Neler yeni

Renklerin dilini kısa ve öz olarak açıklayabilecek biri var mı ?

soneylül

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar.

sizlere yine bir sorum var. uzun süredir renklerle ilgili araştırmalar yapıyorum. ama araştırdıkça kafam karışıyor. o yüzden bana konuyu detaysız öz bir şekilde anlatabilecek arkadaşlarım varsa beniçok ama çok mutlu eder.

soruma gelince.sürekli bahsedilen rgb, cmyk, pantone vs bunların ne olduğunu az çok biliyorum. Ama tasarımcı arkadaşların forum içinde yorumlarına bakınca burda cmyk kullansaydın pantone kullansaydın gibi yorumları var burada söylenmek isteneni pek anlayamıyorum. ayrıca ben corelde herhangi bir çiizm yaptığımda ve export ettiğimde çıkan renk daha farklı oluyor. yani kırmızı bir renk kaydettiysem turuncu çıkıyor gibi. ve yine araştırmalarım ve düşüncelerime dayanarak şunu söylemek ve sormak istiyorum. bilgisayarda hazırlanan grafiklerdeki renklerle baskıdan çıkan renkleri tam tutturmak biraz zor sanırım bu sorun nasıl aşılıyor nasıl bir teknik var bu konularla iligli sizden varsa benim anlayabileceğim kadar anlatılaiblir mi. ya da bu işi anlatmak bu kadar kolay değil sen hele bi şunu şunu öğren gerisini sen bulursun diyebileceğiniz bir kaynak vs. var mı. eğer bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok ama çok sevinirim.

umarım derdimi anlatabilmişimdir. ayrıca umarım doğru yere konu açmışımdır. sanırım en uygun yer burasıydı bir yanlışlık olduysa affedin.

şimdiden herkese teşekkürler...

musayu

🌱Yeni Üye🌱
Renk scalaları var eğer ondan elde edebiliyorsan onlara bak. Yaptığın işler CMYK mı RGB mi birde onlara dikkat et. EXport ederken nasıl yapıyorsun CMYK mı RGB mi? Bunlara dikkat etmelisin.
Genellikle biz çalışmalar CMYK dan oluşur eğer 5. bir renk kullanacak olursan Pantone kullanırsın.