Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Saygısızlığın bu kadarı !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Miraç:
Merhabalar, grafikerler net'ten miraç ben. özel bir firmanın bilgi işlem müdürüyüm. corel bilen freelance çalışma arkadaşı arıyorduk.

*****************:
sanada meraba

Miraç:
corel'i çok iyi seviyede bildiğinizi yazmışsınız ona istinaden görüşmek istedim

*****************:
evet matbaa grafikeriyim

Miraç:
elimizde birkaç iş var bu anlamda freelance çalışabilirmiyiz?

*****************:
tabi ben düzenli çalışırım işlerim aksamadığı takdirde evet.

Miraç:
pekiala bunun öncesinde referanslarınızı rica edicem

*****************:
ben özgün çalışırım tasarımlarımın hiçbiri diğerine benzemez o yüzden yolamam

Miraç:
ücretin %50sini peşin yatıracağım çalışmalarınızı görmeden nasıl güvenebilirim peki? 1-2 referansınızı görmek istiyorum mümkünse

*****************:
hepsi corel halinde
tek tek açıp jpg e çevirip
sanamı göstericem oldu canım başka işim?

Miraç:
bu ne saygısızlık ?

*****************:
ne bilicem çalışmalarımı çalmıcanı

Miraç:
hanımefendi ne çalması ne diyorsunuz. herneyse saygımı yitirmek istemiyorum ben size iyi günler

*****************:
ok
bye

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Kurallara riayet etmediğiniz gözlenmekte. Lütfen forum kurallarını okuyunuz. Açmış olduğnuz konudaki metniniz düzenlenmiştir. Bu şekilde ikinci bir hata yapmanız dahilinde bir daha uyarı yapmayacağım.

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Kurallara riayet etmediğiniz gözlenmekte. Lütfen forum kurallarını okuyunuz. Açmış olduğnuz konudaki metniniz düzenlenmiştir. Bu şekilde ikinci bir hata yapmanız dahilinde bir daha uyarı yapmayacağım.

afdersiniz hatam nedir anlayamadım? konuştuğum kişinin adını yazdığım içinmi? daha dikkatli olurum afedersiniz.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
afdersiniz hatam nedir anlayamadım? konuştuğum kişinin adını yazdığım içinmi? daha dikkatli olurum afedersiniz.

Hatanızı anladıysanız ne mutlu bizlere. Forum kurallarında gözden kaçırdığınız maddeler olduğunu düşünüyorum. Lütfen forum kurallarını tekrar okuyunuz.

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hatanızı anladıysanız ne mutlu bizlere. Forum kurallarında gözden kaçırdığınız maddeler olduğunu düşünüyorum. Lütfen forum kurallarını tekrar okuyunuz.

forumda yeniyim. kusura bakmayın bundan sonra daha dikkatli olmaya gayret ederim. teşekkürler.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Miraç bey;
Biz çalışanların penceresinden de bakmak gerekiyor. Ne yazık ki arkadaşın yazdıkları doğru. Ama uslübu yanlış. Çoğu freelance çalışan arkadaşımızın başına ne yazık ki bu tarz olaylar geliyor. Ya refere gösterdiklerinden yada işi jpg halini gösterdiklerinde iş verenler bir kulp bulup işten vaz geçiyorlar. Bu durumda tasarımı yapan kişi ya hiç emeğinin parasını alamıyor yada yarısını aldığı ile kalıyor.
Ama dediğim gibi ifade ve konuşma biçimi oldukça yanlış ve hatalı.

mehmet1221

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.bingoldijitaltasarim.com
bence de üslup yanlış tabi bu üslup tan dolayı grafikerler.net in ne kuruculurarı nede diğer üyelerini ilgilendirmeyen bir durum. siteminiz haklı ve yerinde sonuçta jpg formatında küçük pixelde bir kaç iş örneği gösterebilirdi diye düşünüyorum.

racoon_tr

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu arkadaş abartmış ne işini çalacak yaa bırakın. o zaman bu siteye de hiç bir çalışma kimse koymasın çalınır diye... bu arkadaş nasıl iş yapıyormuş ki anlamadım hiç bir referans göstermeden matbaaya da yollamıyordur belki çalınır diye :D
Bence...

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Miraç bey;
Biz çalışanların penceresinden de bakmak gerekiyor. Ne yazık ki arkadaşın yazdıkları doğru. Ama uslübu yanlış. Çoğu freelance çalışan arkadaşımızın başına ne yazık ki bu tarz olaylar geliyor. Ya refere gösterdiklerinden yada işi jpg halini gösterdiklerinde iş verenler bir kulp bulup işten vaz geçiyorlar. Bu durumda tasarımı yapan kişi ya hiç emeğinin parasını alamıyor yada yarısını aldığı ile kalıyor.
Ama dediğim gibi ifade ve konuşma biçimi oldukça yanlış ve hatalı.

bu arkadaşa hak vermeniz beni şaşırttı doğrusu. peki hanımefendi size soruyorum bir işveren olsaydınız çalışmalarınız hiç görmediğiniz bir kişiye nasıl güvenerek bir iş yaptırabilirdiniz? bir bayana yakışmayan tavır bunlar.. işim yoktu jpeg çevirip çalışmaları mı göndericem şeklinde yazılar yazdı. konuşmayı uzatsaydım daha kimbilir neler olacaktı. tabi ki freelance çalışmak kolay değil hele ki taraflar birbirlerini tanımıyorlarsa.. yorum yazma lutfunda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum.

bence de üslup yanlış tabi bu üslup tan dolayı grafikerler.net in ne kuruculurarı nede diğer üyelerini ilgilendirmeyen bir durum. siteminiz haklı ve yerinde sonuçta jpg formatında küçük pixelde bir kaç iş örneği gösterebilirdi diye düşünüyorum.

corel konusunda çok ileri seviyede olduğunu öğrenince iş ile ilgili görüşmek istediğimi belirttim ve 1-2 referans rica ettim. gerçekten karşılaştığım diyaloglar çok şaşırttı beni. teşekkürler yorumunuz için.

bu arkadaş abartmış ne işini çalacak yaa bırakın. o zaman bu siteye de hiç bir çalışma kimse koymasın çalınır diye... bu arkadaş nasıl iş yapıyormuş ki anlamadım hiç bir referans göstermeden matbaaya da yollamıyordur belki çalınır diye :D
Bence...

en güzel yorumu yapmışsınız sağolun. gülüyorum gerçekten komik bir durum :)

Saygılarımla.

Son düzenleme:

ponti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
pontinintakilari.blogspot.com
Üslubuna bakılırsa belli ki iş ahlakından bir haber biriymiş.Malesef var böyle insanlar.Daha iş dünyasında kullanılacak üslubu bilmeden çok üst mevkiiye gelenlerde var.Yazık...

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bu arkadaşa hak vermeniz beni şaşırttı doğrusu. peki hanımefendi size soruyorum bir işveren olsaydınız çalışmalarınız hiç görmediğiniz bir kişiye nasıl güvenerek bir iş yaptırabilirdiniz? bir bayana yakışmayan tavır bunlar.. işim yoktu jpeg çevirip çalışmaları mı göndericem şeklinde yazılar yazdı. konuşmayı uzatsaydım daha kimbilir neler olacaktı. tabi ki freelance çalışmak kolay değil hele ki taraflar birbirlerini tanımıyorlarsa.. yorum yazma lutfunda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum.

Ben düşüncesi açısından hak verdim ve tabiki de iş veren olarak iş yaptırmazdım. Hak verdiğim durumuda gayet açık ve nezih bir şekilde izah ettim.

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben düşüncesi açısından hak verdim ve tabiki de iş veren olarak iş yaptırmazdım. Hak verdiğim durumuda gayet açık ve nezih bir şekilde izah ettim.

çalınması konusundaki düşüncesi mi? o zaman çalınacak diye kimse foruma referanslarını eklemesin sizce ne kadar mantıklı bu? eminim iş yaptırıcam diye oyalayıp hatta yaptırıp bunun ücretini ödemeyen kişiler de vardır bu anlamda sizlere de hak veriyorum. yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

Üslubuna bakılırsa belli ki iş ahlakından bir haber biriymiş.Malesef var böyle insanlar.Daha iş dünyasında kullanılacak üslubu bilmeden çok üst mevkiiye gelenlerde var.Yazık...

katılıyorum size teşekkürler.

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
ben tebrk ederim sizi bu konuşma karşısında saygı göstermeyi elden bırakmamışsınız. bende işveren olsaydm işleri görmeden kesnlkle işe almazdım arkadaş kendini biraz bulunmaz hint kumaşı kefesine koymuş madem çok güveniyor bitane bile işini niye gönderemiyo yok efendim açıp jpeg yapamazmış zaten biraz profesyonel olsa jpg deilde pdf formatında göndermesi gerektinide bilmeli bence.

mehmet1221

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.bingoldijitaltasarim.com
zaten biraz profesyonel olsa jpg deilde pdf formatında göndermesi gerektinide bilmeli bence.

bu konuda size katılmadığımı belirtmek istiyorum corel veya diğer diğer programlarlar hazırlanmış bir çalışmayı pdf yaparsanıs bu aynı programla vektörel olarak aça biliyorsunuz yazılara belki müdahale etme şansı olmaz ama tasarım ve dizginin renkleriyle oynanabilinir veya çalışmanın bire bir aynısınıda kulana bilirsiniz.

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben sizi tebrik ederim.
Gerçekten freelance çalışma kurallarına saygılı olduğunuz için.
Ben çok karşılaştım, çok ta kavga ettim;

Referans istemeyip, işi ücretsiz yaptırmak isteyen,
Parayı ödemeyen, ya da gerekli kısmınıda sona bırakan,
Çalışma olmamış deyip emeği karşılıksız bırakan ( çalışma fiyasko değil ise )

Bu sebepten yaklaşımınızdan ötürü gerçekten tebrik ediyorum.
Bana böylesi denk gelmedi :)
Geleni de arkadaşımız harcamış maalesef.

Miraç ÖZTÜRK

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben sizi tebrik ederim.
Gerçekten freelance çalışma kurallarına saygılı olduğunuz için.
Ben çok karşılaştım, çok ta kavga ettim;

Referans istemeyip, işi ücretsiz yaptırmak isteyen,
Parayı ödemeyen, ya da gerekli kısmınıda sona bırakan,
Çalışma olmamış deyip emeği karşılıksız bırakan ( çalışma fiyasko değil ise )

Bu sebepten yaklaşımınızdan ötürü gerçekten tebrik ediyorum.
Bana böylesi denk gelmedi :)
Geleni de arkadaşımız harcamış maalesef.

öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. benim için karşımdaki muhattabımın free ya da fulltime çalışması mühim değil. sonuçta her iki şekilde de insanlar emek harcıyorlar haklarına girmek yakışmaz bize.

gerçekten de 1-2 çalışma gösterseydi işe başlamadan önce ücretin %50sini yatıracaktım. freelance çalışıyoruz fakat sözleşme hazırlıyoruz ve karşı tarafa fakslıyoruz böylece ödeme konusunda sıkıntı olmuyor.

.. paraya pula bu denli değer verip insanların saygıdan yoksun olmaları sahip olduğu değerleri yitirmeleri gerçekten çok üzücü bir durum.

( bu arada eğer diyalog içersine girdiğim bayan bu yazıları okuyorsa amacım kesinlikle kimseyi rencide etmek değil sadece sitemimi dile getirmek, kusura bakmayın ne olursa olsun kimseyi kırmak istemem. )

Saygılarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...