Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Printerle Folyoya Yazma

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Herkese Selamlar, Hayırlı Günler Diliyorum,
Ben ufak ebatlı bir etiket siparişi aldım. Plotter kullanıyorum, dijital baskı makinem yok. Bende deneme-yanılma yoluyla evdeki küçük inject renkli yazıcıyla acaba folyoya küçük yazılar-etiketler yazabilir miyim? diye bir deneme yaptım. Deneme fena değildi, kağıda yazar gibi folyoyada yazdı, ama folyo üzerindeki yazılar epeyce beklememe rağmen kurumadı, kesim folyosundandır düşüncesiyle baskı folyosunu kullandım, o da bayağı zaman geçtikten sonra basım folyosunun üzerinde mürekkep bir türlü kurumadı(parmak ucuyla mürekkebe dokunarak, mürekkebin dağılarak gözlemlenmesiyle anlaşılıyordu). Şimdi arkadaşlar, folyo üzerindeki mürekkep niye kurumuyordu, kuruması giçin çok zaman mı geçmesi lazım-kaç saat geçmesi lazım, olası nedenler ne olabilir? Teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunuyorum...

Benzer konular

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
opak kagıt folyo kullan

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sağol Yılmaz ABE, teşekkür ediyorum, güzel bir bilgi.

akface

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazıcıda bastığın baskıyada mutlaka laminasyon kapla yoksa suyla ilk temasında yada silmeyle hemen bozulur..
yada hiç uraşma çizimi bana yolla şayit kardeş ben solvent printer ile basar sana geri yollarım :)....

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın Akface verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim, Allah razı olsun, ufak bir proje tasarlamıştım o da suya düştü. Yapacağım bir etiket tasarımıydı 10x5 gibi. Evde kullandığım, ev tipi küçük bir yazıcım var, acaba onunla folyoda bir şeyler yazabilir-çizebilir miyim? diye ufak bir deneme yaptım, deneme görüntüde iyi görünüyordu, ama, folyonun üzerinde boya bir türlü kurumuyordu, malzemeyi aldığım bayiye irtibata geçtim, kurumamanın nedeni olarak baskı folyosunu kullanmamın gerekli olduğunu ve üzerine saç kurutma makinesiyle biraz ısı verirsem boyanın kuruyacağını söyledi, onu da yaptım nafile, boya bir türlü kurumadı, gün geçmesine rağmen, en son Yılmaz aby, OPAK Kağıt Folyo'yu önerdi, internete ve yakın çevreme kırtasiyecilere filan sordum, ondan da bir sonuç alamadım. Sonunda vazgeçtim. Bu Laminasyon iyi sonuç verir mi? Bu bahsettiğiniz Solvent Boya ile evde kullandığım yazıcı boyası(mürekkebi) farklı şeyler mi? Bu Solvent boyayı evdeki yazıcı kurtuşlarında kullanılabilir miyiz? Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

halikarnas09

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Seyit Kardeş,
Solvent mürekkep yada boya normal yazıcılarda kullanılmaz sakın deneyeyim deme. Solvent boya dijital baskı makinalarında kullanılan boyadır. Ayrıca bahsettiğin etiketi bas-kes makinası olan bir yerde yaptırabilirsin. İyi çalışmalar...

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın Halikarnas09 verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

akface

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sayit kardeş mormal renkli yazıcı ile ancak kağıda baskı alabilirsin onun mürekkebi kağıt için tasarlanmıştır kağıdın mürekkebi emmesi ile kurur... yapışkanlı a4 kağıtlar var eğer kağıt olması problem deilse kullan ama mutlaka laminasyon çek.... birde lazer yazıcıdan çıktı alabilirsin ama genel siyah beyaz yaygındır o yüzden işini görmeyebilir(lazer yazıcıdan mat beyaz folyoyo çıktı alabilirsin) ve yine laminasyon şart.... kolay gelsin

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın Akface çok çok sağolun, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, bazen hata yapmak bile, bir bilgi ve tecrübe getirisi olabiliyor. Saygılarımı sunuyorum.

Mehmet NAS

♾️Grafik Gurusu♾️
akface, arkadaşımızın dediği gibi lazer yazıcıdan çıktı alabilirsin geçenlerde banada buna benzer bir siparişim oldu o şekilde hallettim,

stak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.streetguards.com
mürekkepten dolayı olabilr diğer arkadaşlar yazmıştır belki okuyamadım ama yazıcı mürekkebi farklı baskı cihazı mürekkebi farklı baskıda solvent mürekkep kullanıyoruz biz ama yazıcıda deneme derim sonuç olumsuz olucaktır ama çıkardığın folyonun üzerine ince bi saydam kaplama yapabilrsin.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bilgilerinizden dolayı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.