dt
🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar şu ana kadarki en çok kafamı kurcalayan sorunlardan birini sizinle paylaşmak istedim. logo tasarımı konusunda birçoğunuzunda katılacağı gibi sadelik ve özgünlük önemlidir. yani en sade ve vurucu logo en başarılı logodur diyebiliriz. ama gel gelelim müşterinin gözünde durum biraz farklı. nedense karşılaştığım gördüğüm ve duyduğum müşteriler için sade logo basit ve 5 dakikada yapılmıştır ve o vereceği paranın karşılığı değildir. genel olarak söyledim biraz ama müşterilerde gerçekten böyle bir durum var. bazen mecbur bi şekilde müşterinin isteği doğrultusunda çokta hoşunuza gitmeyecek şeyler yapabiliyorsunuz. benim asıl takıldığım nokta şu. mesela büyük firmaların basit ve sade bir yazı karakterinden oluşan sembolsüz logoları var.ilk aklıma gelen BEKO. Vestel, Philips, Sony vs vs.. acaba bu firmaların logolarını tasarlayan arkadaşlar gerçekten bu firmaları bi şekilde profesyonelce iknamı etmişler yada bu firmaların kendilerince tasarımcısına güvenecek profesyonel bi yapılarımı var. yoksa bi şekilde umursamadan tasarımcıyamı bırakılmış bu işler. demek istediğim aslında şu: bunun yolu nedir? yani bir müşteriye o müşteri veya o firma için en uygun logonun sade ve belkide tek bir yazı karakteri şeklinde olması gerektiğini nasıl izah edebiliriz? çünkü gerçekten bizim ülkemizdemi var sadece bilmiyorum ama karmaşık olan güzeldir düşüncesi var. açıkçası sırf bu yüzden bazen istediğim çalışmaları yapamıyorum. yapsamda müşterinin talebi üzerinde değiştirmek zorunda kalıyorum. bu işin bi yolu yordamı varmıdır acaba bu konudaki düşünceleriniz tavsiyeleriniz vs.. teşekkürler