Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Pusula Logo..

miço

🌟Usta Tasarımcı🌟
turizm firması için çok doğru olduğunu düşünmüyorum bu logoların açıkcası beğenmedim ben bu çalışmaları. pusula yazısı gözükmüyo... belki pusulanın yarısını ya da 3/2 sini kullanarak çalışabilirsin o zaman P harfiyle de bir uyuşma olabilir... bir fikir tabiki

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Grafik ayrıntılardan arındırma sanatıdır.
Dikkatinizi çekmiyor sanırım casmin hanım çalışmaya kimsenin kötü dediği yok...
bende size kötü dedinizde ben iyi olmuş demedim farkındaysanız .. ben sadece yapılması gerekeni zaten benden daha tecrubeli kişiler gerekeni sölediler sizde tabi bende hani bunların dışında hoş bi calışma demek istedim.. sizinde yorumlarınıza katılmıyo degilim...

yorunge

🌱Yeni Üye🌱
Hoşuma gitti doğrusu. Ancak aklıma şöyle bi soru da gelmiyor değil. Logoları 1-1.5 saatte yaptığına göre 1 ve 3 nolu logoların içinde bulunan harita senin tasarımın değil. Peki bu logoyu kullanacak olan firma için bi sıkıntı yaratmazmı?

Meriod

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Beğeniler için teşekkürler..

Evet ben yokken bayaa bi görüş atılmış ortaya.. :)

1- Vektör çizmek tabi ki işin kolayına kaçmak değildir..
2- İki emboss atıp bir resim koymakla da çok bi çaba sarfedilmiş olmaz.. (!)

Ben grafik bölümü mezunu falan değilim haberiniz olsun bu arada.. Belki size komik gelebilir ama ben Ç.Ü. Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümü son sınıfta okuyan bir müzisyenim ama ayrıca da bir 'Grafik' aşığıyım.. Ben sadece boş zamanlarımda (Genelde yazları) grafikerlik yapıorum.. Fakat sakın 'alaylı' olduğumu da düşünmeyin, ki uzun süredir 35 senelik grafiker amcam ile çalışıorum.. Yani demek istediim bir şey var ki, dışardan bakan biri olarak sizleri teknik konulara biraz fazla saplanmış buldum.. İşin hakkını vermek derken, kafada tasarlanan şeyin hayata geçirilmesi konusunda en iyisini yapmaya uğraşmak demek istedim, ben kafamda gerçekçi ve ayrıntılı şeyler tasarlıorum genelde..yoksa dünyanın en ünlü logolarında biri olan 'Coca cola' da vektör diil midir..? :)

Ben şuna inanıorum ki ister vektör-ister diil, 2 çizgiden de ibaret olsa, işin nasıl olduğu değil, etki alanı (Firma müşterileri) üzerinde nasıl bir etki sahibi olduu önemlidir.. Vektör örnekler bence artık şu çağda (etrafta bu kadar çok teknolojik gelişmişlik varken) insanların gözüne pek hitab etmio (Yavan kalıo).. Neyse çok uzatmiim.. Sonuçta genel kanınız 'Göze hoş göründüü' yönünde olduuna göre bence iş (Sanatsallık, kalite hissi vermesi ve orjinallik açılarından) amacına ulaşmıştır.. :) Dier teknik konular (Ebat, çözünürlük..vs) nası olsa hallolur..

@Yörünge: Evet harita netten bulundu ancak talif hakkı konusunda bir sorun çıkmaz çünkü o harita güncel bir tasarım değildir.. :)

Hepinize saygılar sevgiler.. :peace1:

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
turizme daha canlı renkler kullanabilirsin bence
bu firma sadece tarihi mekanlara turlar düzenlemiyorsa tabi ...

Meriod

🏅Acemi Tasarımcı🏅
turizme daha canlı renkler kullanabilirsin bence
bu firma sadece tarihi mekanlara turlar düzenlemiyorsa tabi ...

Evet haklısın.. Turizm firması denince benim de aklıma canlı ve kıpır kıpır bi tasarım gelio ancak bu firma biraz VIP çalışacakmış..yani 'Business' tarzı bişi..ve daha çok uluslararası turlara yönelik işler yapıcak.. Yani bana verilen briefing in ardından ben böyle bişi uygun gördüm..bu arada zaten müşteriyle paslaşarak çalıştık..yani onların isteği de bu yönde.. ;)

Son düzenleme:

h.salma

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu linkteki konuyu açan arkadaşımız neden logonun vektörünü istemiş?
Diyelim ki meriod'un yaptığı logoyu başka bir grafiker baştan çizmek zorunda kaldı, emboss değerlerini nasıl tutturacak ve texture'ları nerden bulacak?

Meriod

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu linkteki konuyu açan arkadaşımız neden logonun vektörünü istemiş?
Diyelim ki meriod'un yaptığı logoyu başka bir grafiker baştan çizmek zorunda kaldı, emboss değerlerini nasıl tutturacak ve texture'ları nerden bulacak?

O adam peki neden grafiker olmuş?:anlamadim:

murattt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence pusulanın logo olması mantıklı neden diceksiniz çünkü turzm açısından dogru yerde olduklarını dogru adres oldunu belitliyo diceklerim bunlar katılıp kalılmamak saygı duyarım