Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resimi yana sığdırmak

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
kasta095 dediğiniz gibi "w" tuşuna basında baskı önizlemede herhangi bir sorun çıkmıyor teşekkür ederim

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir sorum daha olacak.World'den şemayı kopyalayıp (yani .pdf formatına çevirip) indesing'e attığım zaman bozukluklar oluyor.Bunu engellemek için ne yapabilirim...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir sorum daha olacak.World'den şemayı kopyalayıp (yani .pdf formatına çevirip) indesing'e attığım zaman bozukluklar oluyor.Bunu engellemek için ne yapabilirim...

şema derken? tablo mu? aslındaindesing da rahatçe yapablirsiniz sadece yazı kopyalarsınız...örek olarak nasıl şema çikti bana gösterirsiniz sevenerim

bende arşivimde bakarım bende tablo yapması anlatımı olması lazim..

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şimdi şema derken world dosyasında hazırlanmış bir şemayı indesing'e aktarmak istiyorum. World dosyasından pdf yapıp aktarıyorum ama bozulmalar oluyor.
worldmf9.jpg

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
hm tamam...anladım...indesing da çok mu kötü duriyor? biraz işim var ama belki akşam üstü yazarım size nasıl bu tablo indesingd da yapabilirsiniz

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
hm peki biraz sonra yazarım size nasıl o terz tablolar yapılır...siz o anda başka şeyler yapın...derginiz nasılsa 32 sayfa olabilir:)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1 Metin alanları açıyorsunuz
2Table- İnsert Table
body Rows - horizontal olanları colonlar
Coloms - vertical olan colonlar sayısı verebiliyorsunuz
3 Yazı yazıyorsunuz - tab tuşu ile yanındaki colona geçiş yapıyorsunuz (her yazı yazdıktan sonra tab tuşuna basmalısınız)
70819711da7.jpg

4 rakamları ortalaması için seçmesinı lazim yukardaki menude ortala için seçili okları takıp edin. Tabiki sadece rakamlar için değil yazi için da uygalabilirsiniz.
60421325db2.jpg

Selection Tool (siyah ok en üste) alırken her hangi bir yere tıklıyorsunuz, dah sonra bizim metin alanı tıklayarak, seçili hale geliyor. resimdeki ben gosterdim size nerde çerçeve şekilleri değişterebilirsiniz.
35879061ff8.jpg

umarım beni anladınız...

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Dediğinizi yaptım ama çok uğraştırır.1000 e yakın çizim var bunların hepsinş yapmak günler sürer.Acaba world dosyasıdan başka bir şekilde alıp kaydetmenin başka bir yolu olamazmı.
İlginize teşekkürler

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
hm:)) daha böyle bir şeyle karşılaimadım için..tek yolu ya yazmak ya da resim olarak getirmek...ee mizanpaj işi bu...kim dedi grafikerin işleri kolay...

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Muhakkak grafikerlerin işi kolay deil.Aslında zorda bişey yok ama yeni öğrendiğim için yabancılık çekiyorum.birde resim olarak nedeyim bakalım ne olacak

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkaşalar world belgesinden bir kenarlık çizgileri olan şablonu indesign e alamıyormuyuz yardım edin lütfen

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eğer acrobat reader da pdf net gözüküyorsa bir porblem olmaz. indesigne de kötü duran pdf dosyasının üzerinde sağ tuş display performance - high qualty'i tıkla resim net gözükecektir. display performance' düşük olarak çalışmak hızlı ve bilgisayarı kasmadan tasarım yapmanı sağlar o yüzden düşük çalışmanı ve her gördüğüne inanmamanı tavsiye ederim ama kontrol etmekte fayda var.
İyi çalışmalar.

Ayrıca ben 22 sayfa tabloyu wrodden indesigneye zerre kadar uğraşmadan aldım dizdim ve bastım PDF sağolsun...(sadece sayfa sayfa çağırmak biraz zor oldu:) )

Son düzenleme: