Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

rgb den cmyk ya cevirme.

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaslar ozellikle eminecik psd olarak rgb olan bi çalışmayı veya cmyk olan bi çalısmayı ayrı ayrı layerlarla corel acıyor.
asyabasar kardesim direkt olaarak calısmayı cmyk calısırsam musterime digital ortamda gosterdiğim için,renklerde netlik olmayacagını dusunerekten rgb calıstım.
ve benim sorum su;photoshopta rgb calısmıs oldugum bi çalısmayı layerları ayrı ayrımı cmyk ya cevirmem gerekir,yoksa tek bi işlemle cmyk ya cevirilirmi? ki cevilir eger cevirildiginde baskıda bir sorun yasanırmı?

bir dosyayı sıfırdan RGB çalışırsanız, vereceğiniz renklerdeki parlaklıkları CMYK 'da bulamayacaksınız. O yüzden müşteriye gösterdiğiniz renk ile baskıda renk aynı olmayacaktır. buda problem demekdir. İşi Cmyk çalışın Prova rgb olarak alın. En mantıklısı budur. CMYK daki renkler hemen hemen kayıpsız bir şekilde RGB renk kanallarına bölüştürülebirlir. Bu da Provanızın CMYK baskıdaki haline yakın bir renktir.( Kalibrasyon ayarlanın uygun olduğu durumdan bahsediyorum. )

qrafist

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ajansonyedi.com
Benimde bi sorum olacak bu konuyla ilgili,

güzel bi resim buldum rgb formatında psde biliyorum cmyk çewirmeyi fakat çewirdiğim zaman renkler ciddi anlamda değişiyor bunun için ne yapmam lazım baskıya yolasam rgb de gördüğüm renklerle mi çıkar yoksa cmyk ya dönmüş haldeki renklerle mi baskı çıkacak.. şimdiden cewaplar için teşekkür ederim..

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Benimde bi sorum olacak bu konuyla ilgili,

güzel bi resim buldum rgb formatında psde biliyorum cmyk çewirmeyi fakat çewirdiğim zaman renkler ciddi anlamda değişiyor bunun için ne yapmam lazım baskıya yolasam rgb de gördüğüm renklerle mi çıkar yoksa cmyk ya dönmüş haldeki renklerle mi baskı çıkacak.. şimdiden cewaplar için teşekkür ederim..

Matbaa baskısından bahsediyorsan RGB modda iken gördüğün renkler elbette çıkmayacak, CMYK'ya çevirdiğindeki hali çıkacak. RGB den CMYK'ya çevirirken de konu uçunde cevaplamıştım.
https://www.grafikerler.net/rgb-den-cmyk-ya-cevirme-t17074p2.html#post148161

qrafist

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ajansonyedi.com
İmage/mode/cmyk olarak çevirmen yeterli, burada önemli olan Color Settings ayarlarının düzgün olması.

Saygılarımla

bu şekilde cmyk ya çewirmeyi biliyorum fakat çewirdikten sonra renkler matlaşıyor bozuluyor bu haldeyken yani cmyk halindeyken rgb deki gibi renklerini nasıl elde ederim yani renk ayarlarını filan ne tür değiştirmem lazım yada hangi ayarları değiştirmeliyim levels, contras, color balance, bright/contrast yani bunları bulamıyorum

qrafist

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ajansonyedi.com
Ufuk bey saolun ilgileniyorsunuz da tamam renklerin olaylarını anladım benim bunlardan yana bi sıkıntım yok resmi ekleyebilirsem daha iyi anlatacağım sanırım sıkıntımı.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Basacağınız işi en başından cmyk çalışmalısınız... Ola ki rgb gerekti mesala Photoshop bazı filterleri cmykda yapmaz... Bir zorunluluk halidir. cmykya çevirdikten sonra biraz ışık ayarı yapabilirsiniz. Fakat net olarak renkler kurtulur diyemem. Renklerin koyulaştığı dorudur. Biraz açabilirisiniz. Nitekim fotoğrafların renkleri bile açılır baskıdan önce koyu ise. Bu arada hep söylüyorum yine yeri geldi, sakın Photoshop'ta yazı yazmayın.

qrafist

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ajansonyedi.com

gerçi burada birbirine neredeyse yakın gözüksede psde gerçekten çok daha birbirinden farklı gözüküyor ayrıca renk açmaylada orjinali kadar renkleri tutturamıyorum yani şuan ille bu resmi kullanıcam diye bir sıkıntı yok ama ileride ciddi anlamda karşıma büyük bir sorun olarak çıkabileceğinden korkuyorum bunu düzeltmenin bi yolu yokmu acaba

Son düzenleme:

costigan

🌱Yeni Üye🌱
suleyman kokluya katılıyorum ne gereği ya en basından cmyk yada rgb yapacaksın dimi

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
müşterinize neden rgb gösteriyorsunuzki sonuçta bu iş cmyk basılacak

çoğu tasarımcı arkadaşın en büyük hatası bu
çalışmayı ekranda rgb olarak müşteriye gösteriyor sonra cmyk basıldığında renkelr hafif karardığı ve matlaştığı için müşteriden azar işitebiliyor

amede_us

🌱Yeni Üye🌱
ya arkadaşlar lütfen biraz kendimizi güncelleyelim yıllar önce'sinin doğrularını artık bir yana bırakalım yazılımlar sürekli gelişiyor değişiyor ve birçok şeyin de artık pratik bir çözümü var

1- photoshop ta RGB olarak çalışılan bi iş ekranda CMYK ya çevirmeden de sanki CMYK mış gibi gözüke bilir bunu için color setting ayarlarını doğru olması ve viev den Proff colours işaretli olması gerekir. (tabi en son aşamada işi DOĞRU ŞEKİLDE CMYK ya çevirmek gerekir.)

2- tabiki filme giden işleri makine otomatik olarak CMYK ya çevirir ancak bu pek sağlıklı sonuç vermemektedir. CMYK rank ayarlarını yaparken kağıt türü, kullanılan mürekkep standartlrınıda bilmek gerekir.

3- tabiki en başında CMYK da yapılabiri ancak bu durumda photoshop yazılımının birçok özelliğinin de devre dışı kaldığını unutmamak lazım

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟

photoshopta yazı yazılabilir..Gayet de güzel şıkır şıkır olur ancak yazdığınız yazının rengi siyah ise harmanlama modu mutlaka "multiply" olmalıdır. Veya diğer renk kanallarında renk olmaması laızm. Olursa ne olur. yazılarınız Bold olur. Çünkü mürekkep o harfin üstüne 4 kez' kadar sürülebilir..

korkuu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
rgb de görüldüğü gibi cikmaz

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
image/mode/cmyk olay bu abı nıye bu kadar uzadı konu, ama bunu baştan yapman daha mantıklı tabı kaydederken tiff formatında kaydedeceksın en kolay ve baskıya uygun yönü bu tabı calısmanın son halını kaydederken layer ları bırestırıp ole kaydet daha sonra corele at ;) inan hıc bır sorun yasamıcaksın;)

oBİwAN

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hurriyetmatbaasi.com.tr
gereksiz yere uzatmışsınız konuyu müşteriye ister rgb ister cmyk gösterin işi eğer kullandığınız programın ve monitörün renk kalibrasyonu doğru ve profesyonel olarak yapılmadıysa gördüğünüz renklerin baskıda çıkması tamamen rastlantısal bir sonuç olur.

pinhead

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corele alınan resimler rgb olsa bile baskı için eksport ederken cmyk tiff yapılmıyormu? rgb imajlar eksport edilirken cmyk ya dönüşünce herhangi bir çözünürlük kaybına neden olurmu?