Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resimdeki efekt corelde yapılabilirmi?

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sitede arastirma yaptım ancak istedigim bilgiyi bulamadım veya fazla odaklanmaktan gozumden kacirdim...asagidaki resmde bulunan karenin arkasini p.shopta motion trail efekti ile yaptim...karenin arkasindaki ışık hüzmesini corel'de yapmak mumkunmudur acaba...

Son düzenleme:

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
graphic1lh.jpg

sanırım böyle bir sonuç alabilirsin corelde yaptım bunu

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
siyah zemin için bir kare yap, yine siyah renkli daha küçük bir kare çiz aynı kareyi kırmızı renk vererek biraz daha öne kopyala her ikisini blend ile birleştir oldu bitti...

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler kısmen oldu...bende arkaya dogru silinik cikmiyor...rica etsem detaylara inerek anlatirmisiniz? ya da konuya müdavim baska bir arkadaş yardimci olabilirmi acaba...teşekkürler.

Son düzenleme:

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
siyah zemin için bir kare yap, yine siyah renkli daha küçük bir kare çiz aynı kareyi kırmızı renk vererek biraz daha öne kopyala her ikisini blend ile birleştir oldu bitti...

siyah zemin icine bir kare yap (kare1)
yine siyah renkli daha kücük bir kare ciz (kare2)
aynı kareyi kırmızı renk vererek diraz daha öne kopyala (kare3)

benmi yanlış yorumluyorum yoksa 3 tane karemi ciziyoruz...eger 3 tane kare ciziyorsak; ilk cizdigimiz karen (kare1) ' nin anlamı nedir?

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
teşekkürler kısmen oldu...bende arkaya dogru silinik cikmiyor...rica etsem detaylara inerek anlatirmisiniz? ya da konuya müdavim baska bir arkadaş yardimci olabilirmi acaba...teşekkürler.

eğer öndeki kare ile arkadaki kare arasında mesafe çok ise istediğin görüntüyü alamamış olabilirsin bu blend yaparken arada kaç tane kopya olması gerektiği ile ilgili bir durum corel bunu otomatik olarak 20 olarak yapar siz bu sayıyı 100-1000 gibi bir sayı vererek istediğiniz görüntüyü elde edene kadar artırarak yapabilirsiniz... ve karelerin kontürleri olmaması gerekli blend yaptıktan sonra kontur rengini renk kartelasının en üstündeki boş kısıma sağ tıklıyarak iptal edin...

siyah zemin icine bir kare yap (kare1)
yine siyah renkli daha kücük bir kare ciz (kare2)
aynı kareyi kırmızı renk vererek diraz daha öne kopyala (kare3)

benmi yanlış yorumluyorum yoksa 3 tane karemi ciziyoruz...eger 3 tane kare ciziyorsak; ilk cizdigimiz karen (kare1) ' nin anlamı nedir?

arkadaşımızın örneğinde zemin rengi siyah olduğu için 1. kareyi siyah zemin verdik eğer siz beyaz olmasını veya başka bir renk olmasını istiyorsanız ona göre değiştirebilirsiniz ancak dikkat edin zemin olarak atadığınız renk ile altta kalacak olan karenin renkleri aynı olmak durumundadır...

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
burda gözükmez ancak önemli bir nokta atlanılmış

zemin tam siya değil de üst renkte kullanılacak renklerde içermeli. Yani üst renk mesela m:100 y: 100 ise k:100 olmalı

sonra içine yine aynı dolgu renginden 1. kareyi yapıp yana kaydır ve sadece içinden siyahı sıfırla belnd i sonra yap. İstediğin görüntüyü alırsın.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
İşlemler uygulandıktan sonra arkada kalan (kırmızı) karelere transparan Tool ile biraz şeffaflık kazandırılırsa daha yakın bir görüntü elde ediliyor...