Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Roland GX 24

Rhapsody34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet alfanorm un sayfasında okudum ve baskıyı dekupe edebiliyormuş ama teknik detay yetersiz.. Alfanorm la irtibata geçin bu özellik için muhakkak bu büyük bir artıdır etket yapanlar için özellikle.

Hellboy_Serhat

🌱Yeni Üye🌱
GX-24'de optik okuyucu bulunur. Dijital baskı makineniz var ise baskes yapabilirsiniz tabikide. Sizin ihtiyacınız olan şey yapacağınız baskıya plotter tarafından okunması için croslar (siyah işaretler) koyan ve bunların kesimde okunmasını sağlayacak olan yazılımdır. Geçen sene çalıştığım firmada bu şekilde baskes yapıyorduk. Fakat üzülerek söylüyorum yazılımın adını hatırlamıyorum.
Eski patronumla irtibat kurduğum en kısa sürede bunu öğrenip size bilgi vereceğim. Çok acil bir durumsa eğer makinenizi aldığınız yerle irtibata geçebilirsiniz. Mutlaka size ücretsiz verecekleri bir yazılım olmalı.

Peki bu crosları yerleştirme biçimi nasıl oluyor neye göre yerleştiriyoruz bu crosları kafam ona takıldı youtubeden de izledim birkaç video kesim i 3 adet siyah yuvarlağın içine yerleştiriyolar ve kesimi başlatıyolar nedir tam olarak

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
Şöyle söyleyeyim;

Bilgisayarınıza yüklediniz bir yazılım var (adını hatırlamıyorum). Bu yazılım hem kesim programını yönetiyor hem de CorelDRAW'a bir eklentiyle 2 buton ekliyor.

Corel'de yaptığınız vektörel tasarıma cros eklemek için bu butonlardan ilkini kullanıyorsunuz ve bu eklenti yaptığınız tasarımın belirli yerlerine siyah noktalar ekliyor. Bu siyah noktalar eklenmiş halini istediğiniz gibi exportlayıp, istediğiniz şekilde basabilirsiniz. Makineniz Roland olmak zorunda da değil, yüksek çözünürlük basma zorunluluğunuz da yok.

Bu baskı bittikten sonra dijital baskılı folyoyu plotterınıza bağlıyorsunuz. Corelde yaptığınız tasarımda kestirmek istediğiniz çizgileri ve krosları seçerek bu sefer 2. butona tıklıyorsunuz ve seçtiğiniz çizgiler kesim programına aktarılıyor. Kesim programı açıldıktan sonra yukarıda "baskes olarak kes" butonuna tıklıyorsunuz. Plotterin kafasının üzerindeki optik göz krosların yerlerini doğruluyor ve seçtiğiniz çizgileri kesiyor. Baskes işlemi bu şekilde tamamlanmış oluyor.

Tam olarak işlem sırası bu fakat tek eksik olan şey bu işlemleri yapmanızı sağlayan yazılımın adı. Maalesef hatırlamıyorum. Ama bu şekilde çalışan bir programı size makineyi satan firmadan talep edebilirsiniz. Onların elinde mutlaka bu şekilde bir yazılım olmalı. Optik okuyuculu plotter satıyorlar ise bu yazılımıda mutlaka biliyorlardır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Takıldığınız neresi olursa sorun yine elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Hellboy_Serhat

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim sayın "grafist" merakımı giderdiniz iyi çalışmalar