aslında gerekli cevapları arkadaşlar vermişler.
özellikle işe başlamadan önce müşterinin ne istediğini detaylı şekilde konuşup, mutabakata varmanızda fayda var. her tür bilgisayar tasarımında olduğu gibi, 3D tasarımlarda da müşteriler sık değişiklik yapma, ekleme/çıkarma yapma eğilimindedirler. sözgelimi 5 saatte aldığınız bir renderın küçük küçük eksiklikler yüzünden defalarca tekrarlanmasını isteyeceğinizi sanmam. en baştan her şeyi detaylandırmak ileride sizi en azından sinir haplarından koruyacaktır.
ikinci olarak da, müşterinin verdiği paranın karşılığını sonuna kadar isteyeceği gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. burada sizin modelleme, ışıklandırma ve render beceriniz devreye girip gereken kalitede iş üretmeye yetmelidir. bugün 3D teknolojisi sadece iç ve dış mekan görselleştirme amacıyla kullanılmıyor. animasyon firmalarından reklam ajanslarına, otomotiv şirketlerinden makine üreticilerine, ambalaj firmalarından web tasarımcılarına kadar birçok sektör ve kişi 3D teknolojisini kendi amaçları doğrultusunda kullanıyor. hal böyle olunca da, her sektörün istediği kalite düzeyi, modellemedeki titizlik, gerçekçiliğe erişim farklılıklar gösterebiliyor. çalışmayı düşündüğünüz alandaki örnekleri incelemek ve sektörün isteklerini çözmek de yine tasarımcı olarak size kalıyor.
geriye, sizin müşteri-satıcı mantığı çerçevesinde ortaya koyacağınız kişisel iletişim yeteneğiniz kalıyor.
olaya çok fazla gerilmeden, kendinize güven duygusu içinde girin. teknik olarak bilginiz yeterliyse hiç dert etmeyin, su akar yatağını bulur.
kolay gelsin, başarılar..