir. Eleştiri benim velinimetimdir ve hatamı görüp hata yaptığım o konuda benim gelişmemi saglayacak en önemli olumlu etkenlerden biridir. Ancak eleştiri yaparken de konuyla alakasız yapılan kıyaslamalar da bir o kadar can sıkıcı, benim açımdan faydasız ve rencide edici olacaktır.
Yorumlarınız ve önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim ama bir vektörel çalışmada çizilen bir objenin, bir nesnenin orijinal hali ile arasında birebir renk, görüntü, çizgi, gölge kıyaslamaları yapmak aslında gereksiz ve yanlış birşeydir. Çünkü vektör yapıldıktan sonra artık kendine özgü olur, o vektör'ün zaten kendisi orijinal olur. Ben bu arabayı çizip gölgelendirir ve renklendirirken bu aracın orijinalinden tamamen farklı bir renk, farklı tonlar, farklı jant, farklı stop lambası, farklı spoiler, farklı kanat ta yapabilirdim. Önemli olan yapılan çalışmadaki görüntünün fiziksel dünyadaki fizik kurallarına gerçekçi uyumudur ve göze o anlamda hitap etmesidir. Bu araç bir galeri'de yada stüdyoda foto'su çekilmiş bir araç olabilir ama benim vektör'ümün de o galerideki ışığa, gölgeye, şekile ve tonlara mahkum olması gerekmez. ikisi aynı araç olabilirler ama aslında farklı dünyalardalar
o yüzden bu aracın görüntüsünden faydalanılarak çizilen orijinal halinin buraya konulup yapılan hataların o araca göre değerlendirilmesi yanlış bir davranış olacaktır.
Bana orijinal halini göstereceğiniz yere ''Pilaka'nın altındaki geri vites lambaları lamba görüntüsü veremiyor, göz bu lambaların lamba oldugunu algılayamıyor, daha gerçekçi yapmalısın, (içindeki ampul'ü, objeleri vs.)'' deseydiniz o zaman yaptığım hatayı bana verimli olarak aktarmış olurdunuz. Ayrıca bu aracın wallpaper'lerinin bu çizimimle alakalı bir konu oldugunu düşünmüyorum
Konumuz Illustrasyon, çizim ve bu konu başlığı altında benim yapmış oldugum vektörel çizimdir. Aracın farklı açılardan çekilmiş duvar kağıtlarını Illustrasyon başlığı altında benim açtığım bu aracın tasarımı ile ilgili konu içerisinde değil, ''Fotoğraf galerisi'' başlığı altında başka bir kategori içerisinde sergilemeniz daha mantıklı olur kanısındayım..
Bu arada kendime özgü bir imzam var o konudaki tavsiyeniz için de teşekkür ederim, yine buraya koyduğum çalışmalardan ''Girl on desk'' adlı çalışmamın altında var..
----------------------------------------
Ayrıca demişsiniz ki : Bu modelleri hiç görmeyen biri çalışmanında başarılı olup olmadığını anlayamaz, değil mi?
Bir vektörel çalışmadaki başarı, kastedilen objenin görüntüsünün ne kadar gerçekçi tasarlandığı ile ilgilidir. Neye bakılarak yapıldığı ve orijinal halinin her yönü ile aynısı olması demek değildir. Bu yüzden hiçbir ''Gerçek Tasarımcı'' yapmış oldugu çalışmada örnek aldığı çalışmaların ORIJINAL diye tabir ettiğimiz hallerini de gösterip ''Bakın ben çalışmamı bu çalışmaya göre yaptım'' demez ve orijinal halini göstermeye gerek duymaz. Çünkü yapılan çalışmanın kendisi zaten artık orijinal statüsü kazanmış bir çalışmadır ve çalışma oldugu için de üzerinde görsel kusurlar, hatalar, fizik kurallarına uymayan hatalı çizim, görüntü, renk, ışık bozuklukları olabilir ve bu bozukluklar bu saydığım ''Fizik kuralları'' temaları altında değerlendirilmesi ve eleştirilmesi gereklidir. Bu yüzden bu çalışmaya öncelikle ''Aracın Modeli'' gözüyle değil, ''Çizilen, renklendirilen ve gölgelendirilen objeler bütünü'' olarak bakmanızı öneririm. Tasarım gözüyle bakan bir kişi olaya önce bu gözle bakar. Zaten o gerçekçilik yakalandığı anda Aracın modeli de kendine has bir şekilde ortaya çıkacaktır ve gerçekçiliğine göre göze hoş veya çirkin gelecektir.
Hatalar her zaman yapılır, ancak hatayı değerlendirirken doğru yol izlenerek verimli olabilecek şekilde uyarmak hatayı yapan kişiye olumlu faydalar sağlayacak ve o kişiyi o konuda geliştirecektir.
-----------------------------------------
Yaptığınız yorum ve önerileriniz için tekrar teşekkürler.. Saygılarımla...