Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resimin boyutunu ayarlamak

zeynepc

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Photoshopa yeni başaldım bir dergi tasarımı yapıcam resimin boyutunu ölçeklendirme seçeneğinden büyüttüğüm ve çözünürlüğünüde 300dpi yaptığım zaman resim bozuluyor. Resimleri bozmadan nasıl büyütebilirim?

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir fotoğraf çekiminde kaliteli değilse, olduğundan daha yüksek bir kaliteye ulaşmak mümkün değildir. Yani resminizin ebatını büyüterek kalitesini arttıramazsınız, artsa bile sanal olur, bozulur. O açıdan kaliteli görseller kullanmaya çalışın.

zeynepc

🌱Yeni Üye🌱
aslında sorunum şu 5x8 boyutundaki bir fotoyu 15x10 yapamak istiyorum fakat kalite bozuluyo resimlerin boyutlarını büyütmek için tavsiye edebielceğiniz bir program yada photoshopta bir yolu varmı?

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
görselin ilk orjinal ebatı 8x5 ise bunu aynı kalitede büyütmenizin imkanı yok...
photozoom gibi programlar biraz daha iyi sonuç veriyor, ama sonuçta yine var olan orjinal kaliteyi alamıyorsunuz. benim size tavsiyem o görselin 15x10 cm 300 dpi halini bulmanızdır.

zeynepc

🌱Yeni Üye🌱
yani normal bi fotoyu afiş yapamazmıyım o boyuta getiremiyormuyum?

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
fotoğrafın kalitesine göre değişir, fotoğrafınız kaliteliyse yaparsınız tabi.
yeterli kalitede değilse yapamazsınız. ne yapmak istediğinizi biraz daha açın bence, hangi fotoğrafı ne ebatta büyütmek istiyosunuz, fotoğrafın orjinalini buraya yükleseniz daha iyi yorumlarda bulunabilirdim.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Siz dergi tasarımını nasıl yapacaksınız anlamış değilim..Ha illaki yapıcam diyorsanız, 8x5 lik ( resim, fotoğraf, görsel, ne demek isterseniz) fotoyu 1200x2400 cm bile yaparsınız..Aslansınız, kaplansınız, fakat baskıda çamur tabir edilen pixelleşmeden kaynaklanan, opak taramayla da çözümlenemeyen bir baskı sorununuz olur..Baskının kaliteli çıkması için şart, kaliteli dia lar, çözünürlüğü yüksek ve renk ayrımından geçmiş görsellerdir..Ama olmaz mı? oluru olmazı müşterinize bağlı..

zeynepc

🌱Yeni Üye🌱
ne bağırıyon creedwar. Kendi dergimi yapmaya çalışıyom sonuçta öğrenemye çalışıyom ticari hiçbir amacım yok sadece hobi

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ne bağırıyon creedwar. Kendi dergimi yapmaya çalışıyom sonuçta öğrenemye çalışıyom ticari hiçbir amacım yok sadece hobi

Asla bağırmıyorum arkadaşım..Bağırsamda burdan sesim duyulurmu ayrı konu:p
Sadece image size dan yapmak istediğin resmin ebadını yazman yeterli..Biraz blur biraz sharpen.. hatta efekt kullanamıyorsan uygun efekt programlarıda var..Photoshopun içine yüklemen yeterli..Ticari amacın olmaya bilir ama hobi amaçlı bile olsa sana yol gösteriyoruz.(Bağırmadan :p )

* Fotolar kaliteli olsun dersen, yüksek çözünürlükleri bulman yeterli..
* Fotolar şahane olsun dersen, foto sitelerinden ücretli olarak çok büyük ebatlarda ve çözünürlükte satın alabilirsin..
* Fotolarım orjinal olsun dersen, sen çekebilir veya bir stüdyo aracılığıyla çektirtebilirsin..
* Fotolarım idare eder, görünür olsun dersen, opak tarama ( basılı bir kağıttan, tarama ) yaparsın..
* Fotolarım görünsün yeter dersen, ebadı farketmez çekiştirir sayfana göre yerleştirirsin..
....çok alternatif var ama sen hangisini yapmak istiyorsun onu seçmelisin..

zeynepc

🌱Yeni Üye🌱
hımm sağol yardımın için ben 76 dpi çözünürlüğü olan bir fotoyu 11*7 ebatında A4 te tam sayfa reklam olacak şekilde hazırlamak istiyodum ama maalesef kalite bozuluyo :( yazdıkalrını okuyunca çok yardımcı oldu sağol

zeynepc

🌱Yeni Üye🌱
A3 bir afiş hazırlamak istiyorum kullanacağım resmi de netten bulucam en az kaç dpi olmalı?

alobar-pan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
A3 bir afiş hazırlamak istiyorum kullanacağım resmi de netten bulucam en az kaç dpi olmalı?

zeynepc dergi mi afiş mi hazırlamak istiyosun 2sini de mi ? =)

bir kere kaliteli baskı istiyorsanız 300 dpi'dan düşüğünü unutun derim.
ha ama bazı fotoğraflar vardır. 72 dpi'dır, 150 dpi'dır fakat buna karşılık boyutları da yeterince büyüktür. böyle durumlarda genişlik yükseklik ve dpi'ı birbirine bağlayıp (sanal büyüme olmaması ve oranlarının bozulmaması açısından) dpi'ı 300 yapın.
burada gereksiz bir ipucu vereyim: image resize işlemine ok dedikten sonra bilgisayarınız işlem yapıyorsa bi yerde yanlış yaptınız demektir =)) (bu sadece "yukarda belirttiğim amaç" için yapılan image resize işlemleri için geçerlidir)

zeynepc

🌱Yeni Üye🌱
bir baskıda kullanacağımız resimi pc ekranında gördüğümüz gibi işde çıktı alamıyoruz. Adjustment-auto colour olarak yeterlimi doğru renkleri çıktıda alabilmemiz için?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
adjustmen -> auto colour'un sizi nereye götüreceği belli olmaz. saçma renkler haline de getirebiliyor. tabi ki sizin ekranda gördüğünüz renklerle baskı renkleri arasındaki farkı bilemediğimden pek yardımcı olamayacağım. monitörünüzün renk ayarlarıyla ilgili olarak:
https://www.grafikerler.net/adobe-gamma-ile-monitor-renk-ayari-t17131.html

Teknik servisinize monitör rezülasyonunuzu yaptırabilir veya ekrandaki baskıdan sonra çıkan matbaa renklerinin tutmadığını gördüğünüzde, kendi ekranınıza herzaman renk konusunda güvenmemeyi hatırlayabilirsiniz..