Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resim format değiştirme

trial

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katıldım ve ilk mesajımı ne yazık ki soru ile atıyorum.

Bir sorunum var ama çözemedim. İlk kez çizim programı kullandığımdan doğru dürüst yapamadım.

Sorum şu: illustrator ile vektörel bir resim çizdim (nasıl çizdiğimi bir de bana sorun :) ) Bu resimi banner olarak web sayfasında göstermek istiyorum. Elimdeki resimi düşük boyutlu ve kaliteyi düşürmeden nasıl jpg,gif gibi formatlara çevirebilirim.

Daha önceden çizilmiş resim jpg formatındaydı ve resmin kenarlarına doğru renk bozulmaları (beyaz noktalar) oluyordu. O nedenle aştan vektörel biçimde çizdim. Jpeg gibi formatlara dönüştürürke tekrar aynı sorunla karşılaşıyorum.
Bu işin bir kolayı varmıdır ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not:İsterseniz resimide gönderebilirim.

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
resimdeki gibi Export yaparak istediğin şekilde çıktı alabilirsin :D

adszlp.jpg

adsz1f.jpg

trial

🌱Yeni Üye🌱
Export ile jpeg formatına dönüştürdüm olanlar şöyle:
Medium kalitede kalite berbat ve dosya büyüklüğü 500kb'ı geçti (resmin orjinal boyutu 258x110px)

Başka format ya da kalite düşmeden boyutu küçültemezmiyim?

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Export ile jpeg formatına dönüştürdüm olanlar şöyle:
Medium kalitede kalite berbat ve dosya büyüklüğü 500kb'ı geçti (resmin orjinal boyutu 258x110px)

Başka format ya da kalite düşmeden boyutu küçültemezmiyim?
,

Export dediğinde aşağıdaki verdiğim resimdeki panelde işaretlediğim yerlerden istediğin boyuta ayarlayabilirsin!

adszcab.jpg

trial

🌱Yeni Üye🌱
Bu şekilde yaptığımda 1071x455px boyutlarına çıkıyor. Kalite tamam ama boyut yükseldi.
Dosya boyutu ise 180kb oldu.
Nasıl bir programmış bu çizmesi ayrı dert çizdiğini alması ayrı dert :)

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Bu şekilde yaptığımda 1071x455px boyutlarına çıkıyor. Kalite tamam ama boyut yükseldi.
Dosya boyutu ise 180kb oldu.
Nasıl bir programmış bu çizmesi ayrı dert çizdiğini alması ayrı dert :)

Ya ayarlayamadınmı hala :D ordan istediğin şekilde ayarla işteee :D

(aynısını yap demedim o ayarları kurcalayarak istediğin boyuta getir.. ben matbaa'ya gönderdiğim için 300 dpi yapmışım mesela sen öyle yapma:D )

trial

🌱Yeni Üye🌱
İstediğim boyuta getirebildim ama aynısorun devam ediyor.
Resim 2 renkten oluşuyor (hatta sadece turuncu) ara renkleri kaldırmanın bir yolu yok mı? Arkaplanda beyaz renk var bu rengi nasıl kaldırabilirim? "Save for Web" dediğimde kaldırıyor ama kalitesi kötü.
Özet olarak ara renkler görüntüyü bozuyor istersen sana resimi gönderebilirim.

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Koy bakalım resmi ne anlatmaya çalıştığını daha iyi anlarız!

Background renginden bahsediyorsun heralde'

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Bu kadar söz ettğin resim bumu?

Bu arada CS4 Olarak kaydetmen gerekiyor ben CS4 kullanıyorum!

adszta.jpg

trial

🌱Yeni Üye🌱
cs4 olarak kaydedemedim menüleri arıyorum ama resim tam olarak böyle değildi.

trial

🌱Yeni Üye🌱
Dosya aynı ama resim düzenlemesi farklı.
resim bu aslında. https://img231.imageshack.us/img231/51/adszos.jpg

Arkaplan hiç olmasın istiyorum ve kalite bozulmadan jpg gif gibi bir formatı olsun.
Web'de araplan yapında logonun kenarlarında format dönüştürüken ara renkler ortaya çıkıyor. Bu da kötü gösteriyor bu dönüştürmeden kaynaklanan renk bozulmaları olmasın istiyorum.

trial

🌱Yeni Üye🌱
Peki beyaz olan bir resimi (S harfi) turuncu bir başka resim üzerine koydum. Bu S hafinin görünmesini istemiyorum ve S harfi çeklinde arkaplan görünmesini istiyorum. Yani S harfi şeklinde boyalı olmayan alan oluşturmak istiyorum. Bu resimi kullanacağım yere koyduğumda S harfinin beyazlığı değilde arkada ne var ise o görünsün istiyorum. (Biraz karışık anlattım kusura bakmayın)

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Peki beyaz olan bir resimi (S harfi) turuncu bir başka resim üzerine koydum. Bu S hafinin görünmesini istemiyorum ve S harfi çeklinde arkaplan görünmesini istiyorum. Yani S harfi şeklinde boyalı olmayan alan oluşturmak istiyorum. Bu resimi kullanacağım yere koyduğumda S harfinin beyazlığı değilde arkada ne var ise o görünsün istiyorum. (Biraz karışık anlattım kusura bakmayın)

Gerçekten Çok karışık soruyorsun yahu :D Türkçeyi katlettin :D

Sanırım senin sorduğun kısım OPACITY!

Tranparency Menüsünden Seçtiğin objenin yani senin istediğin ' S ' harfinin OPACITY değerini düşürürsen,İstediğin gibi ARKADA NE VARSA GÖRÜNÜR:D

trial

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaki resimi değil en altı görmek istiyorum. Yani o "S" harfi tüm resimleri delip geçecek sonuçta benim resim dosyamın altında ne gelecekse o görünecek. Yani Opacity işime yaramıyor

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Arkadaki resimi değil en altı görmek istiyorum. Yani o "S" harfi tüm resimleri delip geçecek sonuçta benim resim dosyamın altında ne gelecekse o görünecek. Yani Opacity işime yaramıyor

Hem Tüm Resimleri Delip geçecek diyorsun PUNCH

Hemde Objenin altında ne varsa o görünecek diyorsun! Bu ikisi bir arada imkansız :D

trial

🌱Yeni Üye🌱
"Objenin altında ne varsa" değil benim bitirdiğim resmin altında ne varsa. Örneğin ben bu banner'ı bir çiçeğin üzerine koyduğumda çiçekte arkaplanda kalacak.
Sorun şu ortada beyaz renkte bir S harfi var ben bunu komple delip geçmek istiyorum.