Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

raket pano çalışmam

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba peri... calismandaki denge unsurlariyla ve typografi ile ilgili biraz sikinti ğörüyorum..

marka logolarini disi kullanmani ve ve daha sistemli yerlestimeni tavsiye ederim.. bunun nedeni vermis oldugun zemin rengi üzerinde logo renklerinin kontrastliklari tasarimi olumsuz yende etkiliyo ve karmasik bir görüntü ortaya cikiyo.

ayrica logolarin altinda bulunan disi yaziyi biraz daha net bir yazi karakteri kullanarak okunuabilir hale getirmeni tavsiye ederim.. unutulmamalidirki bu tarz hazirlanan acik hava reklamlarina insanlarin bakis süreleri 4 ila 9 sn arasindadir. ve o süre zarfinda mesaji olabildigice etkiyi bir sekilde vermelisin. akilda kalici olmasi acisindan...

birde kullandigin imajlarin yatay acilari sorunlu gibi. tek bir bant asla o acida duran bir resmi tasiyamaz ki kullanilan bantta parabanti ise (en azindan bu görüntü verilmeye calismis) bu iice imkansizlasir. bu sekilde acili kullanilan görsellerin algiyida zorladigi kesindir.

aslinda biraz daha biseyler var ama yoruldum. :) umarim yorumlarimi yanlis anlamazsin.. amacin tasarima deger katan ürünler oldugunu düsünerek yazdim bunlari.

saygilarimla :)

biraz daha açık anlatırsanız sevinirim çünkü ben alaylıyım ve öğrenmeye çalışıyorum sizin dişi yazı dediğinizi anlamadım en son çalışmada bantları çiftledim ve resimleri düzleştirdim.sanırım diğer yazı karakterini değiştirmeliyim.bana neyi nasıl yerleştirmem gerektiğini kısaca anlatırsanız mutlu olurum.eleştirileriniz beni üzmüyor aksine yeni şeyler öğrenmeme vesile oluyor teşekkürler.

creative

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu seklide düsünmen sevindirici.

disi olarak tabir ettigim sey, doygun alanin beyaz secilmesi... yani nonprint,, baskisiz... beyaz yani yaaa :)

logolar sende pixel olarak bulunuyorsa vektörel olarak asagida verdigim adresten indirmeyi deneyebilirsin...

https://www.brandsoftheworld.com/

bu sitede bu cesitli ulusal veya uluslararasi markalir logolari eps veya ai formatinda bulunuyor.. bende yüklüyorum bazen :)

eps veya ai formatli bu logolari illustrator de acip istedigin forma uyarlayabilirsin....

ayrica font secimin olabildigince sans tipi yani tirnaksiz yazi karakterinden
secersen daha basarili olabilir diye düsünüyorum..

kisa bir bilgi --->

helvetica = sans /// times new roman = serif

yani tirnakli ve tirnaksiz yazi karakterini ayiran yegane temel typografi kurali...

baska ne söyleyebilirim su an bilmiyorum... daha fazla detay istersen sorabilirsin...

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
bu seklide düsünmen sevindirici.

disi olarak tabir ettigim sey, doygun alanin beyaz secilmesi... yani nonprint,, baskisiz... beyaz yani yaaa :)

logolar sende pixel olarak bulunuyorsa vektörel olarak asagida verdigim adresten indirmeyi deneyebilirsin...

https://www.brandsoftheworld.com/

bu sitede bu cesitli ulusal veya uluslararasi markalir logolari eps veya ai formatinda bulunuyor.. bende yüklüyorum bazen :)

eps veya ai formatli bu logolari illustrator de acip istedigin forma uyarlayabilirsin....

ayrica font secimin olabildigince sans tipi yani tirnaksiz yazi karakterinden
secersen daha basarili olabilir diye düsünüyorum..

kisa bir bilgi --->

helvetica = sans /// times new roman = serif

yani tirnakli ve tirnaksiz yazi karakterini ayiran yegane temel typografi kurali...

baska ne söyleyebilirim su an bilmiyorum... daha fazla detay istersen sorabilirsin...

ordaki ogoların hepsi brandsofttan alnmıştır yanlardaki boşluklar yani beyazlar kesim alanı yani panonun içinde kalacak.diğer dediklerinizide ekliycem tasarımıma

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
"resim boyutun"daki kasıt bu olsa gerek peri
001aq8.jpg

creative

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evet peri defacto'nun vermis oldugu effect görsee daha estetik ve boyutlu bir bicim kazandiriyor..

denemelisin bence bunu...

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
defacto corelde nasıl yaparım bunu anlatırmısın zahmet olmazsa.bu tür şeyleri anlatımlı yaparsanız biz yeniler daha kolay kavrarız değilmi?

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
:( Sana PS kurduracaz böyle olmıyacak ... corelde volkanın verdiği derslerde görmüştüm bu efecti bi bakarsan tam süper olacak :)

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
gremenankastredj6.jpg

değişiklik yaptım renklerde ve yerleştirmede

İki arkadaşımda yapılabilecek tüm yorumları yapmışlar.

Font seçiminde benimde söyleyebileceğim bir şey var.

Daha modern fontlar kullanarak denemeni tavsiye edeceğim. Her güzel font her ürüne yada çalışmaya gitmez. Ürüne ve işletmeye göre fontlar kullanıldığında daha çarpıcı ve etkileyici olacağını savunuyorum. Tebrik ederim

ahmetsxfile

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet bence de yazı karakterinde sorun var ve markaların pozisyonu hoşuma gitmedi, ilgi çekici değil....

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
Evet bence de yazı karakterinde sorun var ve markaların pozisyonu hoşuma gitmedi, ilgi çekici değil....

markaların pozisyonu hoşuma gitmemiş diyorsunuz bana biraz daha açık olun yani nasıl yerleştirmem gerektiğini direk söyleyin.bakıyorum aklıma gelmiyor sizler kısaca söylediğinizde biz nasıl öğrenebiliriz değilmi mesela işte kardeşim veya abla şunu şu tarafa koysan işte logoları nebileyim bu şekil yerleştirsen vs... gibi olursa daha çok anlayıp öğrenebiliriz.

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
gremenankastrear7.jpg

biraz daha değişikli yaptım ama olmuyor ayy bu pano bana sinir geldi.aklıma birşey gelmiyor nasıl yapıcam ben bunu yaa.

Moderatör tarafında düzenlendi:

berta

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence yazı karakteride daha düz karakter olsa daha okunaklı olur die düşündüm. bide resimler biraz daha büyük olabilir