Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sayfa Düzenlemeleri

yunusyosma

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ısınma turları !!

Böyle bol bilgiyi bulmuşken bende bişiler sorım bari dostlarım :) :) Bana yurt dısında pdf dosyaları gelıyor baskı kalitesinde yuzlerce sayfa ftp den ındırıp calısmam gerekıyor , yalnız ben bu pdf i corelde acarsam cakılıp kalıyorum :( photoshopta boyutlarını falan dusrup calısıyordum sonra baskıya yolladıgım zaman pdflerı dvd atıp baskıcıma yolluyrdum yanı iki iş birden yapılıyor , sonra duydumkı indesignin linkleme olayı varmıs , biraz denedım ama bu seferde pdflerı actıgım zaman bana linkli gelmiyor , yanı parfum sısesi ve ınsan görselıne mudahele etmem gerekıyor ama pdf i indesigna attıgm zaman sankı resımmıs gıbı mudahele edemıyorum . bi çözümü var mı bildiğiniz yardımcı olursanız benı büyük yükten kurtarırsınız :(

MaciT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sevgili Macit

Öncelikle şimdi yazacklarımı kabalık olarak algılama sakın,
grafikerlerle diyaloğa girmek ve bazı konularda yardımcı olmak hoşuma gidiyor...

Safari InDesign konusunda oldukça başarılı ve tecrübeli bir arkadaş.
Portfolyosuna ve yaptığı açıklamalara bakınca bunu anlamak hiç de zor değil!

Onun için çalışmanı istediğin gibi gönder Safari'ye.

Ancak different arkadaşın da dediği gibi tasarım bütünlüğünden kopmamak için
sayfa sayfa çalış...

Sonra illa ki baskı montajına göre hazırlayacağım diyorsan da

Çalışman bittikten sonra "File>Print Booklet..." komutuyla çalışmanı yazdır.

Print Booklet penceresinde "Booklet Type:" seçeneklerinden "2-up Saddle Stitch"

ve diğer uygun ayarları da yaptıktan sonra yazdırma işlemini tamamla...

"2-up Saddle Stitch" seçeneği, sayfaları tel dikiş montajına göre ve yanyana ikili olarak dizer.

Bu arada "Print Settings..." butonuna tıklayarak Adobe PDF yazıcısını seçmeyi unutmamalısın!

Ayrıca Adobe PDF yazıcısını seçtikten sonra kağıt ebadını ve diğer baskı ayarlarını yapmalısın!

Adobe PDF, Adobe Acrobat Professional yazılımıyla birlikte sanal PDF yazıcısı olarak yüklenir.

Böylece hem senin istediğin, hem de different isimli arkadaşın istediği olmuş olur.

Saygılarımla

Öncelikle Kusura bakmayın çok uzun zaman oldu cevaplamayalı :). Artık aynı yerde çalışmıyor daha aktif bir yerde çalışıyor ve kendi gazetemizi basıyoruz, yani sizlerin sayesinde epey tecrübeye sahip oldum, indizayn bilmezken bana yardımcı oldunuz öğrettiniz Başta safari (Muhammet) olmak üzere hepinize teşekkür ederim.

Atık indizayn ile dizmiyoruz gazeteyi Corel le dedam ediyoruz, tabilot boyda basıyorduk, ama onuda ulusal ebata çıkaracağız yeni makina aldık,

Anlşayacağınız bu çömez biraz daha büyüyüp kalfa olmaya yaklaştı sizlerin sayesinde gururlanmanız ve onurlanmanız için bunları yazdım taki dün buraya ilk sorumu yazdığımda gazete dizimi hakkında birşey bilmeyen ben bu gün gazete ebatlarında renk ayrımana hatta diğer bir çok teknik konu hakkında az daha olsa bilgi sahibi oldum, Bu konuda sizlerin hakkınızı ödeyemem,

Hakkınızı Helal edin çok teşekkürler