- Katılım
- 14 Ağu 2007
- Mesajlar
- 3,962
- Tepkime puanı
- 175
- Yaş
- 41
Hazırlayan : Ekrem Kahraman
İçindekiler
Orada Kimse Yok mu? Var!
Sanatın Küreselleşmeyle İmtihanı: Küreselleşme mi Çağdaşlaşma mı? - Zafer E. Bilgin, Veysel Çolak, Mustafa Durak, Celal Fedai, Ekrem Kahraman
Küreselleşme Karşısında Sanat Felsefesi, Sanat Yazısı ve Eleştirmen - Zafer E. Bilgin, Ekrem Kahraman, Mümtaz Sağlam
Hala Hollandalılaştıramadıklarımızdan mısınız? - Melis Boyacı
Sanatın Aydınlatmasında Bir Dinsel Söylem - A. Celal Binzet
Yaratıcı Tutum, Postmodernizm ve Türk Mitolojisi - Faruk Atalayer
Keşmekeşlikler Diyarı ve Basiretli Bir Mecnun Olarak Sanatçı - Özgür Ceren Can
İngilizcenin Egemenliği Almanları da Korkutuyor: İngilizcenin Küresel Egemenliğine Karşı Almanya da Kendi Dili İçin Savaş Veriyor - Deniz Banoğlu
Henry A. Kissinger’ın “Dünya Üç Devrimi Birden Yaşıyor” Yazısı İçin - Müfit İşler
Fark - jacques Derrida
Derrida’nın Dipsiz Kuyusu: Fark - Mustafa Durak
Alıntılar:
"Burada sadece sanat değil hayat savunuluyor ve Sanatçının Atölyesi hayatı savunuyor. Türkiye'den bakarak ülkesini de, insanlık arenası dünyayı da savunuyor. Ufuk açmaya çalışıyor, ciddi önerilerde bulunuyor. Tarafım, diyor, hayatın tarafındayım ve saldıranın karşısındayım."
Zafer E. Bilgin
"Artık öyle bir çağdayız ki; küratörlerin egemen olduğu sistemin içerisinden, patron küreselleşme merkezleri, onun maaşlı yeminli ve sadık kahyası küratörler, işçisi, ırgatı da sanatçılar."
Ekrem Kahraman
"Efendim? Birileri Don Kişot diye birisinden mi söz etti? Evet, sistemin çarklarına karşı girişilen savaşlar genellikle hüsranla sonuçlanıyor. Yine de bu yapılanmaların gelecek vaat eden potanisyellerini azımsamıyorum. Sadece piyasa güçlerine kafa tutmak hayli zaman alan bir iş ve bunun sonucu da ne yaparsan yap sanatsal üretimin bir biçimde azalmasına yol açıyor.
O halde sanat, sanal alemin çevrimdışı mevzusu mu oldu? Eh! Bir parça..."
Özgür Ceren Can
"Kaba bir deyim olabilir, Türkiye'de plastik sanatlar ortamının emperyalizm tarafından ablukaya alındığına inanıyorum. Bunun da en büyük temsilcisinin bizzat güncel sanatın temsilcileri ve en büyük sanat hareketi gibi gösterilen Türkiye'de bienaller aracılıyığla gerçekleştirildiğini düşünüyorum."
İbrahim Çiftçioğlu
"Emperyalizm bazı ülkelere silahla, bazılarına da kültürle girer."
Mehmet Yılmaz
"Ne zaman bir prensip, din, sanat, bilim ve felsefe doğrudan siyasetin aracı haline geliyorsa orda bir ahlak tartışması başlamıştır."
Cezmi Orhan
"Ne yazık ki, sanat alanında eski tarihsel masumiyetin hemen karşısında pozisyon almış görünen güncel çıkarcılık, iki yüzlülük ve kofluk, başta sanat olmak üzere insan emeğinin ve yaratıcılığının her köşesinde kol geziyor."
Ekrem Kahraman