Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resmi Nasıl Böyle Yapabilirim?

MuStİnHo

🌱Yeni Üye🌱
polat61.gif
Bunun Gibi Işıklı Olarak Herhangi Bir Resmi Nasıl Yaparım?

Benzer konular

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
flash biliyormusun?bilmiyorsun ki dogal olarak sordun ben sana baska biyol ögretiyim.resmi photoshopta aç.levelle oyna aydınlat karart hepsini tek tek kaydet yada lightning efectlerle oyna tek tek kaydet.moviemaker a at sırayla sonra kaydet.bu açıklamayı hiç bilgin yokmuş gibi anlattım bunu yapmanın biçok yolu var

MuStİnHo

🌱Yeni Üye🌱
workmedya sağol kardeş ama bu şekilde istediğim düzeye getiremem bunun daha değişik yolunu bilen varmı ltfn

SZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Flash Programını biraz kurcala ozaman güzel sonuçlar çıkarabilirsin....

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Photoshopta da olur...
imageready programına bir bakın ...Forumda gif resim oluşturma anlatımları mevcuttur...
Biraz araştırma yapmanız gerekecek...

Gif Resim oluşturmayı öğrenmek için aşağıdaki derse göz atınız...

Photoshop’ta Gif oluşturmak aslında çok kolaydır. İşin en zor kısmı ne gibi görseller kullanacağımıza, içindeki hangi nesneleri hareketli hale getireceğimize karar vermektir. Bu kısmı sizin yaratıcılığınıza bırakıyoruz ve en temel yoldan Photoshop’tan Gif uzantılı animasyonun nasıl yapıldığını öğreneceğiz.

Adım 1) Photoshop ekranının üst bölümünde bulunan Window seçeneğinden Animation ‘u seçiyoruz. Ve alt kısımda uzun bir kutucuk açıldığını göreceksiniz.

animasyon.jpg

Adım 2) Boş bir dosya açıyoruz yeni bir layer açıp örnek olarak içerisine kırmızı bir nokta koyuyoruz.

layerkutu.jpg

kirmizi-nokta.jpg

Adım 3) Yeni bir layer açıp bu seferde siyah bir nokta koyuyoruz.

siyah-nokta1.jpg

untitled-2.jpg

Adım 4) Şimdi elimizde iki farklı layer var şimdi temel olarak 2 saniye kırmızı nokta, 2 saniye de siyah noktanın görünmesi için animasyonumuzu hazırlayalım.

Window’dan açtığımız Animation kutucuğunda da bir tane layer açıyoruz. (Yine çöp kutusunun yanındaki simgeden yapılıyor.)

untitled-3.jpg

Artık iki farklı animasyon karemiz var ve hangisinde hangi renk noktanın olacağına karar verelim.

1. animasyon kutusunu seçip orjinal layer bölümünde siyah noktanın yanındaki göz işaretine basarak onu görüntüden kaldırıyoruz.

untitled-4.jpg

Sonra 2. animasyon kutucuğuna basarak orjinal layer bölümünden de kırmızı noktanın göz işaretini kaldırıp, siyahınkini ekliyoruz.

untitled-5.jpg

Adım 5) Animasyon kutucuklarının altlarında yazan 0 sec. şuan da 0 (sıfır) saniyeye ayarlı demektir. O görüntünün ekranda kalmasını istediğiniz kadar süreyi yanındaki ok vasıtası ile seçebilirsiniz. Biz örnek olarak 2 saniyelik yapıyoruz.

untitled-6.jpg

Artık Play tuşuna bastığımızda 2 saniyede bir görüntülerin değiştiğini görmüş oluyoruz. Şimdi gelelim en önemli kısıma; bunları nasıl gif olarak kaydedeceğiz?

Adım 6) Photoshop CS2 sürümüne kadar olan versiyonlarda: Araçlar bölümünün en altında bulunan Edit in ImageReady tuşuna (Kısayolu: Shift+Ctrl+M) basıyoruz. Ve ImageReady Programı açılıyor. (Önemli Not: Bu tuş Photoshop Cs3′te yoktur.) ImageReady penceresinde File ‘den Save Optimized As… diyoruz ve çalışmamızı gif dosyası olarak kaydetmiş oluyoruz.

untitled-7.jpg

untitled-8.jpg

Photoshop CS3 ve CS4 için: File menüsünden Save For Web & Devices seçeneğine tıklıyoruz. Ve açılan pencerenin sağ tarafında Preset bölümündeki sekmeyi Gif yapıpıyoruz.

gif.jpg

sonuç ;
untitled-9.gif

Siz de gif resminizde renklerin açılıp kapanmasını istiyor iseniz...
layerlar oluşturunuz...Bu layerları gif animation içinde görünmesini sağlamalısınız...
Renklerin parlaklığını ctrl +M tuş kombinasyonu ile yapabilirsiniz...
Her bir layerın ışık ayarlarıyla oynarsanız...Neticeye ulaşırsınız...

resim_467188682.JPG

Filter>Render> Lighting Effect ile de layer da ışık ayarlarını yapabilirsiniz...

kolay gelsiN

Moderatör tarafında düzenlendi: