Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resİm BÜyÜtme

reklam42

🏅Acemi Tasarımcı🏅
KÜÇÜk Resİmlerİ Bozulmadan Nasil BÜyÜtÜrÜm

Benzer konular

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Logo bölümüne değilde fotoğraf bölümüne konu açarsanız bunu çok kolay yapabilirsiniz!

Özlem BAYIR

🏆Pro Tasarımcı🏆
fotolar küçükse büyütürken bozulma mecburi olur bildigim kadarıyla..

Son düzenleme:

reklam42

🏅Acemi Tasarımcı🏅
belki biryolu vardır dedim

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
bu dediğiniz professionel araçlarla belki mümkün olabilir ama netliği bozulmadan büyütmeniz olmuyacak bir durumdur.

Sait SANCAK

🌟Usta Tasarımcı🌟
PhotoZoom Professional diye bir program var onu satın alıp yapabilirsin...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar. Hangi program olursa olsun resim büyütme dediğiniz işlem pixel tabanlı bir eylemdir. Bu işlem belirli oranlarda büyütülen resimlerde keskinlik (sharpen) gibi filtreler uygulanarak bir nebze başarılı sonuç verebilir.

Fakat içine su doldurduğunuz bir balonun genişleye bileceğinden daha fazlası ile doldurulduğunda patlayacağı gibi pixel olan resimlerde de kaldırabileceğinden fazla büyütme resimde bozukluklara sebep olacaktır.

Bu büyütme işlemi dediğim gibi belirli oranlarda yapılmaktadır.

Örnek verecek olursak. 113x57 px bir resimi 500x250 px oranında büyütüldüğünde (resulation olarak 72 px/inch baz alıyorum) sınır noktası olacaktır. Daha fazla büyütmeye kalktığımızda bozulmalar kaçınılmaz olacaktır. Eğer öyle bir teknoloji olsaydı inanın ne dia çekimleri nede yüksek px li cameralar piyasada bu kadar değerli olmazdı.

reklam42

🏅Acemi Tasarımcı🏅
PhotoZoom Professional bende var ama yinede güzel sonuçlar vermiyo
yada benim beklentim fazla

Son düzenleme:

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
reklam42 flood yapma!... son gönderdiğin mesajdan sonra kimse mesaj yazmamışsa mesajını düzenleyebilirsin

dejavu38

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadasım
fotograflarda
dpi hesabı dıye bır hesap vardır
bır fotografın kalıtesı bu hesapla bellı olur kucuk fotograflar ne sekılde olursa olsun buyutmek yada daha kalıtelı hale getırmek mumkun olmaz bır pixel karedeki nokta sayısını degistirmenin imkanı yoktur bu yuzden nasıl olursa olsun bir fotografı kalıte kaybına ugramadan buyutmek ımkansızdır
saygılarımla

seyyidemin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim fikrim kolay yönu şu yani ben bazen böyle yapıyorum.
müşteri bi katalog getirir kuaför için resim beğenir ve ben resmi skynırla tararım ama genede bazen güzel sonuçlar alamıyorum.
aynı resmi açık havada kaliteli bi fotoğraf makinanız varsa resmi yüksek çözünürlükte çeker bilgisayara aktarır fotoshopta düzeltir baskıya veririm.
benim yaptığım bu gene ustam gökhan beye aynen katılıyorum en doğrusunu gene o söylemiştir. selma ve dua ile