Resim Çözünürlüğü Özelliği ne olmalı? | Grafikerler.net
Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resim Çözünürlüğü Özelliği ne olmalı?

lgsa

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Merhaba, kafamı allak bullak eden bir şey var,
baskı için kullanılan dökümanlar için hep 300 px, CMYK, tif kullanıyorum.
Ve minimum 200 px e kadar çekebiliyoruz.

İndesign, illustrator e geçiş yaptım. Aldığım bilgi (doğrudur gibi geliyor ama bilen birinden düzgün bir açıklama istiyorum)...
Resimleri artık tif olarak almıyor kimse programlara jpeg alabilirsin dedi.
Bu şekilde kullanımında bir sıkıntı yaşamam değilmi?

Diğr beni şok eden şey,Hazırlayacağım bir iş için (matbaadan ayarlanmış resim geldi) Resimi 72 px de 9cm x 12 cm olarak göndermişler. Şimdi normal şartlarda bunu photoshopta açıp 300 e veya minimum 200 px e çekip kullanmam lazım.

200 px e çekince 5cm x 4cm e düşüyor, kullanmam gereken ölçü 14 cm x 8 cm
ve gönderdikleri şekilde (72 px de 9cm x 12 cm) basılabilir uygun demişler. :[Orda müşteriyede göstermiş resimi büyütüp küçülttüğünde resimde bozulma olmamış. (müşteride böyle söylüyor) Ben photoshopta 200 px de açıoyrum resmi pikselleşmeler var kötü yani.

Bana yol gösterin lütfen benmi yanlış biliyorum? Bunun olması mümkünmü ne şartlarda mümkün olabiliriki? Bilmediğim atladığım birşeyler mi var?:(:(:(:(:|:|:|:|:|

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
fotoğrafınızı 72 dpi da açıp image size'dan 200'e çekerken açılan pencerede resample image seçili olmasın... fotoğrafınızı bu şekilde cmyk olarak kaydettikten sonra kullanacağınız programa place ile alın... verdiğiniz ölçüler hemen hemen iki katı bir büyütme demek ve çok zaman kaldırıyor, çok endişelenmeyin...