zaten sorunlarla uğraşan bir merkezin bu tarz bir afiş ile hastalarına ya da yardım isteyenlere ne kadar faydalı olacağını bir ebeveyn (bu arada ben ebeveyn değilim ama 2 tane süper yeğen yetiştiriyorum) olarak 2 kere düşünürüm.
bana göre bu tarz bir soruınlar uğraşan bir insanın ya da merkezin karşısındakini rahatlatıcı aydınlatıcı ve ona hiçbir sorurnu olmadığı ve her problemin merkezimizce çözüme kavuşacağını hissettirmek gerekir.
bu bağlamda grafiksel olarak yapılacak şeylere gelirsek:
bence biraz daha acık ve soft bir renk hakim olmalı. mesela krem ve hahve rahatlıtıcı olabilir.
yazılar çok. bence bir slogan ve iki üç satır anlatımı kuvvetli cümlelerle bunu yapabilirsiniz.
sectiğiniz görseller insana yönelik olmalı, ozelliklede ebeveynlere yönelik bi çalışmada bence mutlu huzurlu sağlık gulen gürbüz çocuklar anne ve babaların daima ilgi odağıdır. kendi çocukları olmasa bile ona ilgi ile bakarlar. ve kendi çocukları akıllarına gelir.
tipogrfi diye bir uyum söz konusu olmalı. bence yazılar okunaklı zarif ama göze batan narin karekterler seçilmeli ve zemine uyumu için renkeleri belirlenmeli.
kalın ve koyu karekterleri ben şahsen emir kipi gibi algılıyorum işlerde. eger bi direktif veya emir kipi içermiyorsa bana göre daha esnek zarif karekterler kullanılmalı...
şimdilik bu kadar yeter sanırım. kolay gelsin.