Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Şahsım için yaptığım logo denemeleri (Filint )

Filint

🌱Yeni Üye🌱
logolar.png

Değerli yorumlarınızdan yola çıkarak, birinde karar kılacağım.
Ve bu mesleği icra ettiğim sürece kullanacağım.
Benim oyum "2-B"dan yana, ya sizinki?

Teşekkürler.

:)

handesigner

🌱Yeni Üye🌱
1B en iyisi bence.. ama küçüldüğünde hepsinde sorun çıkabilir

Filint

🌱Yeni Üye🌱
Küçülmeyecek. Orjinal boyutunda kullanılacak.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
logo için fazl detaylı ve şnce ayrıntılı bence.. bu logoların içindeki renk degradesinin.. oranlarını biliyormusunuz.. ? bu logonun bu örneğini eps hali kayboldugunda tekrar bu logoyu yapabilicekmisiniz ?.. Oranları nedir yani.. Benim aklım logo dendiği zaman.. bu kadar büyük haliyle kullanabilineceği çok fazla bir yer gelmiyor.. Ama siz bu logoyu nerde kullanmayı planlıyorsunuz o kısmı anlamadım ?

FRTDESIGN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.webevin.com
1-b
2-b
Bence Bunların Altındaki Ş Nin Kuyrugundakı Su Damlalarını Kullan Ve Bunun İcindeki Siyah Olana S Yerleştir Ben Şahsen Pek Beğenmedım bu tarz dedıgımı yaparsan super deneyıp paylaşmanı isterim... emeğine sağlık :)

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu kadar rengin doğuracağı negatif sonuçları hiç düşündünüz mü?

Filint

🌱Yeni Üye🌱
Sadece kartvizitte ve avatarda kullanılacak. Renkler de CMYK renk paletindeki renkler. Standart renkler yani. CMYK renk paleti ortadan kalkarsa ben de yeni bir logo yaparım.

Ayrıca kalkıp fatura da kullanmayı düşünmüyorum zaten.

Son düzenleme:

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
sadece kartvizitte kulanılacak ta ne demek? ..!!! öyleyse nasıl basıcaksınız bunları.. ? Orjinal boyutılarında nasıl kullanacaksınız.. a-4 kgdamı yapıcaksınız kartviziti.. Baskıya ne kadar ara vermeniz gerektiğininde farkındasınız dimi bu kadar farklı renk için.. maliyeti yüksek - basımı imkansız - çözümü zor bir logo olmuş öyleyse..

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Yenibaştan birşeyler çalışmanı tavsiye ederim. Öncesinde de logo hakkında biraz araştırma yapıp, örnekleri inceleyerek bilgi sahibi olmanı...

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sadece kartvizitte ve avatarda kullanılacak. Renkler de CMYK renk paletindeki renkler. Standart renkler yani. CMYK renk paleti ortadan kalkarsa ben de yeni bir logo yaparım.

Ayrıca kalkıp fatura da kullanmayı düşünmüyorum zaten.

Gerekli cevabı Dilara hanım zaten vermiş. Üstünde fazla durmaya gerek yok.

Filint

🌱Yeni Üye🌱
Bu kadar kötümser olmanın ne anlamı var?

1A'daki logoyu zaten kullanıyordum ve kartvizit'e basıldı. Gayet güzel görünüyor. Hiç bir problem yaratmadı. Orijinal boyutu da size sunduğum boyutta değil.

Maliyeti düşük; ** TL.
Basımı imkansız değil; basıldı.
Çözümü zor değil; Çünkü "Riemann Hipotezi" değil, sadece bir logo.

Üzerinde daha fazla durmaya gerçekten gerek yok, evet
Fakat sizlere bir sualim var değerli hanımefendiler...

Bu işte 40 yıllık bir geçmişiniz mi var?
Olayı bitirmişsiniz çünkü. Grafikerliği aşmışsınız...

Ayrıca arşivimde 3000 adet logo mevcut ve hepsini tek tek incelediğimi söylebilirim. Ve bu logoya benzer yüzlerce logo var. Logo standartlarını bu kadar kısıtlamanız üzücü...

Üstelik bir şirket logosu değil, şahıs logosudur bu.
İkisinin arasında çok fark vardır.

Neyse, dediğiniz gibi Sn. irm.art; üzerinde fazla durmaya gerek yok.
Kimse üzerinde durmasın diye paylaştım zaten.

Selametle

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Sevgili Hemşerim;

Arakdaşlarımızın haklılık payı yüksek.Neden diye soracak olursanız;

Siz Yardımcı grafikersiniz.Farzedelim ben bir müşteriyim ve size logo yaptırmak istiyorum,öncelikle sizin logonuza bakarım.Sizin logonuz beni cezbetmeli,bu işi nekadar iyi yapabiliyor olduğunuz yaptığınız logodan az çok anlaşılır.

Renk konusuna gelince, yine arkadaşlara hak vermek durumundayım.Bukadar çok rengin olması bir anlam ifade etmiyor, ve ciddi anlamda sorunlar yaratabilir.Şimdi yaratmaz :) bu işi yaptığım sürece bunu kullanırım demişsiniz.İnanın bana bir süre sonra (kendinizi daha fazla geliştirince) bu logoya bakıp gülümseyecek ve yeni arayışlara ,daha iyi tasarımlara yöneleceksiniz. İsterseniz bekleyip birlikte görelim.

Ayrıca CMYK renklerini içeren bir logo neden? siz matbaa işletmiyorsunuz (öyle olsa bile çok klasik bir düşünce) Sizin tasarımınız daha özgün olmalıdır.

Yorumum sizi iyiye ve doğruya teşvik içeriklidir.Umarım yanlış anlamazsınız...Acele etmeden daha detaylı düşünüp ,yeni çalışmalar yapabilirisiniz.İyi çalışmalar.

Dip not; Kırk yıllık grafiker değilim.

Filint

🌱Yeni Üye🌱
Sevgili yoSa, 40 yıllık grafiker değilim demişsiniz :)
Söylemlerim genele değildir, biliniz.
Şirket Müdürü gibi eleştiren arkadaşlaradır.
Tamamen yıkıcı eleştiriler söz konusudur çünkü...

Ben eleştiriyi hazmedemeyen bir bünye değilim, dahası o kadar aciz değilim.
Seviyemin ve tecrübemin farkındayım. Analizi yapılmayan ve olumlu eleştiri almayan bütün çalışmalar eksiktir fikrimce.

Fakat "Kartvizite basılacak ne demek!!!!!!!??'^!+!+!?+!)+?)" gibi bir tepkiyle karşı karşıya kalınca, insan geriliyor. Zannediyorsun ki cinayet işlemek üzeresin. Dolayısıyla cevapların sertliği artıyor ve konu çok alakasız yerlere gidiyor.

Bu beni de üzüyor tabi. Ama ben de bir şekilde kendimi savunmak zorundayım.
Emeğimin böyle pervasızca eleştirilmesi, takdir edersiniz ki beni incitiyor.
Birileri bana yol göstermelidir ama bu şekilde değil.

Selametle.

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir logo olarak (sadece 1 harf olmasına rağmen) bence çok karışık ve yaratıcık bağlamında da tatmin edebilecek bir logo değil. daha farklı ve daha az renkle (en fazla 3-4 renkle) yapılabilecek bir logo daha iyi duracaktır. eğer kullanacak malzeme eksiği çekiyorsanız (kullandığınız "ş" harfi tasarım yapabilmek için size yeterli fikir vermiyorsa) isminizi ya da takma adınızı da yazı olarak kullanabilirsiniz.

iyi çalışmalar

Filint

🌱Yeni Üye🌱
Yorumunuz ve tavsiyeniz için Teşekkürler Sn. darth_cygan.
Eleştirileri dikkate alıp yeni bir logo yapmayı deneyeceğim.
Görüşlerinizi almak için tekrar paylaşacağım.

Hürmetler.

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
Emeğinize sağlık ama ben bu kadar rengi içinde barındıran bir logonun ne ifade edecegını anlıyamadım bıraz bılgılendırım derim,yorumlarımızı şekillendirelim.

Filint

🌱Yeni Üye🌱
Bir grafikerin en önemli malzemesi renklerdir, tıpkı bir ressamınki gibi ve biz çoğunlukla CMYK modundaki renklerle haşir neşiriz. Ş harfinin kuyruğunda da bunu ifade etmeye çalıştım; S harfindeki bütün renklerin kaynağı 4 ana renk: CMYK.

Meselâ, "1-A"da ki S harfinin kabuk renklerine baktığınızda iki renk modunu göreceksiniz; RGB ve CMYK.

Sevgili hemşerim demiş ki, "Siz matbaa işletmiyorsunuz." yeni farkettim, atlamışım...
CMYK'nın bana bir şey ifade etmesi için, matbaa mı işletmeliyim yani?

Arkadaşlar lütfen...
Bu mesleği icra ediyoruz hepimiz.
Eleştirirken gözlerinizi kapatıp eleştirmeyin...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Bu kadar kötümser olmanın ne anlamı var?

1A'daki logoyu zaten kullanıyordum ve kartvizit'e basıldı. Gayet güzel görünüyor. Hiç bir problem yaratmadı. Orijinal boyutu da size sunduğum boyutta değil.

Maliyeti düşük; ** TL.
Basımı imkansız değil; basıldı.
Çözümü zor değil; Çünkü "Riemann Hipotezi" değil, sadece bir logo.

Üzerinde daha fazla durmaya gerçekten gerek yok, evet
Fakat sizlere bir sualim var değerli hanımefendiler...

Bu işte 40 yıllık bir geçmişiniz mi var?
Olayı bitirmişsiniz çünkü. Grafikerliği aşmışsınız...

Ayrıca arşivimde 3000 adet logo mevcut ve hepsini tek tek incelediğimi söylebilirim. Ve bu logoya benzer yüzlerce logo var. Logo standartlarını bu kadar kısıtlamanız üzücü...

Üstelik bir şirket logosu değil, şahıs logosudur bu.
İkisinin arasında çok fark vardır.

Neyse, dediğiniz gibi Sn. irm.art; üzerinde fazla durmaya gerek yok.
Kimse üzerinde durmasın diye paylaştım zaten.

Selametle

Sevgili yoSa, 40 yıllık grafiker değilim demişsiniz :)
Söylemlerim genele değildir, biliniz.
Şirket Müdürü gibi eleştiren arkadaşlaradır.
Tamamen yıkıcı eleştiriler söz konusudur çünkü...

Ben eleştiriyi hazmedemeyen bir bünye değilim, dahası o kadar aciz değilim.
Seviyemin ve tecrübemin farkındayım. Analizi yapılmayan ve olumlu eleştiri almayan bütün çalışmalar eksiktir fikrimce.

Fakat "Kartvizite basılacak ne demek!!!!!!!??'^!+!+!?+!)+?)" gibi bir tepkiyle karşı karşıya kalınca, insan geriliyor. Zannediyorsun ki cinayet işlemek üzeresin. Dolayısıyla cevapların sertliği artıyor ve konu çok alakasız yerlere gidiyor.

Bu beni de üzüyor tabi. Ama ben de bir şekilde kendimi savunmak zorundayım.
Emeğimin böyle pervasızca eleştirilmesi, takdir edersiniz ki beni incitiyor.
Birileri bana yol göstermelidir ama bu şekilde değil.

Selametle.

Yapıcı ve yıkıcı işte bu tartışmaya açık bir konu.. Ben size güzel bir açıklama yaptım baskıda zorluk çıkarır dedim sizde önce basılmicak zaten orjinal boyutunda kullanılıcak dediniz sonra birden kartvizte basılıcağından bahsettiniz.. Degerli meslektaşım demek isterdim ancak ne yazıkki hala öğrenci olmakla birlikte özellikle logo konusundaki bilgime acaip güvenirim.. Ve sizi bu yüzden yönlendirici bir şekilde eleştirmiştim.. Ama siz size gelen eleştirilere kulak asmayıp .. kendi bildiğinizi okuyacaktınız madem.. Neden bu logoları buraya koyup eleştiriye sundunuz.. Ayrıca neden daha önce bir tanesini kullandığınızı belirtmediniz.. Ve sizden ricam.. şu kartvizite basılmış olan küçük 1. logonuzu taratıp kartvizitin orjinal boyutunda buraya koyunuz.. Ve birde biz görelim bu mükkemel baskıyı ne dersiniz ?

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir grafikerin en önemli malzemesi renklerdir, tıpkı bir ressamınki gibi ve biz çoğunlukla CMYK modundaki renklerle haşir neşiriz. Ş harfinin kuyruğunda da bunu ifade etmeye çalıştım; S harfindeki bütün renklerin kaynağı 4 ana renk: CMYK.

Meselâ, "1-A"da ki S harfinin kabuk renklerine baktığınızda iki renk modunu göreceksiniz; RGB ve CMYK.

Sevgili hemşerim demiş ki, "Siz matbaa işletmiyorsunuz." yeni farkettim, atlamışım...
CMYK'nın bana bir şey ifade etmesi için, matbaa mı işletmeliyim yani?

Arkadaşlar lütfen...
Bu mesleği icra ediyoruz hepimiz.
Eleştirirken gözlerinizi kapatıp eleştirmeyin...

Peki eleştirilerimi geri alıyorum.Siz en iyisini biliyorsunuz.

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Konu farklı yerlere gelmiş gibi şahsen ben kendi görüşümü söyliyeyim.Bence olmamış.Yani basit bir çalışma.Ortada sadece bir S harfi altında noktası ve bir çok renk var.Ortada renk karışımı gibi birşey var.Ben başka birşey göremiyorum.Kullanılan renkler belki cmyk renkler olabilir ama.Her matbacı her logosunda cmyk renkleri kullanırsa o maatbacının farkı nerede olacak???Zaten kendinizde demişsiniz 3000 tane logo inceledim buna benzeyen bir sürü var demişsiniz.İşte problem burada normal ve sıradan benzer bir logo.Emeğe saygı diyip elinize sağlık diyorum...