Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Rgb / Cmyk Bilgisi

kumral ada

🌱Yeni Üye🌱
Gerçekten çok yararlı bilgiler sağolasın. Fakat ben bişeyi anlamadım, digital baskıları neden rgb çalışmamız gerekiyor onunda cmyk olması gerekmez mi? Gerçekten kafamı kurcaladı açıklarsan sevinirim.

edit22

🌱Yeni Üye🌱
Bilinmesi gereken noktalara parmak basılmış Ellerine gözlerine sağlık...

Red Eye

🌱Yeni Üye🌱
Yararlı bilgiler.Paylaştığın için teşekkürler :)

babbyface

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten cok faydalı paylasımlar yazanların ellerine saglık.....

oppose

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hexsa kodlar var birde aman onlarla ilgili bilgisi olan biri var mı acaba

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
hexsa kodlar var birde aman onlarla ilgili bilgisi olan biri var mı acaba

yanlış biliyor olabilirim. lutfen yanlışsa düzeltin. hex renkler genede web ortamında kodların yazılımında belirlenen RGB renklerin Hexadecimal karşılıdır. yani web tasarımı yapıyorsunuz ve kırmızı rengi vermek için HTML kodlarının arasında bu kodu girmeniz gerekmektedir.

Photoshop web tasarımcıları için işlerini kolaylaştırmak adına herhangi bir 3. parti yazılıma gerek kalmadan renklerin Hex kodlarını elde edebilmek için kendi bünyesine bu kodları ekledi.

coskun_ert

🌱Yeni Üye🌱
baskı amaçlı çalışmaya başladığınızda CMYK ile çalışıyoruz, onay için RGB tamam ama bu iki renk kodu arasında geçiş yaparken çıkan sorunlarla da uğraşmak gerekiyor. CMYK; RGB ye transfer edildiğinde görünmeyen yada tonuna oturmayan bir sürü ara renk oluşuyor. RGB ile çalışmaya başlarsanız ekran renk uzayı nedeniyle CMYK ya tranzfer ettiğinizde gene sorun yaşıyorsunuz ve bunları baskı sonrasında görüyorsunuz. bu konuda bir fikri olan varmı. Ekranı en iyi optimize etmenin bir yolunu bilen varmı ?? ben bir derece sorunu çözdüm ama formda bulunan kişilerin de fikirlerini duymak istiyorums

m.aydin

🌱Yeni Üye🌱
Kara Kule Arkadaşım genelde doğru ama çok önemli yanlış bir bilgi vermişsin. Çünkü CMYK nın K'sı sonradan filan eklenmemiştir.
K nın anlamı Key Color'dır. Yani anahtar renktir. Tamamlayıcı görevi vardır. RGB yansıtsal (çıkarımsal) renklerdir. CMYK toplamsal renklerdir.

leyla..

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler

çok tşekkürler
çok faydalı bilgiler bunlar
ben başlangıç aşamasında bir grafiker adayıyım
özellikle benim işime yarıcak sanırım

setire

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
cmyk tek renk makinada baskı yaparken cmyk dizilişi önemli
K için bağlayıcı diyorsunuzda 1. renk olarak basılmaz mı ?

arkadaşlar gelişmiş makinalar var yani çıkış makinaları bunlar cmyk çıktısı veriyorlar, eğer zahmeti külfetinden hafifse mutlaka cmyk çıkış veren yerlerden çalışmanın çıkışını almanız gerekir... çünkü ben gazetenin ilanlarını giriyorum bana gelen çıkışlar cmyk çıkış alındığını görüyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑

arkadaşlar gelişmiş makinalar var yani çıkış makinaları bunlar cmyk çıktısı veriyorlar, eğer zahmeti külfetinden hafifse mutlaka cmyk çıkış veren yerlerden çalışmanın çıkışını almanız gerekir... çünkü ben gazetenin ilanlarını giriyorum bana gelen çıkışlar cmyk çıkış alındığını görüyorum...

flood yasak
kuralları okumalısınız
mesajınızın altında düzeltmeler için buton var
onu kullanın

m.aydin

🌱Yeni Üye🌱

K'nın tamamlayıcılığı baskıda değil renk ayrımında etkendir. CMY ile RGB renklerine yaklaşamadığın için K renk ayrımında tamamlayıcı görevini üstlenir. Baskı çok sonraki bir iş. Konuyla alakası yok.

soldierman

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten çok güzel bilgiler teşekkürler. . .

NEFERTİTİ

🌱Yeni Üye🌱
Sevgİlİ Kara Kule Rgb Ve Cmyk Bİlgİsİ İÇİn TeŞekkÜrler

bulud

🌱Yeni Üye🌱
dış mekan baskılarda CMYK kullanıyorum iç mekan zaten RGB CMYK da basıyor fark etmiyor ama renk kaybı istemiyorsan RGB dogru karardır. Bir şeyide belirtmek istiyorum şimdiye kadar monitöre bakıpta renk seçimi yapmadım degerlerle seçerim rengimi monitörde insanı yanıltabiliyor çogu müşteride oldugu gibi, önemli olan verilen degerlerdir

AnGeL_7

🌱Yeni Üye🌱
Güzel bı yazı yazmıssın vallahı..
Keyıfel okudum bende bunları bılıyorum
bende marmarada matbaa egıtımı aldım sunada
ozel bı bılısım akademısnde grafık tasarımı ve web tasarım drslerıne katılıyorum.
Bılgıler ıcın tesekkur ... :)

filizzz

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkürler gerçekten çok faydalı oldu