Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sadece seçili alana işlem yapabilmek?

der_der

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba benim sorum illüstratörde bir seçim aracı ile sadece seçilen alana işlem uygulanabiliyor mu acaba? (örn. photos. q. mask, rentangu marq. vs. gibi seçim araçlarıyla sadece o alanı ilgilendiren renk, gradient vb. değişimler yapılabilmesi gibi) ben bir zemine inner glow efektini uyguladıktan sonra zeminin bir kısmına ya da tamamına gradient atamıyorum mesela. Bu ilk yaptığım efekti bozmakta. Bu sorum bu gibi sorunları giderebilmek içindir. Şimdiden teşekkürler

der_der

🌱Yeni Üye🌱
böyle birşeyin olup olmadığına emin olan arkadaşlar lütfen yazın da bare bunu bileyim

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Arkadaşlar merhaba benim sorum illüstratörde bir seçim aracı ile sadece seçilen alana işlem uygulanabiliyor mu acaba? (örn. photos. q. mask, rentangu marq. vs. gibi seçim araçlarıyla sadece o alanı ilgilendiren renk, gradient vb. değişimler yapılabilmesi gibi) ben bir zemine inner glow efektini uyguladıktan sonra zeminin bir kısmına ya da tamamına gradient atamıyorum mesela. Bu ilk yaptığım efekti bozmakta. Bu sorum bu gibi sorunları giderebilmek içindir. Şimdiden teşekkürler

Arkadaşım Kusura bakma ama yazdıklarından hiçbişey anlamadım :emo1:

der_der

🌱Yeni Üye🌱
photoshopta seçim alanı oluşturma ile sadece istediğin bir bölüme işlem uygulanabildiği gibi mesela gökyüzünün mavisini arttırmak için sadece gökyüzü seçilir ya da ağacın yeşiliyle oynamak için sadece ağaç seçilir ya, bunun gibi sadece oynamak istediğim yeri seçip sadece o seçili alana işlem yapabiliyor muyum illüstratörde? gerekli olan şey bu bana. umarım şimdi anlatabilmişimdir. örneğin çizim yaptığım sayfada bu çizimin sadece bir kısmına efekt vermek istiyorumdur. bunu sağlayacak bir işlem var mıdır?

zgrcn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Senin dediğin izolasyon modunda olur diye tahmin ediyorm ama çizmin çizgilerden oluşmuş ve hepsi ayrı çizgilerse istediklerini seçip çift tıklarsan izolasyon moduna girersin ve sadece o çizgiler veya cisimlere özellik verirsin.. izolasyon modundan cıkmak için sol üstteki geri okuna tıklaman gerekiyor.. Umarım istediğin budur ...

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşımız sadece seçim alanı oluşturmak photoshop da kesikli şekilde seçilen ve bu kesikli çizgiler sınırlar boyunca hareket eder bu bölüm seçildi diye ama maalesef bildiğim kadarıyla illustratorde bu yok... ama bir şekilde bütünün parçalarına inip yada parçalarına inerek bu yapılabilir ancak nasıl bu konuda deneyimi arkadaşlar sizi bilgilendirecektir... Sadece efektin uygulanabileceği ; şeklin bir alanına etki etmesi olayı pek mümkün değil.... Ben yinede değerli arkadaşların yorumlarını bekleyeceğim...

der_der

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler arkadaşlar. izolasyon modu sanırım duruma uygun. sıradan bir örnek verecek olursam; sayfa altları yanmış bir kitap çizileceğini düşünelim. bu kitaba yanık hissi vermek için effect-stylize-glow ile duruma uygun renk vererek efekt uyguladığımda kitap sayfasının dört kenarına birden uygular. ama tek bir yanı yanık görünsün istiyorum. (ayrıca kitabın ortasından sayfalara gradient uygulamam gerekecek renk geçişi için. bunun için sanırım yeni layer yeterli olacak mıdır?)böyle bir şeyi bu mantıkla yapabilirmiyim diye merak ediyorum. el alışkanlığından dolayı bu gayet kısa yol olacak çünkü.
mesela bu durumu photoshopta çok kolay halledebiliyoruz quick mask ile. bunun yönteminde birşey var mıdır diye sormak istedim.
bu sağ kulağı soldan tutmak mıdır bilemedim. sanırım buna benzer bir yöntem olsa da muhakkak gradient vs. ile desteklemek gerekecek görüntünün istenen kaliteye gelmesi için

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
photoshopta seçim alanı oluşturma ile sadece istediğin bir bölüme işlem uygulanabildiği gibi mesela gökyüzünün mavisini arttırmak için sadece gökyüzü seçilir ya da ağacın yeşiliyle oynamak için sadece ağaç seçilir ya, bunun gibi sadece oynamak istediğim yeri seçip sadece o seçili alana işlem yapabiliyor muyum illüstratörde? gerekli olan şey bu bana. umarım şimdi anlatabilmişimdir. örneğin çizim yaptığım sayfada bu çizimin sadece bir kısmına efekt vermek istiyorumdur. bunu sağlayacak bir işlem var mıdır?

Layerlarla çalışırsın! istediğin alana etki etmek için diğerlerini kilitlersin! aynı ps gibi :emo1:

der_der

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler arkadaşlar. programı kurup deneyince geri döneceğim

gentoo

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım çok karışık yazmışsın. ama küçük bir bilgi de ben ekleyeyim çalışmana efektlerini yaptıktan sonra (quick mask dan bahsetmişsin) bir kareye graident uygula ve efekt uyguladığın şekil ile beraber tutup transparency ye gel sağ üst köşeden Make opacity mask yaparak geçişlerini silikleştirebilirsin.