DarkBerG
🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır Corel Draw kullandım. Girdiğim işlerde diğer programlar da kullanılmadığı için genellikle bu program işimi rahat görüyordu. İş değişikliği nedeni ile İllustrator e geçmek zorunda kaldım Uzun zaman sonra unuttuklarımı öğrenmeye çalışıyorum.
Benim sorum seçim aracı hakkında..
(Bir kaç arkadaşıma sordum fakat bilgilerinin olmadıklarını söylediler. Belki bir çözüm vardır ve siz biliyorsunuzdur. )
Corelde "Selection Tool" ile birden fazla seçim yapmak istediğimde, mausem ile basıp sürüklüyorum ve seçim alanımın içinde kalan objelerimi seçmiş oluyorum. Çizginin değmesi önemli değil. İçinde kalanları seçiliyor.
İlustrator de öyle değil ama. Objenin kenarına deyse bile onuda seçmiş oluyor.
Ayrıntılı seçimlerde bu özellik gerçekten can sıkıcı.
Bunun bir çözümü var mı? Var ise nasıl bir ayar yapılmalı?
Bu konuda bilgilerinizi rica ederim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla..
Uzun zamandır Corel Draw kullandım. Girdiğim işlerde diğer programlar da kullanılmadığı için genellikle bu program işimi rahat görüyordu. İş değişikliği nedeni ile İllustrator e geçmek zorunda kaldım Uzun zaman sonra unuttuklarımı öğrenmeye çalışıyorum.
Benim sorum seçim aracı hakkında..
(Bir kaç arkadaşıma sordum fakat bilgilerinin olmadıklarını söylediler. Belki bir çözüm vardır ve siz biliyorsunuzdur. )
Corelde "Selection Tool" ile birden fazla seçim yapmak istediğimde, mausem ile basıp sürüklüyorum ve seçim alanımın içinde kalan objelerimi seçmiş oluyorum. Çizginin değmesi önemli değil. İçinde kalanları seçiliyor.
İlustrator de öyle değil ama. Objenin kenarına deyse bile onuda seçmiş oluyor.
Ayrıntılı seçimlerde bu özellik gerçekten can sıkıcı.
Bunun bir çözümü var mı? Var ise nasıl bir ayar yapılmalı?
Bu konuda bilgilerinizi rica ederim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla..