Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

psd yi vektör yapabilirmiyiz?

varangose

🌱Yeni Üye🌱

merhaba arkadaşlar şirketimiz için bir grafikere logo çizdirdik, logoyu çizen arkadaş parayı peşin aldı 2 güne çizerim dedi 1.5 ay sonra logoyu anca alabildik ancak şimdide şöyle bir sorun var, bize 3 logo sunum yaptığında beğendiğimiz logo soldaki gibi yani psd formatında göründüğü gibi görünüyordu ama vektör yollağığında sağdaki logo ile karşılaştık, kendisine bu durumu belirtince vektör çizimde öyle yapmayı bilmediğini söyledi. bu çizimi vektör hale nasıl getirebiliriz? yardımlarınızı bekliyorum..

Benzer konular

ahmetbarin

🏆Pro Tasarımcı🏆
Mutlaka bir kayıp yaşanılır. Illustratorde yeniden çizilsin :)

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
1- İki günde logoyu çizerim diye cevap veren grafikere şüphe ile yaklaşırım. ( iki günde logo çizerim diyen garfiker büyük bir ihtimalle bir yerlerden (ç)alıntı yapıyordur)

Olaya profesyonelce yaklaşan ve logo tasarımları özgün olan hiçbir grafiker 2 gün de yaparım demez.En erken 1 hafta süre verir.Çünkü öyle zaman olur ki iki üç gün insan hiçbir fikir yürütemez.

2.PSD 'den vektöre çevirme imkanınız maalesef yoktur.PDF olsaydı bu mümkündü.

3.Ben vektörel halini öyle çizemem diyen (sözde) grafiker zaten ne olduğunu itiraf etmiştir.

4.Geçmiş olsun.

varangose

🌱Yeni Üye🌱
tamam psd yi vektör yapmasak bu elimizdeki vektör çizime parlaklıkları veremezmiyiz?

measa

♾️Grafik Gurusu♾️
Aynısı yapılır. Hiç merak etmeyin

varangose

🌱Yeni Üye🌱
illustrator de hangi araç ile yapabilirim?

unforgiven_32

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Parlaklık konusunda bişey söylemeyeceğim ama logo bana template gibi geldi :/ Sanki daha önceden görmüştüm

nctksrgn

🌱Yeni Üye🌱
Mutlaka bir kayıp yaşanılır. Illustratorde yeniden çizilsin :)
psd den vektörel herhangi bir formata çevirebilirsiniz hiçbir mahsuru yoktur yanlış yönlendirmeyin insanları yazıyı yeni okudum cevap verme ihtiyacı hissettim logo iki günde çizilir 1 gündede çizilir sizin üretgenliginize kalmış ha şöyle bir durumda var fiyatları şişirmek için bir haftatada insanlara süre verirsiniz oda sizin kandırma becerinize kalmış psd formatını png oalrak kaydetip Aİ den çizim haline getirebilirsiniz jpeg dosyaşar içinde geçerli üç günlük biikiminizle milyonluk sorun yaratmayın ayrıca photoshop programı tmeelde pixel tabanlı olsada vektörel çizim araçlarıda mevcuttur aynı zamanda vektörel hizmetde veren bir programdır bence bukadar küçümsemeyin insanların biirkimlerini çogu grafikerde gördügüm eksik photoshop bilmezler aslında çok gereklidir ama bilmezler işte sizinde bilmediğiniz gibi photoshopta da logo çizimi yapılır üretgenligi sınırsız bir programdır bölünmüş tüm vektörlri istediginiz gibi birleştirir çıakrırı enkleri degiştirirsiniz

faruk akgün

🌱Yeni Üye🌱
Vay be neler çıkmış haberim yok. Jpegi ps da aciyorsun png yapip ai de açıyorsun vektörel oluyor öyle mi?

faruk akgün

🌱Yeni Üye🌱
psd den vektörel herhangi bir formata çevirebilirsiniz hiçbir mahsuru yoktur yanlış yönlendirmeyin insanları yazıyı yeni okudum cevap verme ihtiyacı hissettim logo iki günde çizilir 1 gündede çizilir sizin üretgenliginize kalmış ha şöyle bir durumda var fiyatları şişirmek için bir haftatada insanlara süre verirsiniz oda sizin kandırma becerinize kalmış psd formatını png oalrak kaydetip Aİ den çizim haline getirebilirsiniz jpeg dosyaşar içinde geçerli üç günlük biikiminizle milyonluk sorun yaratmayın ayrıca photoshop programı tmeelde pixel tabanlı olsada vektörel çizim araçlarıda mevcuttur aynı zamanda vektörel hizmetde veren bir programdır bence bukadar küçümsemeyin insanların biirkimlerini çogu grafikerde gördügüm eksik photoshop bilmezler aslında çok gereklidir ama bilmezler işte sizinde bilmediğiniz gibi photoshopta da logo çizimi yapılır üretgenligi sınırsız bir programdır bölünmüş tüm vektörlri istediginiz gibi birleştirir çıakrırı enkleri degiştirirsiniz
Vay be neler çıkmış haberim yok. Jpegi ps da aciyorsun png yapip ai de açıyorsun vektörel oluyor öyle mi?

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
Logo 2 günde çizilir eğer tamamen grafiker tasarlamıyorsa yani müşterinin kafasında bir örnek varsa çizim uzun sürmez ancak tamamen grafiker tasarlıyorsa çizimin özgünlüğüne göre 1 hafta bile sürebilir çünkü mükemmele ulaşmak gerçekten zaman alır. ancak çizimi 50-100-250 TL gibi fiyatlara satıyorsanız 1 hafta çalışmak enayilik olabilir...