Hani karşınızdakine dakikalarca, saatlerce, günlerce, aylarca ve hatta yıllarca (onca yıldır bir şeylerin hala değişmediği düşünülerek "yıllarca") anlatırsınız da karşınızdaki "o ayrımı" ANLAMAMAKTA diretir ya; Sayın Prof. Tevfik Fikret Uçar Hoca'mızın da "o ayrımı" ANLATMAKTA kullandığı yol, aktardığı düşünce, sarfettiği çaba, vs... olgularının "o küçücük gücü" öyle yeterli olmuş ki anlatmaya... Hayran kaldım. Ve bunu basit, ama çok basit bir örnekle ANLATABİLMİŞ olması (bkz.: daktilo); gerçekten amaç, araç, kavram, fikir, tasarım, yaratıcılık, vs... olgularına tam on ikiden isabet ediyor.
Duvara asılan "mac" bilgisayarı gördüğüm anda, belki inanmazsınız, ama gözlerim doldu diyebilirim. Zira (belki de birçoğunuz gibi) ben de "o duvarda asılı olan mac"te dizgi ile başladım bu işe (Bu işe bu şekilde başlamış olmam, benim dört dörtlük bir grafiker olduğum ya da diğer grafikerleri küçümsediğim, vs... yönünde yanlış anlaşılmasın lütfen). Tabii ki sözkonusu olan "mac" ya da "pc" karşılaştırması değildir; ancak verilmek istenen mesaj açısından, basit bir örnekle insan beyninde oluşturulan etki açısından ya da ne bileyim, amaç-araç ayrımındaki püf noktasını/noktalarını karşı tarafa "masumca" ama "vahşice" aktarabilme açısından, vs... o kadar etkileyici bir yorum gücü ki... Kelime dağarcığım yetmiyor anlatmaya.
Bu söyleşinin; bahsi geçen süre zarfında "değişmeyen vurdumduymazlık, dikkafalılık, bencillik ve sayamadığım bir çok saçmalıklar"a bir tokat; "değişmeyen vurdumduymaz, dikkafalı, bencil ve sayamadığım bir çok özelliğe(!) sahip saçma kişilikler"e de bir ders olması dileğiyle. Paylaşım adına teşekkür ederim Sayın Yasemin.
Öncelikle sizden (paylaşımı sunan kişi olmanız sebebiyle) ve diğer tüm "özel üyeler"den ricam şudur: Lütfen "imza"nıza, bu paylaşımın link'ini de ekleyiniz.
Biz "normal üyelerin" de (şahsım adına söylüyorum) konunun ciddiyeti ve ehemmiyeti açısından "o değişmeyen şeylere ve kişilere" ulaştırılması yönünde elinden gelen çabayı seve seve göstereceği kanısındayım.
Saygılarımla...