Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sayfaların yerlerini değiştirmek

ahm77

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar master sayfaların altında yer alan sayfaların yerlerini nasıl değiştirebilirim , mesela 26. sayfayı 12. sayfa olmasını istiyorum bunu nasıl mümkün kılarım ?

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Bu işlemi Acrobat üzerinden yapmak daha kolay ve pratik olur...
12 ile 26. sayfaları pdf yapmazsın.. ayrı yaparsın yani.. sonra acrobatta ekle dersin..

ahm77

🏅Acemi Tasarımcı🏅
12 ile 26yı örnek verdim :) sadece 2 sayfa olsa photoshotada yaparım onu

Dergi tasarımı yapıyorum tasarımlar hemen hemen bitti 200 sayfalık bi dergi , dergide şirketler tanıtılıyor ama alfabetik sıraya göre olucak dizilimler , ben tasarımı hangi şirketin bilgisi önce geldiyse onun tasarımını yaptım , o yüzden sayfaların birbirleri arasında nasıl değiştiğini öğrenmeem lazım .

Reism daha açıklayıcı olabilir

52860086.jpg

mesela 5 ile 2 yi bir birleri arasında değiştirmek istiyorum

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Sayfanın içeriğini kes kopyala yapıştır mantığıyla yapmalısın o halde..

Ama bir sonraki sayısı için Indesign book'u kullanmanı tavsiye ederim..

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çözüm

pages panelinde taşımak istediğin sayfayı basılı tutarak taşıyacağın sayfanın yanına sürükle bırak...

bir ek daha, son hamleyi unuttum.. tabi tüm diğer sayfalar tümden yer değiştirecek, dolayısıyla taşıyacağın sayfanın yanına sürükledin ya, mesela 5 2nin yanına.. 2 yi de 4ün yanına koydunmu işlem tamamdır...

ya bişey daha farkettim, senin yüklediğin imajda master pages üzerinde görünüyo sayfan.. sonraki tüm sayfalar birbirinin aynı olur.. master pages sayfasına sadece sayfaların tümünde görünecek vinyet ve sembolleri koymalısın.. ek bilgi, onları da sayfalarda manuel düzenlemek istersen pages menüsünde sayfa üzerinde "override master page items" komutunu vermelisin...

Son düzenleme:

ahm77

🏅Acemi Tasarımcı🏅
master sayfasına sadece sembolleri (çizgiler vb.) koymalıyım , yazı koyduğum içinmi acaba problem yaşıyorum move page kısmında ?

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kesinlikle.. master pages özelliğinin mantığı zaten bu.. her sayfada aynı şeyi kullanmak zorunda kalmaman için... yazıları pages panelinde açacağın yeni sayfalara koyacaksın.. sayfa numaralarını otomatik olarak işaretleyip master pages$e koyman sayfa numarası koyma zahmetinden de kurtarır...