Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Renk ve Renk Ayrımı Nedir

grafnet

🌱Yeni Üye🌱
selam
çok aydınlatıcı bi yazı bu
yeni başlayanlar için inanılmaz bi tiyoo

aysegrf

🌱Yeni Üye🌱
benim yazdigim bi yazi vardi oda silinmiş, ayrica çok güzel bi tüyo harika paylaşım diyenleride anlamıyorum. sadece denilen şu. renkelere dikkat edelim, ayarlamayı bilmeyipte, baskıdan geri döner diye korkmayalım. falan fıstık. vollkan beyin bi tüyo verdiği falan yok. madem öyle nasıl geliştiririz kendimizi hakkında tüyo verseya. veremez çünkü kendide bilmiyo. volkan beyin yazdığı yazının virgülüne kadar aynısını başka bi sitede gördüm. işte tek yaptığı bu. kopyalayıp yapıştırmak. setinen adını bile yazmıştım ama ne hikmetse uçmuş. volkan bey! adresimi yazayım ayarladığınız güzel renkli işlerinizden basılmış olanları postalayınız. belki o zaman ikna olurum bunları senin kafandan yazdığına. burdaki herkeside bu kadar sıradan kelimeleri pofpofladığı için alkışlıyorum. maaşmı alıyorsunuz nedir...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
benim yazdigim bi yazi vardi oda silinmiş, ayrica çok güzel bi tüyo harika paylaşım diyenleride anlamıyorum. sadece denilen şu. renkelere dikkat edelim, ayarlamayı bilmeyipte, baskıdan geri döner diye korkmayalım. falan fıstık. vollkan beyin bi tüyo verdiği falan yok. madem öyle nasıl geliştiririz kendimizi hakkında tüyo verseya. veremez çünkü kendide bilmiyo. volkan beyin yazdığı yazının virgülüne kadar aynısını başka bi sitede gördüm. işte tek yaptığı bu. kopyalayıp yapıştırmak. setinen adını bile yazmıştım ama ne hikmetse uçmuş. volkan bey! adresimi yazayım ayarladığınız güzel renkli işlerinizden basılmış olanları postalayınız. belki o zaman ikna olurum bunları senin kafandan yazdığına. burdaki herkeside bu kadar sıradan kelimeleri pofpofladığı için alkışlıyorum. maaşmı alıyorsunuz nedir...

Afedersiniz ama yukarıda ki konu mesajının altında "Alıntıdır" ibaresini görmeyişinizi dikkatsizliğinize mi vermeliyiz bilemiyorum... Başka bir şey söylemeye gerek var mı ki!

aysegrf

🌱Yeni Üye🌱
neyse volkan kardeş. bu şekilde birbirimize laf atmakla biyere varamayız saaten. beni renk ayrımı öğrenme aşkına başını nereye vuracağını şaşırmış çaresiz biri olarak gör. sanırım bu biriken üzüntüm sana patladı. kusuruma bakma. aslında ben sandığın kadar kavgacı biri değilim. bilakis tam karşısındayım. ismim ayşe. 8 yıldır grafikerlik yapıyorum. ama renk ayrımı konusunda çok eksik kaldım.yoğunluktan herzaman hazırlara dayandım. ben tasarımı yapardım, renk ayrımcılar ayırırdı. şimdi 8 yıl sonra bi iş yeri açtım. işlerim çok güzel fakat cmyk renkleri ayırma konusunda büyük eksiğim var. diğer türlü çözemeyeceğim iş yoktur alimallah. normalde dışarı yaptırıyorum. piyasa bildiği için fotolu işlerini pek vermiyor. garibimin biri kazara verdi oda baskıdan geri çıkıldı. çok üzüldüm. adamları mağdur ettim. benim yüzümden makineler beklemek zorunda kaldı. o üzüntümün üzerine senin yazıyıda görünce medet umdum sanırım.gerçekten özür dilerim. kimseye dalaşma gibi bi özelliğim yok. nedense oldu işte. umarım beni anlamışsındır...k.i.b.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
aysegrf hanım... Bu tavırla devam ederek bir 8 yıl daha bekleyiniz.

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Renk, çoğu Grafiker'in bi haber olduğu bir olay. Ancak bu işin tasarımdan sonra en önemli hatta en hayati kısmı. Renk ayrımınını yapmayıp topu matbaa'ya attığınız zaman gönderdiğiniz işin hiç bir garantisi olmaz ve çok kötü sonuçlarla ve durumlarla karşılaşabilirsiniz. Esasında baskıda oluşabilecek hataları bile düşünüp o'na göre renk ve baskı ayarlarını yapmanız ve işi %90 garanti'ye almanız lazım. Ayrıca, İyi bir Grafiker renkleri palet'ten seçmez, değerlerini yazarak verir ve verdiği değerden çıkacak sonuçtan emindir.

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.asigazetesi.com
sevigli Volkan vermiş oldugun bilgilerin Tamamını yazdırıyorum.. sadece bu konu degıl matbaacılık terımlerı sozlugunu de oyle :)

G-ART

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Baskıya gidecekse cmyk olması bence şarttır. RGB pc'deki görüntüsü gibi baskıda sonuç vermez. Digital ortamda RGB her zaman göze hoş gelir ama baskıda cmyk olması gerekir.

Baskıya gitmicekse RGB çalışın tabikide çünkü efekler cmyk ile güzel sonuç vermez.

Moderatör tarafında düzenlendi:

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Paylaşım için teşekkürler, konunun öneminden bahsetmesi açısından güzel bir makale...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
hemen hemen her deneyimimi matbaada yaşadığım için renk ayrımı konusunda çok sorun yaşamıyorum. tabii eksiğim var; bir şekilde mantıkla çözüyorum. rgb cmyk tartışması olmuş... ben bazen rgb de çalışıyorum evet photoshopta bazı efektler cmyk da çalışmıyor çünkü... dikkat ettiğim konu bir kez rgbden döndü mü cmyk ya dönüş yok rgb ye... renk değeri vereceksem rgb de bile olsam photoshop'un renk paletinin cmyk kısmından değer girerek veriyorum. yalnız komik bir şey söylemeden geçemeyeceğim. ben rgb deki blue ile cmyk daki black kelimesi karışmasın mantığı ile farklı kodlanmış diye düşünmüştüm. artık aklıma geldikçe gülümseyeceğim. iyi çalışmalar...

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba Volkan,

Bende senelerdir dergi tasarımı yapıyorum. Baskı öncesi renk ayrımını ilk olarak 5 sene önce çalıştığım bir dergide gördüm. Ulusal gazeteler ve dergiler kendi bünyelerinde "Renk Ayrımcı" çalıştırıyor. Bu arkadaşların tek yaptığı fotoğrafları baskı öncesinde kullanılacak kağıdın gramajına göre renk ayarlarını yapmak. 2 fotoğraf arasındaki farkı görseniz eminim çok şaşırırsınız.

Bir keresinde görmüştüm, photoshop action olarak kaydedilen bazı hazır ayarlar var, elbette o arkadaşların yaptığı kadar olmuyor ama baskıyı kurtarıyor ve ayarlaması da biraz fotoğrafa aşina iseniz gayet rahat. Şimdi o actionları arıyorum ama bulamıyorum. ICC Profilini buldum ama eğer Volkan sende var ise o tarz actionlar gönderebilir misin? Ben Ankara'da olduğum için erişemiyorum.

Teşekkürler...