Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

radiohead (illustrasyon)

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
Aslı ilk yorumum fotoğraf gibi olmuş yönünde bir yorumdu. Lakin aslında bu pekte iyi birşey değil. yani fotoğraf gibi olması pek iyi değil. Neden dersen? Çünkü olduğu gibi yansıtmak sanatsal açıdan hiçbirşey ifade etmez. Evet photoshop gelişimi açısından oldukça etkili ve bunu yapabiliyor olman oldukça yetenkli olduğunu göstermektedir. Ama yinede çalışmaya kendi yorumunuda katmalısın. Çünkü sanat yorumlamadan ibarettir. Bu yorumumu yanlış anlamazsın umarım. Çalışmanı çok beğendim ama yorumlamanıda yansıtmalısın diye düşünüyorum.

semadedim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
gerçekten gerçek gibi olmuş:tongueout:
ellerine sağlık beğendimm

fairylike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.facebook.com
Aslı ilk yorumum fotoğraf gibi olmuş yönünde bir yorumdu. Lakin aslında bu pekte iyi birşey değil. yani fotoğraf gibi olması pek iyi değil. Neden dersen? Çünkü olduğu gibi yansıtmak sanatsal açıdan hiçbirşey ifade etmez. Evet photoshop gelişimi açısından oldukça etkili ve bunu yapabiliyor olman oldukça yetenkli olduğunu göstermektedir. Ama yinede çalışmaya kendi yorumunuda katmalısın. Çünkü sanat yorumlamadan ibarettir. Bu yorumumu yanlış anlamazsın umarım. Çalışmanı çok beğendim ama yorumlamanıda yansıtmalısın diye düşünüyorum.
yusuf tekrar teşekkürler:)böyle çalışmalar ara ara yapıyorum.hem ince ayrıntıları iyice kafama yerleştirip hem de gelişiyorum.yüzdeki gözenekler,saçtaki kıvrımlar,dudaktaki gölgeler gibi birçok şeyi iyice ölçüp tartabilmek ve sonrasında da kendi hayalimdeki karakterleri daha gerçekçi çizebilmek için çok sık olmasa da ara ara bu tarz işler yapmaya özen gösteriyorum.yanlış asla anlamam.yorumlar önemli benim için.ama bu çalışmayı sırf kendim için yaptım gerçekçiliğimi arttırabilmek için.bu çizimimde de ne kadar gerçeğe yakın çizebiliyorum u ölçmek istedim ilerisi için.sağol:)
gerçekten gerçek gibi olmuş:tongueout:
ellerine sağlık beğendimm

teşekkürler:D

spikeengin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vay be baktım böle 10 dakka bi hata bulayım diye (sanki kendim çok mükemmelmişim gibi) ama süper olmuş elinize sağlık Aslı Hnm. iyi çalışmalar.

fairylike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.facebook.com
teşekkürler:)hataları en aza indirip kendi hayalimdeki çizimlerin daha iyi olması için uğraşıyorum

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
Dikkat ettim de herkes "ay harika" "inanamadım" gibi şeyler yazmış.. ben en usta illüstratörlerde bile böyle ten yapanını görmedim açıkçası... "grafiker" misiniz yoksa "illüstratör" mü?
bize de anlatırmısınız? teni nasıl yaptınız?
dikkatli bakıldığında hatalarınız var ama illüstraston sınıfına koyamıyorum ben bu çalışmayı. çünkü illüstrasyon değil bu.
Acaba resimmidir diye düşünüyorum resim sınıfına koyabilmemiz için de sizden bir açıklama almamız gerekir. acaba "boyama" yaparak nasıl çizmiş oluyorsunuz? çizimi başkası mı yaptı? tamamen size mi ait? çünkü "photoshopcs4,boyama" yazmışsınızz....
boyamaya ne illüstrasyon denir ne de resim?
tam olarak "boyama"dan kastınız nedir?

küçük birde not düşmek isterim : İllüstrasyon gerçeğin dışında oluşur. Örneğin resimdeki asıl nesne ağaç ise; O ağaç göklere kadar yükselebilir, dalları uçsuz bucaksız olabilir, abartılı olabilir... Kİ öyle olmak zorundadır.

Son düzenleme:

fairylike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.facebook.com
yorgunella öncelikle konuma uğrayıp yorum yazdığın için teşekkürler.sonrasında ben kendime illustratorum diyorum ama meslek seçiminde öyle bir seçenek yok keşke olsa da seçsem.önceden kurumsal çalışmalar yaptığım için o seçeneği seçtim.illustrasyona gelince bence o senin hayalindir.istersen ağaçları uzatırsın istersen kısaltırsın ki ben aynı boyunda yapmak istiyorum.bu çalışmamdaki amacım da yorumları okuduysan eğer ne kadar gerçekçi yapabiliyorumdu.bu bölümde o kadar var ki bu tarzda çizimler özellikle de ünlü çizimleri,boyamaları her neyse.çok var.ben de ilk defa yaptım:)ki siz de referans resmini kolayca bulup karşılaştırabilin diye.dediğim gibi ne kadar gerçekçi yapabilirimi denedim ve ayrıca kendimi geliştirmek için çizdim,boyadım.hem çizdim hem boyadım ikisini de ben yaptım.(bu tarz işlere boyama denirmiş.çizim genelde karakalem tarzında işlermiş.öyle dediler)önce ten rengini seçerim boyarım.sonra üstüne renkleri oturturtmak için boyarım.sonra ışık ve gölge yaparım yine boyarım.en sonunda da gözenekleri çizerim.hepsini tek tek ben yaparım.bu.benim hayalim olabildiğince gerçeğe yakın yapıp bir o kadar da hayali bir ortam yansıtabilmek.bu hayalime ulaşabilmek için yaptığım deneme bu çalışmam da.ayrıca sen görmemiş olabilirsin ki ben çok gördüm bu tarz şeyleri ve evet dedim istediğim bu!ayrıca çok çok yolum daha var ama olabildiğince hızlı ilerlemeye çalışıyorum.dediğim gibi illustrasyon senin hayalindir.sen ağaçları uzattığında bn sana demem ki niye uzattın:)ağacına bakarım nasıl yaptığına ,uzunluğuna değil.bunun gibi.ten gerçekçi olur,ağaçlar gökyüzü gerçekçi olur.ama başka şeyler çok uçuk olur.amacım herşeyin normalliğin içinde anormalliği yakalamak.sana örnek resim göstereyim ne kadar gerçekçi ve ne kadar hayali olduğunu

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
Dikkat ettim de herkes "ay harika" "inanamadım" gibi şeyler yazmış.. ben en usta illüstratörlerde bile böyle ten yapanını görmedim açıkçası... "grafiker" misiniz yoksa "illüstratör" mü?
bize de anlatırmısınız? teni nasıl yaptınız?
dikkatli bakıldığında hatalarınız var ama illüstraston sınıfına koyamıyorum ben bu çalışmayı. çünkü illüstrasyon değil bu.
Acaba resimmidir diye düşünüyorum resim sınıfına koyabilmemiz için de sizden bir açıklama almamız gerekir. acaba "boyama" yaparak nasıl çizmiş oluyorsunuz? çizimi başkası mı yaptı? tamamen size mi ait? çünkü "photoshopcs4,boyama" yazmışsınızz....
boyamaya ne illüstrasyon denir ne de resim?
tam olarak "boyama"dan kastınız nedir?

küçük birde not düşmek isterim : İllüstrasyon gerçeğin dışında oluşur. Örneğin resimdeki asıl nesne ağaç ise; O ağaç göklere kadar yükselebilir, dalları uçsuz bucaksız olabilir, abartılı olabilir... Kİ öyle olmak zorundadır.

Sizin bahsettiğiniz şey illüstrasyonda bir tarzdır. İllüstrasyonun kendi içinde oluşmuş bir çok tarzı vardır. Bu tarzlar aynı zamanda sanatçıların kendi tarzlarıdır. kimisi Surrealis çalışır kimisi tamamen realis çalışır. Sizin bahsettiğiniz ağacı göklere uzatmak farklı yorumlamak yada hayal gücü katarak şekillendirmek ifade etmek surrealis bir yaklaşım tarzıdır. Kesinlikle illüstrasyonun tamamını oluşturmaz. Sadece bir bölümüdür. İllüstre etmek en basit açıklamasıyla aklındakini görsele dökmektir. Yada gördüğünü ifade etmek için görsele dökmektir. Kimisi fotoğraf gibi çizer kimisi karikatürize çizer.

Yazarların aklındakini veya gördüğünü anlatarak yazmasına betimleme denir. İşte aynı olayın çizerler tarafından yapılmasınada illüstrasyon denir. Benim araştırdığım ve bulduğum verilere göre illüstrasyon budur. Eğer yanlış biliyorsam doğru bilgileri içeren bir açıklama varsa tavsiyenizle onuda okuyabilirim.

mawi06

🏆Pro Tasarımcı🏆
neticede ps pixel tabanlı bir program olduğuna göre yapılan çalışmalar
resim olarak değerlendirilir diğer çalışmalarından bildiğim kadarı ile
çalışmaların herşeyi ile sana aitler renklendirme olayında çok başarılısın
çiziminde gayet güzel sende bir ressam yeteneği var.ellerine sağlık
sanırım referans kullanmadan yapmışsın çalışmayı

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
yorgunella öncelikle konuma uğrayıp yorum yazdığın için teşekkürler.sonrasında ben kendime illustratorum diyorum ama meslek seçiminde öyle bir seçenek yok keşke olsa da seçsem.önceden kurumsal çalışmalar yaptığım için o seçeneği seçtim.illustrasyona gelince bence o senin hayalindir.istersen ağaçları uzatırsın istersen kısaltırsın ki ben aynı boyunda yapmak istiyorum.bu çalışmamdaki amacım da yorumları okuduysan eğer ne kadar gerçekçi yapabiliyorumdu.bu bölümde o kadar var ki bu tarzda çizimler özellikle de ünlü çizimleri,boyamaları her neyse.çok var.ben de ilk defa yaptım:)ki siz de referans resmini kolayca bulup karşılaştırabilin diye.dediğim gibi ne kadar gerçekçi yapabilirimi denedim ve ayrıca kendimi geliştirmek için çizdim,boyadım.hem çizdim hem boyadım ikisini de ben yaptım.(bu tarz işlere boyama denirmiş.çizim genelde karakalem tarzında işlermiş.öyle dediler)önce ten rengini seçerim boyarım.sonra üstüne renkleri oturturtmak için boyarım.sonra ışık ve gölge yaparım yine boyarım.en sonunda da gözenekleri çizerim.hepsini tek tek ben yaparım.bu.benim hayalim olabildiğince gerçeğe yakın yapıp bir o kadar da hayali bir ortam yansıtabilmek.bu hayalime ulaşabilmek için yaptığım deneme bu çalışmam da.ayrıca sen görmemiş olabilirsin ki ben çok gördüm bu tarz şeyleri ve evet dedim istediğim bu!ayrıca çok çok yolum daha var ama olabildiğince hızlı ilerlemeye çalışıyorum.dediğim gibi illustrasyon senin hayalindir.sen ağaçları uzattığında bn sana demem ki niye uzattın:)ağacına bakarım nasıl yaptığına ,uzunluğuna değil.bunun gibi.ten gerçekçi olur,ağaçlar gökyüzü gerçekçi olur.ama başka şeyler çok uçuk olur.amacım herşeyin normalliğin içinde anormalliği yakalamak.sana örnek resim göstereyim ne kadar gerçekçi ve ne kadar hayali olduğunu

siz illüstrasyonun ne demek olduğunu kendinize göre yorumlamışsınız.. "

İllüstratör; konu içinde daha önemli olanı vurgulamak için, gerektiğinde ayıklama, yalınlaştırma ve gerçeklik duygusunu etkilemeyecek abartma yöntemlerine başvurarak, bir fotoğraf makinesinden daha fazlasını yapmayı hedefler. "
anlatmak istediğimi hiçbirşekilde anlamadan yorum yazmışsınız.
Arkadaşlar en basir yoluyla... google'a görseller bölümüne ilk önce "illüstrasyon" yazın bir bakın ne tarz çalışmalar çıkıyor.. ve daha sora da "dijital art" yazın ve ona bakın neler çıkıyor... sizin söylediğiniz gibi "normalliğin içindeki anormalliği yakalamak" varmı acaba çalışmanızda? çalışmanı anormal değildir. normaldir. bir fotoğraf makinesinin çekebileceği tarzda bir "resim"dir yani "dijital art"dır. ben sizi bilinçlendirmeye çalışıyorum lütfen...
eklediğiniz çalışmaları da zaten forumda ben paylaştım. emin olun o "illüstratörleri" hayat hikayelerine kadar araştırdım. anlatmak istediğim onların çalışmalarındaki "normalliğin içindeki anormalliği yakalamak" deyiminizi görebiliyoruz. çünkü onlar illüstrasyon. sizinki resim. kötü yapmışsınız demedim size. hatta farkındaysanız ilk böyle ten yapanı en iyi illüstratörlerde görmedim dedim ;) biz bu tür ricaları birçok çizen arkadaşlarımızdan rica ettik. bizlerle aşamalarını paylaşırmısınız diye.. ve paylaştılar. ben size nasıl yaptığınızı anlatım olarak sormadım. tutorial şeklinde gösterebilirmisiniz diye sordum..
hayallerinize lafım yok. hayal sizin çalışma sizin. madem yorum yapmamız için eklediniz sadece "harika" yazmamızı beklemiyorsunuzdur umarım?

Sizin bahsettiğiniz şey illüstrasyonda bir tarzdır. İllüstrasyonun kendi içinde oluşmuş bir çok tarzı vardır. Bu tarzlar aynı zamanda sanatçıların kendi tarzlarıdır. kimisi Surrealis çalışır kimisi tamamen realis çalışır. Sizin bahsettiğiniz ağacı göklere uzatmak farklı yorumlamak yada hayal gücü katarak şekillendirmek ifade etmek surrealis bir yaklaşım tarzıdır. Kesinlikle illüstrasyonun tamamını oluşturmaz. Sadece bir bölümüdür. İllüstre etmek en basit açıklamasıyla aklındakini görsele dökmektir. Yada gördüğünü ifade etmek için görsele dökmektir. Kimisi fotoğraf gibi çizer kimisi karikatürize çizer.

Yazarların aklındakini veya gördüğünü anlatarak yazmasına betimleme denir. İşte aynı olayın çizerler tarafından yapılmasınada illüstrasyon denir. Benim araştırdığım ve bulduğum verilere göre illüstrasyon budur. Eğer yanlış biliyorsam doğru bilgileri içeren bir açıklama varsa tavsiyenizle onuda okuyabilirim.

seruvenist sözlük anlamlarını biliyoruz. benim amacımı anlamadan sizde yorumlamışsınız. ben bu çalışmanın illüstrasyon değil bir resim olduğunu söylüyorum. ve "BOYAMA" diye bir illüstrasyon olmadığını söylüyorum.
eski zamanlarda fotoğraf makinesi yoktu ve "ressamlar" ünlüleri karşılarına alıp portlerini çizerlerdi bilirsiniz. hala günümüzde var. ve biz onlara illüstrasyon mu diyoruz? RESİM diyoruz..
ve ilüstre edilmekten bahsetmişsiniz. ilüstre etmekte gerçeği gerçekler dışında veya hayal gücü katılarak sanatçının haal dünyasıyla bütünleştirerek yapılmasıdır.
madem öyle acaba arkadaş bir fotoğrafı referans alıp çizerken ona kendisinden ne katmış acaba? güzel çizmiş kötü demiyorum kesinlikle.. sadece inatla bunun illüstrasyon olmadığını savunuyorum. ve bilmeyen arkadaşları da yalnış bilgilendirmemek için yorum yazıyorum.

fairylike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.facebook.com
yorgunella konu daha fazla uzasın istemiyorum illustrasyon nedir ne değildir diye de tartışmıyorum gerektiği gibi uzunca açıkladım.resimlerle de anlattım:)bu çalışmamı sadece denemek için yaptım dediğim halde ..neyse şunun için yazıyorum aslında yazmayı düşünmüyordum.ben kimseden 'harika' ya da 'ay inanmıyorum' gibi şeyleri yazın demiyorum ya da beklemiyorum.demek ki içlerinden gelerek yazıyorlar ve ben her türlü eleştriden mutlu oluyorum.çünkü eleştrilerle ilerliyorum.yeter ki farklı bir şekilde olmasın..

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
yorgunella konu daha fazla uzasın istemiyorum illustrasyon nedir ne değildir diye de tartışmıyorum gerektiği gibi uzunca açıkladım.resimlerle de anlattım:)bu çalışmamı sadece denemek için yaptım dediğim halde ..neyse şunun için yazıyorum aslında yazmayı düşünmüyordum.ben kimseden 'harika' ya da 'ay inanmıyorum' gibi şeyleri yazın demiyorum ya da beklemiyorum.demek ki içlerinden gelerek yazıyorlar ve ben her türlü eleştriden mutlu oluyorum.çünkü eleştrilerle ilerliyorum.yeter ki farklı bir şekilde olmasın..

benim amacım tartışmak değil zaten:) çoğu insan eleştiriyi tartışma olarak algılar.. anlattıklarımı algılamaya çalışmıyorsunuz. inatla diyorumki bu çalışmanız RESİMDİR. diğer çalışmalarınızı da gördüm onlar da illüstrasyondur. ne yaptığınızı size söylemem bu kadar zorunuza gitmemeli...
gönderdiğiniz örnekler İLLÜSTRASYONDUR. bence de böyle nokta koyalım. ve insanlar neyin ne olduğunu bilerek kalsınlar yanılmamış olurlar...

BEYZAMERCAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fotoğraf gibi olmuş elinize sağlık çok başarılı.

davulator

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.myspace.com
çok güzel elinize sağlık
fakat kulaklarla yüzün birleştiği yerdeki (çene eklemine kadar inen) fluluk rahatsız etti beni biraz

iyi çalışmalar

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Aman Allah 'ım !!!!! :alkis:
Aslı'cım Ya ne diyelim bilmiyorum ki; çalışmalarını sürekli takip ediyorum; hem mutlu oluyorum hemde imreniyorum :)
Hatta ufaktan ufaktan kıskanmıyor değilim :D
Devamını bekliyoruz
Saygılar

foxmuld3r

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.epsilos.com

Illustrasyon gerçekten, gerçek dışı mıdır? ölçütü nedir gerçek dışılığın. Radiohead'i fiziksel olarak değiştirince illustrasyon, olduğu gibi sıfırdan grafiğe dökmek portre / resim mi oluyor.

"ağaç" örneğin benim bildiğim sürrealizm ölçütlerine uyuyor. Resim, illustrasyon olayını karıştırmış olmalısın. Tabi kimse de Salvador Dali değil, illustrasyon deyince de sürrealizm kriterleri düşünülmemeli. Kullanıcıları farkında olmadan yanlış yönlendireceksiniz. En azından terimler konusunda.

Bu arada radiohead parçalarını tutmadım :) İlle de Bob Dylan (biraz da ben elmayla armutu toplayayım)

fairylike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.facebook.com
:)tamam o da güzel ama radiohead derim ben yine de:)görüşlerin için de sağol umarım anlaşılır