Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

renk paleti ayarlarım bozuldu

adrian06

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb. dün corelde çalısırken çalışmanın çıktısını almak için yazıcıya gönderdim ve yandaki renk paletindeki renkler değişti. baya kurcaladım ama eski haline döndüremedim. arkadaşlar paleti nasıl tekrar ilk haline döndürebilirim.yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

Benzer konular

özlemgüleç

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tools menusunden color management tablosundakı style bölümündeki ayarlarla ugrastın mı oradakı ayar optımızed for professional out put olması gerek ve generic profıl yazan yerın alt kısmındakı buyuk oval olan okun uzerıne tıklayıp
ok tusuna bas duzelır olmazsaaynı style bolumundekı dıger secenekleri dene umarım duzelır

mengeser

🏅Acemi Tasarımcı🏅
genelde başa çıkamadığım sorunlarda corel açılırken F8 tuşuna basılşı tutarak resetleme yaparım.
bütün yapılmış ayarlarınız varsa kaybolacağını unutmamak gerekir.
birde bu yöntemi deneyin. belki işinizi görebilir.

adrian06

🏅Acemi Tasarımcı🏅
f8 le resetlemeyi denedim ama olmadı. palet ayarlarından bi yerden olması lazım ama çözemedim. özlem hanım sizin dediğiniz ayarlarla oynadım ama o ayarlarla bi alakası yok sanırım

conquerorpolat

🌱Yeni Üye🌱
tools menusunden color management tablosundakı style bölümündeki ayarlarla ugrastın mı oradakı ayar optımızed for professional out put olması gerek ve generic profıl yazan yerın alt kısmındakı buyuk oval olan okun uzerıne tıklayıp
ok tusuna bas duzelır olmazsaaynı style bolumundekı dıger secenekleri dene umarım duzelır

EK OLARAK O okların altında cmyk ve rgb var cmyk seç, birde aynı yerde seperate ve composite printer profillerini photoshop 5 olarak seç...

adrian06

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar o ayarla alakası yok. benım renk paletimdeki renkler değişti. örneğin başka bir bilgisayarda yaptığım çalışmayı kullandığım bilgisayara atınca çalışmadaki mavi renk turkuaza dönüşüyor mesela. paletin en üstündeki kutucuğa sağ tıklayınca -palette - open diyince corelin içinde bulunan palet çeşitleri çıkıyor. ordan bi yerden düzelecek büyük bir ihtimal. ama ben bulamadım :(

cihancs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm. Menü çubuğundan-Tools - color management, çıkan arayüzden Generic internal RGB profil ile Generik Profil arasındaki ''ok'' işaretine tıkla ve onayla.

cihancs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Renk paletinin belirttiğin yerlerindeki ayarlarla bu sorun çözülmez. iyi çalışmalar...

özlemgüleç

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hıc bır cozum bulumadıysan eger corelı kaldır ve yenıden yukle fazla zaman kaybetme :)

memedov

🌱Yeni Üye🌱
arakdaşlar aynı problem benimde başıma geldi özlemin anlattığı şekilde çözdüm onu ii okuyup uygulayın ''tools menusunden color management tablosundakı style bölümünden ''optımızed for professional out put'' olması gerek ve generic profıl yazan yerın alt kısmındakı buyuk oval olan okun uzerıne tıkla'' özlemden küçük bi alıntı :)

oktay46

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm. Menü çubuğundan-Tools - color management, çıkan arayüzden Generic internal RGB profil ile Generik Profil arasındaki ''ok'' işaretine tıkla ve onayla.

super bı cozum tesekkur ederım daha once tek tek renk kodlarını yazmakta bulmustum careyı....

specjal

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar aynı sorun benim bilgisayardada olmuştu ve bu şekil düzelttim
tools / colormangement / optimized for professional output ve ok
konuyu açan ve ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler kolaygelsin

elanor

🌱Yeni Üye🌱
özlem güleç yazdığınız çözüm için teşekkürler.. sorunumu hallettim:))

dildare

🌱Yeni Üye🌱
arkadasım ben yardımcı olayım sana sırasıyla sole yaparsan duzelıcgne emınım wındow menusunden color palettes sekmesıne tıkla yana acılan pencereden de default CMYK ve default RGB palettes ı secersen renkelrın yerıne gelecektır kolay gelsin

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
benimde renklerde bir problemim var arkadaşlar
programda lacivert gördüğüm rengi bitmap olarak kaydedip açınca koyu yeşil gibi görünüyor anlamıyorum herhangi bir ayar da değiştirmedim
x5 reset attım sonra kaldırıp kurdum yıne aynı ekran ayarları veya window ayarlarıylada oynamadım ayrcı çıktı alırsam gördüğüm gibi çıkıyor ama resim olarak kaydedince yeşil gibi renkler bir tuhaf bi önerisi olan varmı

agas82

🏅Acemi Tasarımcı🏅
farklı bir renk kartelasını kullanmayı denedinmi ?

romans1980

🌱Yeni Üye🌱
bende color management çalışmıyor açmaya çalıştıgım zaman corel kapanıyor veya hata veriyor