Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PSD Web Siteleri Nasıl ?

ertunc71

🌱Yeni Üye🌱
Örnegin.. Psd bir bir web sitesi webden çıkış yaptıgımda tek resim olarak çıkıyor.. onu photoshop cs5de nasıl parçalara ayırıyorduk ?

toxic666

🏅Acemi Tasarımcı🏅
save for web&device dedikten sonra açılan pencerede "slice tool (C)" kullanarak ayırabilirsin. Ben öyle yapıyorum

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
save for web&device dedikten sonra açılan pencerede "slice tool (C)" kullanarak ayırabilirsin. Ben öyle yapıyorum

slice doğru hatırlıyorsam, kayıt işleminden önce yapılıyor, kayıt ederken de sadece resim yada html diye iki seçenek vardı galiba.

ama soruyu daha farklı algıladım; html e aktarmak için çok az da olsa dil bilmek, resim parçalarını doğru sıra ile sayfa üzerine eklemek gerekli,...

swordof

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.emreyazicioglu.com.tr
Örnegin.. Psd bir bir web sitesi webden çıkış yaptıgımda tek resim olarak çıkıyor.. onu photoshop cs5de nasıl parçalara ayırıyorduk ?

Kardeşim tam manası ile photoshop ta site olarak çıktı alman için biraz css biraz da html bilgin olması gerek. aksi halde birkaç parça resim alt alta eklenmiş şekilde bir site çıkar ortaya. Diğer arkadaşların da bahsettiği gibi önce slice tool ile çalışmayı parçalaman gerek. Daha sonra Save For Web & Devices (CTRL + ALT + SHIFT + S) ile kaydetmen gerekli. Zaten photoshop otomatik olarak tabloları falan oluşturuyor. Senin ondan sonra yapman gereken Dreamveawer de oluşan resimleri tablo arkaplan resimler vs. detaylarla tam teşekküllü bir site haline getirmek....